Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, August 23, 2009

KPP Class di SDC Asia Jaya..

Semalam pas pulang kerja jam 1.00pm, trus gi opis Safety Driving Centre (SDC) di Glomac... Saturang jak yg kerja.. Namanya Azura.
Dia org nya peramah betul.. 
Bila dia tgk I.C sy org Sabah, dia pun story lah pasal BF nya baru jak makan angin gi Sabah.. 
Belikan dia makanan, keychain, etc... Lawak betul.. 
Pas dia hbs explain, sy trus register & byr registration fee rm300...




So, ari ni sy start driving lesson day 1, 
tp yg blajar undang2 "Kursus Pendidikan Pemandu (KPP)" jak dulu.. 
Jam 8.20am, ada sudah pakcik driver menunggu di depan opis SDC.. 
And ada satu acai jugak ikut, dia pulak ada kls amali motorsikal...




Smp di SDC di Asia Jaya tu, ramai pulak org... 
Seram nya klu bljr driving suda nnt, baru tu keta mati2 dpn org... 
Duuhhh, mesti malu tuh nanti.....
Tapi bila pikir² balik, sudah nama nya belajar bawak kereta,
of coz la akan mati² enjin, ya dak???
Kalau sdh pandai, dak payah la datang SDC lagi.....heheheh~...
Smp jak sana, sy disuruh pakcik driver masuk g opis, amik buku KPP.. 
Pas tu g Kaunter 1 buat thumbprint & Smart card..






Pas selesai semua, baru masuk dewan kuliah... 
Kira ramai juga, almost penuh la class... 
Semua org dpt kwn baru.. 
Saya ni yg masuk lmbt tpksa duduk sendirian, baru tu depan skali... Huhuuuu... 
Jam 10 lbh, masuk la cikgu nya... 
Tgk muka mmg serius, masuk2 jak nda da la bha mengasi senyuman... 
Pas tu, dia kasi knl nama nya, Mr.Vijay.. 
Bila start kelas, mmg lucu habis la cikgu tu... 



Bila dia tgk ramai yg nda bawak pen ngan kertas (nasib baik aku bawak)
trus dia kasi tgk video P.Ramlee yg "Pendekar Bujang Lapok"
part c Ustaz bg dorang 3 org pensel "kontot" buat menulis ayat2 si mambang tu.. 
Baru hilang rasa ngantuk & takut ngan cikgu.. 




Jam 10.30 baru start kursus.. 
Ada juga selingan tayangan2 video accident.. 
Mmg seram la.. Ada yg kepala hancur, kaki hancur, 
ada jugak yg accident tp blm smp ajal... 
Biarpun sy tutup mata sebelah, tp masih jugak nampak.. 
Mmg mau muntah la masa tu...  Tp tahan jak la.. 
Paling best waktu ada video2 iklan tayar eg Bridgestone yg lucu2... 
Mmg ndak boring la class tu.. 
Ada jugak masa rehat kejap2.. 
Masa mengajar tu, cikgu ada juga bg "tips2" soalan yg akan keluar oleh JPJ... 
Jam 3.30pm, cukup2 syarat kursus 5 jam, klas pun tamat.. 
Huhuuuuu~... Sedih pulak... 
Sbb best btul bah klass nya ni.. 
Setahun lebih sy nda masuk dewan kuliah.. 
Rindu pulak mau dgr cikgu mengajar, rindu tulis note...



Pas tu, sy pun pegi lagik kaunter 1 buat thumbprint utk sahkan attendance.. 
Baru masuk opis utk tetapkan tarikh tuk amik exam KPP.. 
Sy amik yg paling awal, tanggal 27.08.09 (Khamis).. 
Sy mau cepat2 bljr bawak keta bah.. 
InsyaAllah klu ujian KPP ni lulus, baru boleh proceed ke bahagian amali.. 
Pas selesai semua, baru pakcik driver hantar sy pulang..


