Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, August 18, 2011

[Food Reviewt] IFTAR di "Restoran Jom Cari Makan, Damansara"


Abg Saya (Jerry) semangat mem-promot restoran....
Semalam abang2 sy bawak sy p bukak posa di Damansara sana, nama retoran tu "Jom Cari Makan"... 
Restoran ne dekat ja dengan Sunway Giza.... 
Ini 1st time sy p makan & sungkai di area Damansara... 
Yalah, kalau bukan dgn abang2, nda da nya sy p bejalan2 ne.... 
Time tu pulak hujan lebaaatt betul... 
Round punya round, maka smp la kami di tmpt tujuan.... Hohohooo....... 


Abang Imran sudah buat reservation awal2 lagi, takut nanti xda seat pulak...
 
Abang2 saya with their housemates...


Jom kita usha makanan pulak...
Banyak gila pilihan makanan diaaa.... Sangat banyak weiiiii~....
Mee & Meehoon Goreng Corner...

Kuih Muih Corner....

Udang Corner (udang sweet sour & Nestum).....
Sayu Mayur Corner....

Beraneka jeniisss kuih & cucuuuurrr....
Kurma & dessert corner....
Nasi goreng corner....


Pau & Dim Sum corner.......

Sate & Roti jala corner~.


Sayur2 Corner......

Dim sum Panaaasss~...........



Dan... beberapa minit kemudian, meja yg kosong telah mula bertukar rupa........

Ne baru permulaan... (tinguk tuu, tuan punya pinggan masi belum kembali ke tmpt asal... menandakan masi sibuk mengambil laukk...)
Taaadaaa~~...... (Fuuuhhh~.... Penuhhh baaii~....)
Time ni tengah menunggu azan berkumandang....
Banyak gila yg kami ambik, tp kalau kuih muih ni sy memang kureng sikit....
So, sy x ambik kuih.. Tp ambik Dim Sum...

Abg Imran....
Abg Jerry...
Ne Pinggan Fatin sorangggg..... 
Lauk sepinggan, nasi sepinggan.. huahuahauaaaa...
Haruslah makan banyak, nama pun buffet kan....
Ambik sikit nanti rugi lah....

Wajah2 kekenyangan................


Ne alamat penuh utk Resto. Jom Cari Makan:

A-LG-13A, LG, Blok A D'shire Villa,
Jln Camar 4/1,
Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya,
Selangor

p/s: Search jaa Sunway Giza.... Restoran ne ada di blok belakang jaa..

Saturday, August 6, 2011

♥:: Hangout With my Elder-Bros ::♥

05 August 2011
♥.♥.♥.♥.♥.♥.♥.♥.♥.♥.♥.♥.♥

Malam ni aq kerja King's macam biasa.... Tiba2 dpt miskol dr one of my bro - Abg Imran... Rupanya dia mau amik GPS nya yg aq pinjam masa parents dtg aritu... Pas habis keja jam 11pm, terburu2 aq balik rumah amik GPS & trus jalan kaki p umah abang2 di SS5... Rumah bujang tu ada nama glamour ---> "rumah nombor 9", hehehee...... Belum pun smp umah dorg, ada udah abg Imran & Abg Adi di luar rumah, ready utk kuar.... Dorang cakap mau lepak di warung mamak... Aq pun join la skali.... Drpd buring duk umah.... Dorg bilang ada udah abg Jerry dll di Subang... 


Kami smp sana lebi kurang jam 12am, huhuhuu..... Kami lepak di restoran mamak "Darussalam"... Ada udah di sana Abg Jerry, Kak nita, Ina (kazen kak nita) & Bf... Restoran tu ada 2 tingkat... Atas bawah crowded.... Nda tau la apa tarikan restoran tu sbnrnya.... Tu sbb la aq suka ikut abg2 lepak luar... Jadi dpt lepak d tmpt2 yg aq nda perna pigi....

Restoran Darussalam SS15 Subang Jaya

(Pics credit: Google)


Nda sedar pun lepak smp jam bpa, kami pun gerak tuk balik..... Malam ni dpt rezeki lagik dr my lovely bro, Abg Imran yg sporting..... coz dia yg banjaair Nescafe Ice ku tadik.... (huh~.. nyesal sbb nda order makan skali...... Ngeeeeee~~~....).. Jum layan pics2 yg ditngkap oleh kak Nita....




