Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Tuesday, August 31, 2010

[Food Review] IFTAR di Tony Roma's, Midvalley


Masa cuti Hari Kebangsaan lps, saya, Laila, Masrina & bakal suami (Boi), bejumpa di Midvalley.... 
Punya lama perancangan tuk sungkai bersama, baru ne ari telaksana.... huhuhu..... 
Kami smp sana pun suda petang, so semua restoran fullhouse.... 
Even Piza Hut pun smp panjang org berbaris... Tawakal ja la.... 
Ingat tepaksa minum dulu tuk sungkai, baru makan kemudian... 
Sekali nya kami pun tepandang la satu restoran ne.... 
"Tony Roma's"...
Memang kosong okeyh.... 
Dalam hati trus berkata: "Ne mesti restoran mahal gila2 gaban ne...."... 
Tp mau nda mau, kami masuk seja laaa... 
Kunun mau try-test pa makanan yg hebatt di dalam tu....


Masrina
Noorlaila aka Len

Tinguk ne budak2.... Baca Menu pun sampai bingung.... 
Nda taw mo order apa.... 
Bingung dgn nama nya, bingung juga dgn harga nyaa, huahuahauahaa......





Muka2 sementara menunggu makanan sampai....

Bakal Pengantin ne: Masrina & Boi

Starter yg langsung kami nda jamah pun... Nda sedap.... :P

Ice lemon tea.... 
Ne Boss Besar punya Ribs - Boi punya....


Kawan2 skulah menengah sy dulu: Masrina & Laila

St.Ursula Mini Gathering.....

Ne saya punya pasta... Betul2 Hoo Liao ooowwhh...
Memang banyak betul udang dia.... Portion pn besar...
Sesuai untuk orang sungkai.. hihihi~

Ne si Laila punya Nasi kuning... (lupa nama dia.... huhu)
Ayam dia sdh la besar, 2 potong pulak tuu.....

Ne mem Masrina punya Burger & chips....



Dekat masuk wktu sungkai, baru dtg kmi punya air & makanan.... 
Memang puas hati lah juak... Semua large portion... 
Lbh kurang jam 7.30pm gtu, ada waitress dtg p meja2 inform udah masuk wktu berbuka... 
Fuuhhh~, mmg sedap laaaa~... 

Bila udah mau byr bil, total RM208.00!! Untuk 4 orang okay~.... 
Saya ngan Len pun masing2 kuarkan rm50, tp tunang Mas nda mau trima plk... 
Dia mau blnja bilang, hohohooo~.... 
Puas dipaksa suh trima tp ndak mau jugak... 
Errrm, rezeki la malam tu... 
So, ms dorang kwen nnt kena la sedia hadiah yg mahal...


Pas tu, Mas & tunang mntak diri balik duluan sbb mau jmpa kwn lagi... 
Sy & Len plak pusing2 window shopping... 
Lbh kurang jam 10, kmi pun balik... 

Thursday, August 26, 2010

[Food Review] Iftar di Buna Cafe & Restaurant, Kelana Jaya

Arini, myCoursemate (Dema) tiba² mengajak utk sungkai sama²....
Dema ne paling suka makan Tom Yam...
Sy pulak, ok² jak la....
Mau cakap suka betul tu nda juga....
Mau cakap tidak suka pun, makan juga....
hehehehee~.... Yang penting kuah Tom Yam tu mestilah pekat...


Malam ne, kami sungkai di Buna Cafe & Restaurant....
Cafe ne terletak di dalam Kelana Mall, SS6...

Photobucket
Kurma ialah wajib dihidang kalau sungkai di luar...

Photobucket 
Photobucket
Menu pertama ~ "Sotong Goreng Tepung"
Sotong Goreng ni rangupppp....
Tapi inti lembut & tidak liat..
Pastu dihidang dgn Sos Thai yg masam2 manis tu...
Ya ampunnn, sedap gilaa... 


Photobucket  
Photobucket
Tom Yam Seafood yang sgt pekat.....
Nyummmyyyy!!!!


Photobucket Photobucket 
Telur Dadar...

Photobucket
Lemon Ice........

Photobucket
Bha~ Selesai makan, sebelum sambung shopping d The Curve,
snap dulu sekeping gambar yg berharga ne..... 
Agak blurr.. Nampak sgt tidak pandai selfie, huhuhu...


Bagi yang mau try makan di Buna Cafe
ne alamat dia:

31C-1, Kelana Mall,
Jalan SS 6/12, Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::