Tuesday, August 18, 2009

:: Ramadhan 2009 ::


Sempena bulan Ramadhan tahun ini... I wish to all my frenz "Selamat Menjalankan Ibadah Puasa, Semoga Ibadah kita diterima oleh Allah S.w.t.. Amin..


~(VIP) Mummy & Daddy, Kak Nong & Mbak Idah
~ Family ku di Tawau & Malang (Jawa)
~ Ab2ku (Kuching) Abg Naim, abg Ismail Syahwazan,
abg Syeed, abg Raffy Sikuat.
~ Abg2ku (KJ & Tawau) Abg Ershad, abg Que, abg Man, abg Alwi, abg Mat,
abg Zul(BSS), Asral, Fadhil, abg Suhaimi, Abg Jumadi, ......
~ Persatuan Kebajikan Pelajar Islam Sarawak (PERKEPIS) Bros & Sis
~ ABIM Sarawak Bros & Sis
~ UniTar Kuching Frenz, Lecturers & Stafts
~ Persatuan Mahasiswa Islam (PERMAI) UniTar Kuching & Kelana Jaya
~ S.R.J.K (C) Sin Hwa Tawau Frenz
~ SMK Konven St. Ursula Tawau Frenz & Teachers
~ SMK Kuhara Tawau Frenz & Teachers
~ Pusat Tusyen FTC (Fajar) Frenz & Teachers
~ SMK Tawau Frenz
~ UniTar Kelana Jaya Frenz, Lecturers & Stafts
~ Merah Putih Society (MPS) UniTar Kelana Jaya
~ Borneo Student Society (BSS) UniTar Kelana Jaya
~ Pemborong Bumijaya Sdn Bhd (Fajar) Stafts
~ Goltra Sdn Bhd (batu 9) Stafts
~ Kumpulan Saintifik Sdn Bhd (PJ) Stafts
~ Jiran2 ku di Taman Ria 1, Tawau
~ Ex-jiran2 ku di Kampung Bintangor 2, Kuching
~ Jiran2 ku di PKNS Apartment, Kelana Jaya
~ Mbak Indah di Surabaya & Mbak Pungky di Denpasar
~ Bloggers tmpt aku shopping online i.e Kak Farrah, Kak Zara,
Ika, Leezan, Kak Ratna Halim, Atylia & Fariza Rosli
~ All Facebook, Friendster & Myspace Friends
~ my ex : Mr.Y, Mr.F, Mr.NS, mr.AW, mr.W
~ Kawan2 yg sama2 join program JBS Kuching esp "Kembara Hijrah"

Monday, August 3, 2009

:: Douncan di Kuantan... ::




Semlm aku dpt msj dr c Douncan.. Dia blg d Kuantan suda dia.. Main bola Piala KPN (Ketua Polis Negara) smp 9hb ni.. Tanggal 11 nnt dia balek Swk... Pas tu kenak pindah lah pulak ke Sibu... Nda dpt la kmi jmpa nnt klu aku mkn angin g Kuching lagik.. Mau pulak aku tgk dia main bola bah.. Nasib syak tu di Kuantan.. Sbb dia laaa kawan aku satu2 nya yg asyik mesej aku dr hbs form 5, smp aku study di kuching (ms tu dia masih kerja mcD di PJ).. Pas tu aku smbung study di Kelana Jaya (dia pulak jadi polis suda d Kuching), masih lagik dia rajin meng-sms aku..
So, ari ni dia start lawan suda.. Smlm bilang nya ada meeting ngan pengurusnya.. Smp tertidur aku menunggu keputusan nya.. Apapun, aku harap dia main bagus2 la sana.. Kalau aku ada, boleh juak jadi Cheerleeder-nya.. Hehheee.. Ari ni aku mau msj dia pun aku takut ganggu dia.. mst la bah dorang tgh training habis2an kan... Bagus2 ko main, D...!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::