Abg Jerry & Abg Imran

ngan Abg Imran yg paling sporting

Ni abg Adi klu diajak lepak luar mesti bz main BBM, huhu...


Kak Nita - one of contestant rancangan MasterChef Malaysia (ASTRO)
Kazan kak nita (Ina) & Boypren

Wednesday, August 3, 2011

♥:: (Movie Review) "Lulla Man (Thai)" ::♥

02 August 2011
♥~ ♥~ ♥~ ♥~ ♥~ ♥~

Malam ari selasa tu, aq demam.... sangat2 demam... Patutnya aq masuk keja Kings mcm biasa... Balik dr keja opis, aq trus p Kings... Ingatkan larat mau buat keja.. Tp baru msuk brpa minit, aq bersin nda benti².... Bila Kak An & BB balik dr bazar ramadhan, aq turs mintak izin ngan kak an utk balik..... huhuhuu.... Nasib baik our baker (Bahadur) sanggup buat full utk ganti tmpt ku.. (makacih, Bahadur... Muuuaaaxxx!!! ^_^ )


Malamnya, Syukri ajak p tinguk Preview Screening utk filem Thailand, "Lulla Man".... Preview Screening nih dianjurkan oleh Advertlets utk Bloggers... Aq ni pun menumpang ja nama Syukri, huhuhu... (Makasih Syukri utk ajakan & tiket free tersebut, hehee..)


Smp sana, ramai blogger yg dtg.... Majoriti Chinese... yg Melayu pun ada, tp aq nda kenal la... Aq ni bukannya blogger tetap pun... Suka² hati aq jak mau update ka nda... Sementara tunggu Syukri redeem ticket di booth Advertlets tu, aq tinguk trailer muvi terbaru Mr.Bean, "JOHNNY ENGLISH REBORN".... Maca lawak plak muvi tuh... akan ditinguk juga nnt... huhu....


Pas Syukri selesai me-redeem tiket, kami pun tunggu di atas... Dia sembang dgn kawan2 blogger dia, aq plak main sms wif my-elder-sis.... huhuhu.... Segan la mau join dorg... Blogger teeewwwww.... Saya ni kasian, tiada sama taraf mau join dorg... wuwuwuwuuuu..... Nda lama, kmi pun masuk....


Overall, ceta "Lulla Man" ni mang sangat-the-sangat² BEST & LAWAK.... Aq bg ni muvi 9/10.... Byk juga adegan 18SX dlm ni, tp bukan ini yg aq maksudkan dgn BEST.. hehehehe... Tp sbb jalan ceta nya, pelakonnya & LAWAK dorang yg sgt spontan.... Aq akan makesure akan p cari DVD muvi ni....


Bg dorang yg nda tahan napsu tu, bagus kmu jan tinguk la... nnt habis Gf org sebelah ko p cium.... huahuahuaaaa..... Byk scene yg sgt lawak smp aq ketawak hingga menitiskan hingus.... (sebab aq demam ok...)... Esp part dorang kantoi bersama gf masing² atas kapal tu oleh bini² dorang.... One of their wife tny, klu betul dia memancing, mana dia pnya tali pancing??? Dia spontan ja bilang, "pakai BLUETOOTH"...!! Huhuhuhu.. Da ka org memancing ikan pakai Bluetooth?? Gila punya canggih la ikan tu.... hehehee.....


Mai sini aq bg sinopsis sikit pasai ni cita ok..... 3 org watak utama: Tan, Joon, dan Tu - dorang nih BESTFRIEND.... Dorg tinggal serumah dgn bini2 dorang skali... (Tan paling HENSEM antara dorang 3 ni, hehehe....).. Dorang punya playboy ni mang Naudzubillah... Nda pandai bersyukur dgn bini yg setia di rumah... Mau jugak cari lain di luar... Dekat penghujung ceta ni, sedih sikit la... Esp time si Tan & frens ni mau p slamatkan aweknya yg cantik tu... Tp dorang kenak tngkap skali.... Last2 bini dorang tu plak yg kena p berkorban tuk slamatkan suami² dorang... Ingtkan dorg akan insaf, tp smp ending pun prangai sama ja... huhuhuuu... cam gitu la kalau lelaki kan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::