Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, September 27, 2010

:: Global Mesra Holding Openhouse ::

27 Sept 2010~
(Isnin)

Ari Sabtu lepas (25 Sept 2010), kami satu opis p Openhouse business partner boss, Global Mesra Holding d condo belakang The Mall, KL... Openhouse ni mmg tiap2 tahun kami pigi... Jam 11am kmi gerak dr opis pakai 4 keta... Aq ikut keta Hwee (boss' son) dgn Olivia, Har & Ms.Wong...
Antara 4 keta, kami paling last smp, dorang lain2 tu ndak tau la makan brapa round udah... Condo dorang tu susah betul mau cari parking... Kmi pun bejalan pnya la jauh.. Smpat kelaparan baru smp sana... Punya la sesak org di sana... Smp sak, ndak lagi p cari seat yaaa... Trus p cari makanan... Gila punya penat oouuuhh~..


Aq berempat dgn Har, Olivia & Ms.Wong cun2 dpt seat yg dekat booth makanan.... So, ndak payah la jalan jauh2... Kalau tahun2 lepas aq makan byk & amik ber-round2, tp kali ni aq makan sikit sak.... Aq cuma amik 1 pinggan beriyani + 2 ketul ayam percik + 1 batang sate + 1 btg otak2 sbg "pencuci mulut"... hehehe... Dat's ol..!! Sukar dipercayai bukan??? Yaa!! Smp kan Ms.Wong pun x percaya... Dorang tu, amik laksa lah, beriyani, rojak, cucur, lekor, sup tulang, ABC, Cendol, roti pita, kambing golek, etc... Org d meja sebelah tu smp menapau satu kompek... Walaweyyhhh~... Dahsyat betol..
Roti Pita bah ni kan namanya....

Kambing golek yg aq x amik.....

Gerai "Sup Tulang" & Sup Gearbox"...

Gerai "Otak-Otak" (Fevret ku iteeww..)

Sate ayam & daging....

Ayam Percik yang sooooo Nyuuummyy~...

Nasi Beriyani in da House.....


Sementara kami makan tu, ada la c budak2 Senario tuh buat lawak + nyanyi lagu raya, i.e Apek, Azlee & Mazlan... Jam 1pm cun, baru kami gerak pulang...

Friday, September 24, 2010

[Travel] Jalan2 p Semporna bersama family kesayangan..



Hari Sabtu lepas (18 Sept 2010), akhirnya termakbul juak wish mau bawak family sy jalan2 p Semporna.... 
Jam 7am lagik kami gerak dr rumah... 
Siap bawak bekal popia yg sy & Kak Nong buat tadi malam smp midnite.... 
Sambil2 lipat popia tu, sambil nonton Narnia d tv3 sambil bergayut dgn Mr.D.....
(tidak pulak terasa mengantuk, ekekekekek~...)


Tengahari, kami smp ja di Semporna, Daddy singgah p Post Office dulu jumpa kawan2 lamanya... Biasa lah kan klu org sdh pencen ni.. Mau berindu-rinduan dgn kwn² seperjuangan dulu..
Pas tu, kmi trus p pasar ikan.... 
Ikan sini kan lbh murah & byk pilihan jugak.... 
Daddy & Mummy borong ikan tulai, udang besar, bruais, bawal, sotong etc..... 
Ada jugak mknn laut yg sy ndak pernah tengok, contohnya "Tayum" & "Latok" nih.... 
Daddy pun x makan bnda nih... 
Pas tu masuk dia pnya gerai makan di dalam pasar, membeli ikan & sotong bakar....


Pas tu, kmi direct p Floating, yg lbh dikenali sbg "Ploting", hehehee.... 
Kmi tgkap2 pic di jambatannya jap, bak2 model gitu.... 
Trus p having lunch d Resto. Bandar Mutiara tu... 
Sejak kami kecik lagi, asal datang ke Semporna ja kmi msti makan di restoran ne.... 
Dulu ramai la, tp sekarang sunyi.....



Kami yg kelaparan mcm pirana tu trus bingung tengok Menu nya tu... 
Kalau mknn, mmg standard la, mana2 pun klu tmpt pelancongan mst start dr rm8.00++.... 
Tp minumannya tu bah, macam nda masuk akal.... 
Air apapun semua start dr rm4.50... 
Teh ais ka, nescafe ais ka, Milo ais kaaa.... semua rm4.50.... 
Dia pny juice lagi la, rm10.00 yaa....



Kak Nong punya Nasi Goreng Seafood



Mummy punya meehun Goreng

Daddy punya Tauhu Jepun Sizzling....

Saya punya mihun goreng basah......
(sy wajib order ne tiap kali dtg sini).....



Daddy punya Nasi + Udang Sweet Sour...

Daddy & Mummy tercinta....





Pas kekenyangan, kami pun rehat2 kejap sambil ber-photoshoot ria.... 
Lebih kurang jam 1pm gitu, baru kami balik.... 

Pulangannya, Kak Nong & saya bergilir2 drive... 
Dia drive dr Semporna ke Check-point, pas tu sy sambung smp balik p rumah.... 
Tu la kali pertama sy bawak keta lps lulus lesen P, Huhuhuuuu~.... 
Seram nya time ada lori2 p potong... mengucap ja la.... 


