Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, December 4, 2011

[Concert Review] Most Amazing 2011 in Kuala Lumpur

03 Disember 2011 (Saturday)


Masa tengah lepak2 d Asia Avenue (Sunway Pyramid) dgn Lin, Ela & Bf, 
sy SMS encek Danny Dean.. 
Sy taw masa tu dia tengah bertugas, saja ja mau kacau dia.. 
Pas tu dia blg pas blk dr keja mo p tinguk konsert K-Pop di stadium MBPJ secara PERCUMA... Waattttt??? PERCUMA?????
Pas tu dia blg nnt lau ada tiket lebi dia akan bawak... 
Tp alhamdulillah, mmg rezeki sy aritu, 
ndak lama pastu dia kol n cakap ada tiket lebi.. 
Huuaarrgghh~.. kemain lagik sy happy... 
Trus dia ckp mau amik sy d ruma jam 6.30pm coz konsert mula jam 7.30pm... 
Palagi, kami pun kalam kabut bayar makanan & trus naik taxi balik KJ...


Cun2 jam 6.3opm, Dean smp naik motor & kami pun pecut laa.. 
Smp d Stadium, peerrrggghh~~... gila ramai ooowwhh!! 
FYI, ne la pertama kali dalam hidup sy tnguk konsert live.. 
Sebelum ne tinguk dlm tv ja.. 
sbb sy nda mau berhimpit2 dgn org.. huhuhu.. 
Dan ne ari bulih la masuk dlm my book of record sbb dpt juga tinguk konsert live... 
Kami pun ikut baris juga... 
Berkat ketinggian c Dean, kmi antara yg plg depan juga la yg brebut masuk.. 
Toleh kanan kiri dorang pegang tiket.. 
Semua harga rm300 - 400 lebih... 
Tp aq & Dean punya rm0.00... heehehe.... 
Ada 1 grup of budak2 muslimah p tegur dgn ramah..


Me:: Datang sorang?? (sbb aq tinguk dia diam2 ja x berckp dgn siapa2)
Dia:: Tak.. ngan kawan2 (sambil tunjuk kawan2 nya yg ramai tu)..
Me:: Haaaaaiii~... (Sambil melambai2 ke arah mereka..) Tiket dapat FREE??(Sambil mengintip2 tiket nya.. Mcam la bah semua org dpt FREE.. Adeeiii..)
Dia:: Ehh, tak lah... (Sambil menunjukkan harga tiket nya yg harga rm100 lebih.. Lau aq, mmg aq ndak akan beli la tiket wpun itu la yg plg murah... bagus aq beli enpon... ^_____^ )
Me:: Oooo.. hehehee...
Dia:: Awak??
Me:: Saya dpt FREE... Kawan bagi.. (sambil tarik2 baju c Dean)..
Dia:: Haaa???????? (smbil buat muka blurr....)
Me:: Kawan saya pulis... (sambil tarik2 beg c Dean)
Dia:: ???????????????????????? (dia lagi blur.. trus cakap2 dgn kawan2 nya.. huhu..)


Ndak sempat say Babai, sy ngan c Dean langsung masuk ke dalam.. 
Alhamdulillah, dpt juga masuk... 
Pas tu Crew tunjukkan tmpt kmi refer to our ticket.. 
Yupp~.. FREE STANDING.. 
Sy rasa bebaloi lagik berdiri dr VIP punya tu yg duduk atas bangku... Kita tinguk konsert okeh, bukan tinguk wayang... Lagipun VIP yg bayar rm400 lebih tu pun hujan pun kena basah juga.. huhuhu... Aq tinguk langit semakiiinnnn gelap.. Sudah la sepanjang hari nda hujan lagi.. Dalam hati baca doa pd ALLAH smoga nda hujan.. Sbb semua org ada beli baju hujan di luar stadium td, aq ngan Dean ja nda beli cz klm kabut bebaris.. (Smp kan aq mau beli "reben2" belampu tu pun nda kesampaian)..

Walaupun smpat juga hujan renyai2, tp nda pula smp basah... macam kena renjis2 jak.. Pastu awan yg gelaaaaapppp tadi tu berlalu pergi... Berkat doa peminat2 dlm stadium tu maka hujan yg lebat tu limpas ja di atas kami.... Subhanallah...

Yg aq pelik tu, amoi2 & cewek sebelah kmi tu sangat fanatik... dgn bawak banner, poster, pakai t-shirt Super Junior, tinguk slide show d screen tu pun suda tejerit2, melambai2... Aiyoo~... Aq sgka Konsert suda mula... Tu baru tinguk slideshow.. Aq minat tu minat juga, tp dgn Super Junior jak la.. Tapi nda da la smp menjerit2, buang duit tuk beli semua poster artis k-pop tu... Just watch the show jak la... Take pics... Dats all~...


Cun2 jam 7.30pm, lampu pun tiba2 padam... Palagi, konsert pun start laa... First grup yg perform --> Miss A... Pastu, B1A4 & kemudian "f(x)"... And last skali, grup yg paling banyak peminat sepa lagik lau bukan ---> Super Junior (SuJu)... Paling BEST tu time dorang perkenalkan diri masing2, mcm biasa la dorang ucap "Apa Kabar??"... tp ada sala sorang member dorang tu bagi salam "Assalamualaikum"... Bah, pa lagik.. Riuh rendah trus satu stadium.... Jum layan pics dorang ahh...



Aq pun nda pasti konsert habis jam brpa.. Tp sebelum konsert tu betul2 tamat, Dean suda ajak aq kuar, dia ckp nnt mst ribuan org tu berdesak2 kluar juga macam masa mula2 mau masuk tadi... And u know wat, aq & Dean org pertama yg kluar.. yahoooo!!! Smp ja d ruma lagsung upload gmbr2 dlm FB (macam biasa.. huhuhu)....






*** Terima kasih buat encek Danny Dean coz membawa saya p konsert tersebut.... Suda la konsert pertama dlm hidup, dpt pulak tinguk Super Junior depan2... FREE plak tu.... Will take him to have Korean Buffet sbg membalas jasanya, huahuahauaa... ***

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::