Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, July 25, 2013

Lepas sudah azab.....Redho ja la...


Keputusan akan diketahui 26-28 Ogos....
Kira² sebulan lagik laa....
Saya ndak mengharap pun.....
Berserah ja pada ALLAH....
Kalau mmg jawatan itu utk saya, maka dapat la....
Kalau bukan rezeki sy, maka redho jaa...
Sesungguhnya ALLAH lebih Maha Mengetahui pa baik buruk utk kita....

Tuesday, July 23, 2013

[Food Review] Iftar di Little Pantry @ IOI Mall



Seperti yg dirancang via Whatsapp minggu lepas,
maka majlis buka puasa merangkap mini gathering budak²
Diploma Accounting Unitar Kelana Jaya
pun berlangsung MERIAH walaupun yg datang cuma 3 org, heheheheh~
Yuupppp~.... walaupun kedengaran 3 org tidak lah semeriah mana,
tp mulut kami memang sgt MERIAH...
Mula² plan berlima: Dema, Suraya, Tym, Sal & saya....
Tp last minute Tym plak mau sungkai dgn family nya,
Sal pulak call x berjawab.... Whatsapp senyap.... Errmmm~
But still, kami bertiga sgt have fun !!!!!!!!

Nampak dari luar ja pun sudah teruja......
Masa melangkah masuk lagik laaa eksaited.....
Sana sini "waahhh.... huaahhh... fuiyoooo  !!! "





Comel kan seat di tengah² tuu....
Mula² dapat seat di situ,
tapi Dema mintak tukar di meja yg macam taman² tu......
Lagi sweettt ~




Yang paling tua semesti nya duduk di tgh²....
Ibarat permaisuri yg diapit oleh dayang² nyaa, hehehee~.....
Meja ne memang lebih sweet sbb ada sofa & sangkar burung.....
^___________^

~ With Suraya ~


Sementara menunggu masa bersungkai,
trus sambar camera & tangkap gambar satu restoran....
Dengan semua makanan skali...
Ramai juga yg memerhati...
Mesti dorang cakap jakun² ne, tapi lantak lah......
^____________^



Untuk pengetahuan semua,
Buffet Ramadhan utk tahun ne sdh naik harga ya, kawan²...
Kalau tahun lepas RM35++, tahun ne RM45++....
Ne sebahagian dari makanan yg ada...
Tapi ne jak yg sempat kena snap sebab sudah ramai orang ambil time tu....
Sudah dekat time berbuka, huhuhu.....
Ada banyak lagi sebenarnya:
Pasta, Spaghetti, fries, mashed potato,
deserts, ABC, ikan crispy, mee & mihun,
banyak lagik laaa..........
Click SINI utk view complete menu dorang....
Yang saya ambik smeua my fevret:
Ikan crispy, terung sambal, sos cendawan....
Sooooo nyummyyyy !!!!!!1


Sila tapau kek kalau mau beli utk dibawa pulang.....
Yang ne x masuk dalam buffet okeh....
^________^


Komen saya, makanan nya yang campuran Melayu + Western,
memang sangat sedap....
Tapi memandangkan kami cepat kenyang,
maka kami ambik 2 round jak sorang....
rasanya x sampai pun rm45++....
Rugi sbb makan sikit jaaa.....
Kalau boleh, ikutlah harga tahun lepas pleasseee~......
Berbaloi sikit, huhuhu~


Okeh, bagi kawan² yg mau try makan di sini,
yang mau reserve tempat,
yang mau celebrate birthday,
ne alamat & phone number dia.....

Little Pantry
G02 & G18 Ground Floor,
IOI Mall Puchong, Bandar Puchong,
Batu 9 Jalan Puchong,
Puchong, Malaysia, 47100
Business Hours: Mon – Sun 11:00 am – 11:00 pm
Tel no:012-7698 672



Monday, July 8, 2013

[Food Review] Ayam Penyet RIA, Sungei Wang


Ari ahad lepas, sy ngan Bybie pergi shopping lagi di area Bukit Bintang......
Rasa lapar la plak....
Lagi skali kami ngidam Ayam Penyet.....
Ne minggu ketiga berturut² kami makan Ayam Penyet, eheheh.....
Tapi ne kali sy ajak Bybie try makan di 
"Ayam Penyet RIA",
branch Sungei Wang......
Dia terletak di tingkat paling bawah....


Mula² tu sy mau order Gado-Gado, 
sbb lama betul x makan....
Tiba² mata saya terpana dgn "Iga Bakar" di menu tersebut....
Ohohohooo~..... Sy  ne pantang nmpk Iga....
Terus meleleh ayaq lioq......
Trus laju² tick 'Iga Bakar' TANPA MELIHAT HARGANYA.....

Lumayan banyak juga menu dia.....
Yang ne menu special..... Jarang dpt jmpa...
"Sop Buntut" (ekor sapi), RM11.55
Dalam mangkuk tu aq TIGA potong ja....
(-_______-)
Yang ne Bybie punya....
"Ayam Bakar ", RM10.80
Yang ne saya punya.....
Palingggg Sedaappp!!!
"Iga Bakar"
(Bila dapat resit baru perasan harga dia RM15.70 !! )
Orang Jawa mmg suka makan komplit dgn Kerupuk......
^________^


Komen saya, dari segi size ayam, Ayam Penyet Ria lebih besar SIKIT
berbanding Ayam Penyet Express sbb diorang guna Ayam Biasa,
sedangkan Ayam Penyet Express guna Ayam Kampung...

Dari segi harga pulak, Ayam Penyet Express jauh lebih Murah....
Ayam Penyet RIA lebih mahal......
Nasi Putih pun RM1.90..
Siap ada notis naik harga 10% lagi......

Makan aritu total RM 45.10 !!
Ermm, cukup INI KALI LAH.......

add title

Bagi yang meu tinguk Sejarah, lokasi, menu etc ttg 
Ayam Penyet RIA, bulih la jenguk website diorang.....

Thursday, July 4, 2013

[Food Review] Ayam Penyet Express @ Berjaya Times Square



Tiap kali shopping di Bejaya Times Square, 
kalau bawak Bybie makan, dia msti ajak makan Ayam Penyet.....
Dan satu2 nya restoran ayam penyet di TS tu ialah
"Ayam Penyet Express".....
Ne minggu kedua kami makan sini.....
Minggu lepas pun dia mintak makan di sini juga...


Ini ialah minuman fevret saya......
"Milo Dinasour"
Sudah lah Milo nya pekat betul, atasnya ditabur lg dgn Milo.....
Memang ooooolalaaaa.....

Sebagai pembuka selera, 
kami makan Emping Melinjo luk.....

Ini sy punya Iga Penyet.....
Iga ne maksud nya rusuk/ribs la.....

Ne pulak c Bybie punya fevret.....
Lele Penyet, a.k.a keli.....


Ne plak menu yg kmi makan minggu lepas.....

Bybie punya Ayam Penyet Goreng.....

Saya punya Ayam Penyet Bakar.....
Sangat sedap hingga menjilat jari...

Sayur kegemaran sy: Terong Penyet



Bagi yang belum perna try makan sini,
boleh datang ke branch Ayam Penyet Express di Berjaya Times Square,
Di tingkat 3 (sama level dgn GSC),
Betul² di belakang Wendy's.....

03-101, Berjaya Times Square, 
No. 1, Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::