Ahhh... semakin tension bila ada 'Pegawai JPJ' (Daddy) duduk di sebelah sambil nagging...
tapi syukur juga sbb smp rumah dgn selamat....
Tapi part paling funny ialah myMummy.....
Bila Kak Nong atau Daddy yg drive, kemain Mummy tidur lena di belakang....
Tapi bila giliran sy yg drive, Mummy x tidur pun walau sekejap....
Duduk tegak mcm ketakutan di belakang, huahahaa~....
Lebiu, Mummy!!



p/s: sampai ja rumah trus gebang2 dgn Mr.D sbb 1st time dpt drive jarak jauh..
(Jauh la sangat kannn.....)
Siap sent MMS video lagi tu dgn dia...... Ekekekek!~

Wednesday, September 1, 2010

[Food Review] Tony Roma's @ Midvalley


Kemarin (31.08.2010), kan cuti Hari Kemerdekaan... Siang tu ingat mau p Masjid Jamek lg usha2 baju raya... Tp pikir2, alang2 la sekali p sungkai dgn kwn2 SMK Konven St.Ursula Tawau... Mcm yg dibincangkan dlm FB, mula2 tu 9 org yg sy ajak... Tp last minute ramai yg cancel sbb ndak dpt cuti & tpksa kja wpun Hari Kebangsaan... Sian, ndak merdeka diorang, huhuhuuu~....


So, yg confirm cuma si Len & masrina (with tunang)... Plan berkumpul d Midvalley jam 5pm... Tp tau lah kan, traffic jam.... So, dkt jam 6 juga la baru kmi dpt berjumpa.... Mula2 tu Elmi & hubby cdgkan mau makan d Kenny Rogers.. Tp dorang sndiri pun nda dpt dtg, sy call mau reserve tmpt pun xda yg mau angkat fon.... Buruk betul service Kennys tuh, bagus jgn letak la fon number dlm website tuh!


Kami pun on the spot cari tmpt mkn... Mmg semua Fullhouse..!!! Tekejut tgk Q Pizza Hut yg panjang mcm keta api... Kennys, Chicken Rice Shop, & semua restoran sdh fully reserved... Huhuhuuu~.... Mmg terfikir sdh mau sungkai sama Dunkin Donut... Sekali try2 tny d Tony Roma's, ada plk kosong, cun2 4 org.... Maybe sbb tmpt mahal kot, tu sbb masih ada kosong....
Le Menu



Bila tgk menu tuh, mmg telan liur la jugak... 1 meal udah rm30++..... Airnya pun rm8.90 plg murah.... Klu d Kep-C, dpt udah kenduri kendara.... Tp ndak palah, bukan slalu pun... Try2 sj la tmpt baru, mana tau puas hati kan... Sy order Shrimp Pasta, Len order ayam with nasi, Mas order set burger + fries, tunang Mas order Ribs...


Shrimp Scampi Pasta..... RM31.90++
Ini Len punya...
Ini saya punya pasta.... memang sangat sedaappp!!!
Ini Masrina punya...
Ini fiance Masrina punya....

Sementara mnunggu wktu sungkai, kami refresh balik kwn2 Konven & Matriks dorang dulu... Byk udah yg kawin... Mas pun bulan 12 nnt kawin udah, alhamdulillah... Tgl sy dgn c Len saja ni yg singgel minggel... Ciannya~... Huhuhuuu~.... Plg lawak bila refresh balik topik sukak-menyukak nih... "c anu sukak sama ko, c anu pun suka sama c anu... Tp akhirnya dia kawin plak sama c anu2."... Locok pulak, cam budak2....


Dekat masuk wktu sungkai, baru dtg kmi punya air & makanan.... Memang puas hati lah juak... Semua large portion... Sy yg kuat makan ni pun tau udah klu ndak akan dpt hbskan pasta ku itu... Lbh kurang jam 7.30pm gtu, ada waitress dtg p meja2 inform udah masuk wktu berbuka... Dgn susah pyh sy hbskan pasta... Fuuhhh~, mmg sedap laaaa~... Udang dia memang penuh dlm pinggan... 


Bila udah mau byr bil, total RM208.00!! Untuk 4 orang okay~.... Sy ngan Len pun masing2 kuarkan rm50, tp tunang Mas nda mau trima plk... Dia mau blnja bilang, hohohooo~.... Puas dipaksa suruh trima tp ndak mau jugak... Errrm, rezeki la malam tu... Alhamdulillah~ ... So, ms dorang kwen nnt kena la sedia hadiah yg mahal...


Pas tu, Mas & tunang mntak diri balik duluan sbb mau jmpa kwn lagi... Sy & Len plak pusing2 cr baju kerja nya... Sementara pusing2 tu, ada juak Len tny psl c "eherm2" tu apa kes... Cam kasian sungguh dia baca blog sy nih cerita psl 'Him'... huhuhuuu~... Sy pun story la sama dia.... Dia pun terkejut juga... Tp ndak palah, hopefully dia sejuk balik hatinya & back to normal lagi mcm sblm ni... Lgpun dia bukan tau hal sebenar... Once dia tau nnt, dia tau la sapa salah & betul... Lbh kurang jam 10, kmi pun balik... Len antar sy smp KL Sentral & sy direct plg p T.Bahagia...



p/s: Harap maaf kerana Lighting camera sangat2 OVER... huhuhuhu.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::