Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, July 3, 2013

Chopstick Set from Korea


Disebabkan terlalu minat dgn Korea, k-pop dan yg sewaktu dgn nya,
sy pun search dorang punya set sudu + chopstick yg cumil tu.....
Nampak dorg makan nasi guna pakai chopstick & sudu stainless steel tu,
dgn makan mee segera dlm periuk,
nampak mcm sedap betul la plak......
(tapi bila sendiri beli mee Maggie, biasa ja pun.... 
xda lah berselera macam diorang makan Ramyeon tu.... heheeh~.. )

Macam Comel jerr....... Macam Sedap jerrrrrrr~.........


Walaupun orang Cina, Jepun, Korea memang sama² makan guna Chopstick,
tapi Korean version ne agak unik....
Sebab mereka punya lebih panjang berbanding Chopstick Cina & Jepun....
Dan majoriti memang stainless steel.....


Search punya search dalam tenet,
akhirnya jmpa jugak dorang jual online.......
Design pun semua nya cantik² belaka,
sy pun decide tuk pilih yg design bunga Rose timbul instead of laser....
Bayar guna Paypal...
Matawang kita bulih pilih, tp sy pilih guna USD sbb senang convert to RM....


Dalam seminggu cun,
akhirnya smp juga barang yg sy order.....
Eksaited kemain lagiiii!!!!
^________^


Tuuuu diaaa...... Chopstick terbang direct dr Seoul tuuu....
Kemain jauh beli nyaa......
Haaaa~... lepas ne gerenti makan asik guna chopstick & sudu kesayangan ne....



Nesxt time, saya mau beli mereka punya rice bowl pulak....
Pun jenis stainless steel....
Uniknya rice bowl dorg ne ialah ada Lid (penutup)...

Cumil kan......




Silap hari bulan nanti,
dengan periuk Ramyeon dorang aku import dari Korea,
Yeaahuuuuu~..............





Tengok tuuuu.....
Goo Jun Pyo & Geum Jan Di pun makan Ramyeon guna tudung periuk....
Macam sedap kannnnnnnn.....


p/s: Saya terima order untuk pattern ROSE seperti gambar di atas yaaa~..........

^___________^


Alhamdulillah.... Bisnes Sudu Chopstick Korea mendapat sambutan.... Syukurr.....



Cara order:
Email me - brownies_watiej@yahoo.com
Mesej via Facebook pun boleh...

* Saya jual pattern Rose sahaja, tp yg ada laser ukir nama group k-pop pun boleh - special request... :)

33 comments:

  1. assalam dik,klu orderkan akak sudu & chopstick tu boleh x?

    ReplyDelete
  2. @Purple Novel

    Walaikumussalam, kak....
    saya boleh order kan...
    tapi akak kan kena pilih design dia... ^________^

    ReplyDelete
  3. design mcm adik pon boleh...harga berapa ya dik,nnt akak bank in duit

    ReplyDelete
  4. klu nak pilih design..kak mana kak nak tngk dik?

    ReplyDelete
  5. akak nak mcm adiknya...gmbr bunga2,nnt adik tlg orderkan utk akak boleh,akak sbnrnya x tau mcm mana nak byr guna paypal tu..hihihi...akak byr kat adik ajerlah...tp hujung bulan boleh?harga pula berapa ya dik...mahal x?..jgn order yg mahal2,hihihi...nnt adik sms akak...sbb 2 hari ni akak xder...blk kg...016-3371917

    ReplyDelete
  6. @Purple Novel

    Boleh, kak..... xda masalah...

    termasuk penghantaran x lebih rm50....

    ReplyDelete
  7. assalam dik,nnt bg tau berapa semuanya ya & bg acc no...nnt akak bank in..
    alamat akak :-
    NORHARYANI BTE ABD MALIK,
    ONE DATABASE SDN BHD,
    NO 24,JALAN TU2,
    TAMAN TASIK UTAMA,
    75450 AYER KEROH,
    MELAKA.

    ReplyDelete
  8. Salam, baik kak.....
    Saya beli dulu... nanti bila sudah smp pada sy di PJ, sy inform akak , kemudian baru sy pos p melaka, ok??
    ^_______^

    ReplyDelete
  9. Assalam dik,macam mana?adik dah order brg akak?

    ReplyDelete
  10. @Purple Novel

    Sudah, kak..... Delivery dalam 7-20 days, eheheh..... Nanti smp tgn sy, sy inform akak ya.....

    ReplyDelete
  11. Salam, sye nak order dengan akak masih boleh lagi tak? boleh minta email akak sekali tak? terimakasih

    ReplyDelete
  12. @xxy

    Salam, boleh..... sudah ramai yg minta saya beli utk mereka....

    boleh email pd saya..... email address ada dekat facebook badge dekat atas ya.... TQ~

    ReplyDelete
  13. Boleh tau kat mana order brg tu? Saya nk order jugak tp design lain. Pleassee tolong saya. Thank you :)

    ReplyDelete
  14. Salam. Boleh bgtau kat mana awak beli barang tu? Saya nk beli jugak tp design lain. Pleasee tlong saya. Thankyou :)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum, nak tanya, masih boleh order lagi ke? cantik dan unik...

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum, nak tanya masih boleh order lagi ke? kalau nak tengok design lain macam mane ye? kalau yang macam gambar pun cantik juga.teringin nak ada set chopstick & sudu korea ni..

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum, nak order masih boleh lagi ke? cantik dan unik.. teringin nak set chopstick & sudu korea ni..

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum, nak order boleh lagi ke? teringin nak set chopstick dan sudu korea

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum, nak order boleh lagi ke? teringin nak set chopstick dan sudu korea

    ReplyDelete
  20. masih boleh order lagi ker dik berapa harga untuk sepasang

    ReplyDelete
  21. As salam..nak order lagi boleh kee

    ReplyDelete
  22. Waalaikumussalam, Nurul Atikah...

    Yes, boleh order Dear..

    Email me yaa...

    brownies_watiej@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. Waalaikumussalam, Nurul Atikah...

    Yes, boleh order Dear..

    Email me yaa...

    brownies_watiej@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. salam sis.. saya dah bank in ke account sis dah.

    ReplyDelete
  25. salam sis...tolong wassaps saya....saya nak order juga....set rose timbul tu....pm price...0172121304

    ReplyDelete
  26. salam...ada sudu kayu yg long handle korean x? geram tgk dlm 3meals a day...
    kalau ada email saya kat sandy.popiah@gmail.com plisss :)

    ReplyDelete
  27. Salam sy pun nk order wooden spoon korea n silver n chopstik tu dlm 6 set

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::