Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, December 30, 2011

[Food Review] House Of Sampoerna, Surabaya

"House Of Sampoerna"

Malam ni ialah hari kedua saya & Elsie di Surabaya...
Aunty (Mbak Idah) & bestie (Mbak Indah) bawak kami makan di "House Of Sampoerna"... 
Ne pun idea dari Mbak Indah, dia yg mau banja kami sbb aritu ialah birthday dia.... 
Sampai jak kami di cafe ne, aq & Baby sudah huu-haa-huu-haaaa bergambar di luar cafe... 
Trus Mbak Idah suh masuk dulu, order makanan baru bulih bergambar2, huahuahua.....


Kamu mesti tau brand Sampoerna tu apa kan??? Lagi2 yg merokok tu.... 
Tu one of jenama rokok yg femes juga di Indonesia.... 
Actualy cafe ne dulu nya kilang membuat rokok tu... 
Sekarang sudah diubah suai jadi Cafe.... 
Bahagian membuat rokok tu pulak jadi Muzium... 
Makanan nya pulak, bagi sy sgt lah mahal kalau dibandingkan dgn restoran yg kmi makan semalam (Kahyangan)... 
Cafe ne pun standard tmpt dia.... Sambil makan, ada juga live band yg perform... 
So, layan jak la pics......









 Ini ialah area Muzium....










For More Pics, visit their Official Blog:: http://houseofsampoerna.museum/e_historybeauty_cafe.htm

[Food Review] Pondok Desa Kampoeng Telaga, Malang

"Pondok Desa Kampoeng Telaga"

OK~... ni kali sy mau promot satu tempat makan yg best di kampung sy, Malang (Jawa Timur).... Tempat makan ne tidak jauh pun dari rumah Mummy... around 10minit gitu la sampai suda..... 
Tmpt ne best sbb ada tempat mancing skali.....


Masa mula2 sampai, kita akan jumpa pondok 'Check Point' ne di tmpat letak keta okeh.... Di sini la kita order semua pa yang kita mau makan.... 
Time ne kami big family makan ramai2 d cni...Sempena kami semua balik kampung la... And macam biasa, my aunty (mbak Idah) yang banja kami semua....



Since time kami balik kampung tu time Imlek (Tahun Baru Cina di Indonesia), so ada lah banner ne....


Baju pink tu la my aunty (Mbak Idah), orang kuat yg banja kami semua makan situ.... Harga pun lumayan juga laa... Tp bg Mummy, tmpt ne kira mahal... huhuhuhuu.....




Ne la suasana dalam tu.... Sangat cantik kannn...... ^________^


Pasangan bahagia ~ my Mummy & Daddy
(semoga sihat selalu & panjang umur... amin...)


Itu my Daddy, Aunty (Mbak Idah) & My kakak (Kak Nong)....


Budak gemok yang tengah kelaparan.... huhuhuhuuu....


Si ikan kaloi  KOI di dlm kolam, ikut juga dorang enter-frame....


Okeh~... Time tuk tinguk menu2 yang kami pesan..... Makanan sangat sdap, tambah lagi dengan pemandangan malam yg cantik, soo sy pun tambah nasik tidak terkira brpa kali.... hehehehee...
(alaaaa~... bukan slalu pon... ^_____^ )

Bawal penyet......


Terong Penyet.........


Udang Penyet..........


Kropok lekor..........


Gurami Terbang.........


Sebelum balik, amik pic dulu sebagai kenangan.... ^_______^


Itu family saya.... Mummy, Daddy, Mbak Idah, Kak Nong, Kazen (mbak Dewi) with Hubby & dotter...

Wednesday, December 28, 2011

~♥ Lagu Sekolah Saya (SMK Kuhara Tawau) ♥~

Dinamik Progresif 

SMK Kuhara gemilang
Menjulang nama demi negara
Bersemangat teguh berbudaya maju
Membentuk impian murni

Seluruh warga tuntas berilmu
Berdedikasi gah berkarisma
Minda dijana peribadi terbina
Bangsa sejati negara jaya

Dinamik progresif
Menjadi budayamu
Membentuk sahsiah pertiwi
Jayakan wawasan

Dari segala bidang
Kejayaan yang dicapai
Kecemerlangan dan kegemilangan
Kaulah SMK Kuhara

SMK Kuhara tercinta
Berbilang bangsa dan agama
Bentuk perpaduan capai cita murni
Jasamu kan tetap ku kenang

:: Sweet Memory ku dgn "Dia"..... ::


(Password Hint:: "Hepi bebday to meee...")


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::