Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, July 20, 2009

:: Gambar kelas 3 Inovatif & 5 Sains (Convent St.Ursula) ::

Baru jumpa gambar kelas masa tingkatan 3 Inovatif & tingkatan 5 Sains.... Aku ms tu pun hitam & huduh sekali... Ya ampuunn~.. Smp aku sendiri pun nda cam bah sama mukak ku sendiri.. Boleh nya aku tercarik2.. "mana aku niie??? manaaaa???"..Rupanya yg paling hitam & pindik itu lah aku... Aiyoyooo~.. Sungguh tidak kusangka..

~* Form 3 Innovative *~


Duduk dr Kiri: Rasma, Kasmawaty, Nursyafinalyn Aini, Siti Nurul Asyikin, Cikgu Rosmary, Rozana, Merlin & Martinah.


Baris kedua: Shang Oi keun, Florence, Lee Yee Lun, XXX, Hilyah Trisyah, Watie Fatin-Din, XXX, Wong Ming nah, Liew Yee Ching, Cong Mui Ling..

Baris Ketiga: Teo Bey Yeek, Maztura, Noorlaila, Nursyafinalyn Aini, Irmaningsih, Noorbaizura, Valerie Shang, Evelyn Gemina, Jeannette Santa, Jenelyn, Hong Ee Von.

Berdiri paling Blkg: Azriyanty, Ratna Dewi, Agustina, Noorshazalina, Dayana, Roslina Adam, Hasariani, Elmi Alex.

~* Form 5 Science I*~

Duduk dr kiri: Suniarti, Maztura, Kasmawaty, Arsih, Valerie Shang, Cikgu Fatmang, Noorlaila, Anggriany, "Puan" Roslina, Florence, Shang Oi Kuen.


2nd row: Lee Yee Lun, Lim Chi Shin, Wong Ming Nah, Teh Li Erl, Agustina, "Puan" Evelyn(Len2), "Puan" Jeannette, Norafidah, Suniarti

3rd row: Roslina Mohd.Nor, "Me", Darmawaty, XXX, Syazalina, Arw.Saheriya, Elmi Alex, Noorbaizura, Nurinahwati, Siti Rahmah, Nusyafinalyn Aini, Jenelyn.


Monday, July 13, 2009

Abgku Naim Mau Kawen Sudah...

Akhirnyaaaa..... Teki teki yg slalu aku tanya ngan abg ku... "Abang... Bila kitak mok kawen?? Dah ada calon sik??".. Tp dia bilang ndak ada truuusss.... and kemarin petang aku dpt msj ni...

"Salam. Dijemput hadir ke Walimatil urus kami, Abdul Muntaqim b. Zulkipli & Noor Adibah bt. Othman pd 8 Ogos 2009, bmula jam12tghr, btempat d No.5, Jln Setia 3, Taman Setia Rawang, Selangor. Sila berikn alamat utk p'hantaran kad. Mohon doa agar rumahtangga kami diredhai Allah & dilimpahi Mawaddah wa Rahmah."


Errmmm... Saja jak bikin surprise kunun... Happy nya aku masa tu... Lagi sorang abg ku mau kawen tahun ni.. Abg Que pulak bulan 12 nnt.. Cepat2 aku msj abg ku yg lagi satu, Ershad... Ajak dia sama2 pigi... Rasa ndak sabar pulak mau tgk kakak ipar... ...


Mmg bertuahlah, kak Adibah tu.. Sesungguhnya "Wanita yg baik, hanya utk lelaki yg baik"... Sdh pasti Kak Dibah tu seorang yg sgt baik & seorg muslimah yg betul2 mempunyai ciri2 wanita Islam.. Smp dpt memikat hati abangku yg agak cerewet tu... Hehehheee....




Apapun, aku sentiasa doakan abangku & future kak ipar... Smoga rumahtangga diberkati Allah & dikurniakan anak yg soleh & solehah seperti mana the parents... Amin..

Monday, July 6, 2009

[Food Review] Rest. Snowy, Sunway Pyramid


Semalam saya pergi ke  Sunway Pyramid sorang².. 
Macam gini la kalau singgel-minggel, huhuhu~.....
Ke mana2 pun sorang2, tiada yg menemani.... ahaha..
Ingat mau cari hadiah perkahwinan utk my Bestfriend, Jeannette di KK nanti.... 




Pusing pnya pusing, rasa lapar pulak... 
Macam biasa lah, sy suka makan di "Asean Avenue"  di tingkat paling atas tu...
FYI, Asian Avenue ne banyak restoran masakan Cina, Jepun & Korea... 
Hrga tu lumayan laaa... 
tp ok lah utk masakan international tp HALAL.. 
Tapi kena pandai2 la tengok yaa... 
Coz ada beberapa restoran tu tiada tanda HALAL... 



Saya ne suka makan di tempat yg sy x pernah pergi....
Suka mencuba makanan & menu yg x perna try..
So, kali ne sy try makan di satu restoran ne, dekorasi dia sangat cumil.... 
Serba pink & seat pun sofa kecik2..... 

Oh yaa, nama restoran ne "Snowy"..  
Menu dia serba Chinese Food.... 
Tapi sy cari2 jugak tanda Halal tu....
Alhamdulillah, ada... 
Waitress dia pun sgt memahami....
Bila sy belek² dia punya buku menu,
trus dia cakap: "Halal punya"... hehehe... 
Cepat2 saya pilih seat yang sofa kiut tuu.. 


Yaa ampuuunn....
Comel gila restoren nihhh ~!!!



Bila tengok menu nya... 
Adduuiiii, bingung mau order yg mana 1, semua sedap2... 
Akhirnya sy order Lunch Set ~ "Yue Xiang Chicken Rice"... 
Sama juice kiwi..
Nampak kan tanda HALAL tu... So, sila makan tanpa was-was... ^_____^

Makanan Western pun ada....

"Yue Xiang Chicken Rice"



Lepak kejap sambil tengok orang main Ice-Skating.....



Sebelum pulang, kita shopping dulu.... 
Saya beli sling bag kaler putih di kedai "The Playez"..
Kedai ne tempat fevret sy beli Beg & kasut,
coz semua nya serba Sporty tapi Feminine........




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::