Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, July 27, 2016

[Food Review] Murni Discovery @ SS6, Kelana Jaya.

Happy Birthday, Fatiiiinnn ~!!!!!!!!


Happy Birthday To Me !!! (27.07.2016)
Malam ni, pas Isya, Kak Yati ajak sambut birthday sama2...

Mula2 ingat mau makan burger gerai tepi jalan tu jaa...
Tp bila dengar perut mula merengek2, rasa kasian la pulak, ehehehee...
Maka, sy pun ajak K.Yati utk cari makan yg berat2..
Jauh2 hari lagi teringin mau makan di Murni yg baru buka dkt rumah tu,
branch Kelana Jaya...
Kedai tu sudah byk  kali ganti restoran, mesti x laku....
Mula2 mamak, pastu India, pastu Thai, msh juga lingkup...
Last2 Murni yg ganti, hambek kau... Tiap malam sesak...



Sejak study di Kuching tahun 2005, smp la sambung study di Kelana Jaya...

Study + kerja selama 10 tahun di sini, mmg x perna sambut birthday...
Jangan kan dgn kawan or BF, dgn family lagi lah x perna... huhuhu
Baru tahun ni sambut dgn K.Yati... 
Alhamdulillah syukur....


Mula2 sampai, of coz la air dulu yg datang kan....


K.Yati order "I Kiss You"..


Sy tiap kali pi Murni mst order "I Love You"..
Dalam tu ada Ribena + Soda + Laici....



Yg best nya makan di mana2 branch Murni,

kita mmg xpayah tgu lama utk mknn kita sampai.... Kejap jak sdh ada depan mata....


Sebelum makan, foto2 dulu, ehehehehee...
Yalah, nama pun Food Blogger kaann....
Jangan cakak hakak ni riak pulak.... bagi org rasa ngidam la, bg org rasa teringin tp x mampu la, apa lahhh....
Ini lah tujuan nya Food Blogger, utk meng-war²-kan tempat2 makan yg best & sedap..


Bagi yg slalu makan di Murni, mmg tau lah portion dia camana kan...

Memang sgt besaaarrrr, sesuai utk makan dua org utk 1 pinggan...
Tp disebabkan malam tu kami agak kebuloq sikit,
maka kami order sorang satu, hihihihihi....

 Birthday Girl punya Nasi Goreng Chicken Chop... 

Memang puas hati betul saya order ni...
Ada paha ayam with black pepper sauce,
keropok, telur mata, fries & nasi goreng...

 K.Yati punya Nasi Goreng Tom Yam....

Terima Kasih byk dehhh Pihak Penaja, Kak Yati...


Jam sudah menunjukkan jam 11 malam,
maka kami pun siap2 mau bayar bill....
Punyalah sy jakun, sebelum ni siap bawak turun resit yg berminyak2 tu pastu bayar di kaunter bawah...
Rupanya K.Yati ckp boleh ja panggil budak2 waiter yg berdiri di atas tu,
bayar dgn diorang..... 
Baru pulaakkk tau... (T__T)


Baru mau kluar kan duit sendiri, pastu K.Yati ckp:
"X payah bayar... Akk belanja... Kan awak birthday...."
Ouuuuhh~... terharu nyaaa..... Rasa mau nangis pulak, hahahahaa.... 
Over gituu..


Btw, terima kasih byk kpd yg mengucapkan Happy Bebday utk sy via Facebook, Whatsapp, Mesej, Wechat & yg bagi hadiah2 coklat utk sy... Makasih banyak2....



*******************************************


Yang ni pulak, kami baru pergi on last Saturday....









Best seat tingkat atas plg hujung tu.... sbb ada bantal2 kusyen...
Lepas makan, bole terus lena... hehehee.....


Ini saya punya Spaghetti Carbonara Chicken Chop....

  
Sedap mmg sedappp, tp agak cepat muaakkk....
Sbb sos carbonara tu sdh cukup creamy, pastu ada susu lagi...
Ada lagi taburan cheese di atas tu....
Mmg kena hadam slow2 laah, klu x mmg kluar balik tu nanti.. hihihihi....



Ini pulak Kak Yati punya Nasi Goreng Chicken Chop....



************************

Untuk kesekian kalinya, saya dinner lagi dgn Kak Yati di Murni SS6 nih....
Murni nih x kira branch mana2 pun, awal bulan ka, tgh bulan, hujung bulan kaa... mmg sentiasa sesak..
Area Murni SS6 ni pulak bab parking mmg payah sikit...
Jalan pun one way ja, so mmg tawaf byk kali jugak la utk kami dpt parking...
Dan semestinya kami ambik seat d tingkat atas..


Macam biasa lah, kita try menu yg belum pernah dicuba....
Kak Yati order nasi goreng fevret dia...

 Nasi Goreng Tom Yam..
Saya pulak tidak suka ni nasi goreng tom yam,
sebab ada tu bunga kantan hiris halus2.... huhuhu...
Pelik rasa diaa...


 Saya mulanya mau order spaghetti, tp sebab mau try menu lain punya pasal, maka kita korbankan dulu niat mau makan pasta tuh...
Mula2 mntak Nasi Goreng Petai, tp waiter bilang petai HABIS, omaigad..
Pastu pesan Nasi Goreng apa ntah, tp lauk dia daging... 
Mlm ni mood mau makan ayam la pulak..
Trus simply tunjuk Nasi Goreng Iran....
Pastu tengok waiter tu rekomen sungguh2, dia bilang ayam dia sedap... sbb pakai Tandoori.. Ok fine~... ikut ko lahh... 


Ini lah dia rupa Nasi Goreng Iran tuh..
Try nasi dia, mmg sgt sedap.. Ala2 nasi goreng Cina gitu...
Skali try ayam... Ya Rabbi~... Rasa rempah kuat gila...
Mmg la perna mkn Tandoori, tp mslhnya ni mmg xtau perap berapa kilo pnya rempah ni... 
Bg kak Yati try, dia pun ckp terlebih rempah, wakakakak....
Tp its okay laa... Bg extra point on dia punya nasi goreng...
Sayur tu mcm biasa ja, rasa paprik....



Yg kanan tu Kak Yati punya teh limau suam...
Yg kiri tuh my fevret Cham C Ice....
Dtg sini mmg wajib order Cham C...
Cham ni campuran Coffee + Teh Susu....


Harga x sure pulak berapa, hehehe.....
Yg sy ingat, Kak Yati punya Nasi Goreng Tom Yam + Teh Limau suam = RM8.00..
Sy punya Nasi Goreng Iran + Cham C Ice = RM18.00.....
Hambikkk koo~...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::