Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, September 8, 2011

Diary Syawal 2011...


~♥ Diary Syawal 2011 ♥~


 30 August 2011 (Selasa)

 Arine Hari Raya pertama..... 
Pagi baru berangkat dari KL ke Tawau, tadik malam shuping gilak di Jalan TAR.... 
Borong baju kurung sampai hp Samsung pn tercicir, huuuuwaaaaaaa!!!! 
Pagi2 lagik solat Eid di Masjid Tabung Haji Kelana Jaya, 
pastu tghari gerak ke LCCT.... 
Smp di Tawau pun sudah malam.... 
Tahun ne myFamily tidak sambut raya sama².... 
Mummy & Daddy sambut raya di kampung Mummy di Malang (Indonesia)..... 
Kakak & sy smbut raya berdua ja di Tawau, huhuhu..... 
Biskut pun suma beli ja....
Smp di aport Tawau pun suda malam, rasa lapar la pula.... 
Round2 di highway, ada pulak FunFair di situ.... 
Makan ayam penyet trus pulang..... 
Betul2 ndak da suasana ari raya.... Huhuhuhu~...... 
"Semua insan sedang gembira, di hari ini Sayang..... (T_____T) "




 03 September 2011 (Sabtu) 

✿ MyBFF: Dayana & Jun, datang beraya ke rumah.... 
Ada juga member dorang ikut: Amir, Hasrul & sorang nda taw nama dia..... ^________^
✿ Pas dari rumah sy, kami beraya pulak ke rumah member Jun yg nama Amir tu di Icebox.... 
Cita punya cita dalam keta, baru taw yg Amir tu adik kepada Salma Mentor... 
And skrg kami on the way la ke openhouse c Salma tu, huahahaaa~.......  
Tau ikut ja p beraya, tp nda tau p rumah sepa..... 
Smp ja di ruma Salma, kami pun take pic sebanyak mungkin, 
sebagai bukti yg kami dapat jugak jejak kaki ke rumah c Salma, adededeee~....... =)

Yang baju kuning tu la Amir.....
Hasrul yang kilik.....


Lepas ambik gambar puas,
baru kami jalan kaki melalui jembatan ke Dewan Serbaguna tempat Rumah Terbuka Salma...


✿ Dari openhouse Salma Mentor, kami jalan kaki pulak ke wedding senior kami masa di Konven dulu,
 Kak Dahirah Mahmud.... 
Dekat ja dgn tmpt Salmah tadi....




✿ Pas dari wedding, kami beraya p rumah myBFF Dayana pulak....


 Malamnya, pas beraya ke rumah kawan MySis (Hasnah) di Icebox, 
kami p pulak wedding kenalan mySis di Stadium Tawau..... 
Sepanjang hari asik makaaaan & melantak jaaa kan....

Kak Len & me~...........
Semoga berbahagia.....
(Walaupun x kenal, ehehhe~......)



06 & 7 September 2011 (Selasa & rabu)

✿ Arini sy terbang dari Tawau ke KK, tiap tahun masa raya mmg singgah KK luk, 
mau jmpa my Bestfriend (Jenet) & myBabyBoy (Mukhriz)...... 
Rinduuu betul dgn dorang dua..... 
Memandangkan flight dari Tawau tuh delay, 
maka sampai d KK pun suda jam 1.30 PAGI!!! 
Segan btul dgn hubby Jenet yg jemput sy masa tu.... 
Sy kalau dtg ke KK mesti nginap di Api-Api Centre... 
Murah & selesa.... 
Selalu nya saya ambik single room, RM 60 utk yg ada bathroom.....
(Kalau yg sharing bathroom, RM 50....)
And malam tu, Jenet & Baby temankan sy di hotel....... 
Sembang2 smp ke pagi...... Maklumlah, macam tu lah kalau BFF lama x bejumpa....
Esok nya kami pun jalan2 & round bandar KK..... 
Ke Centrepoint, Tg.Aru, Wawasan Plaza, makan di Sinsuran, byk lagik laa....


Ini 'anak' saya, Mukhriz..... Cumil kan.....
The LOVELY MAMA
 

✿ Malamnya sebelum brangkat balik ke KL, hubby Jenet bawak kami makan di 
Anjung Perdana Tanjung Aru..... 
Terima kasih byk to Jenet yg temankan aku sepanjang aku di KK.....
Thanks jugak sama Hubby nya sbb antar-jemput aku di aport...... 
Ada rezeki, kita jumpa lagik.......!!!


p/s: Selamat Hari Raya Aidilfitri kpd semua ahli keluarga saya di Tawau, Malang (Indonesia), kawan2 sekolah, Universiti, & semua yg mengenali diri saya...... 
Maaf zahir dan Batin~............

Tuesday, September 6, 2011

[Travel] Jalan² ke Semporna & Tampi-Tampi

Hari ne, saya, Kak Nong & her friend p jalan² ke Semporna.....
Maklum lah, berhari raya 2 org di Tawau jak tahun ne....
Mummy & Daddy sambut raya di kampung, Malang......


Mula² sampai Semporna, 
kami isi perut dulu di Floating......


My fevret Meehun Goreng basah.........
Memang lain aroma dia......


Makan sambil menikmati udara laut memang menenangkan....
Dan yang pelik nya, buat sy makan x kenyang², huahahah.....
Kak Nong & me.........





Lepas puas mengenyangkan perut di Floating,
kawan Kak Nong ajak p naik Bukit Tengkorak la pulak.....
Dalam hati tu mula² eksaited jugak.....
Yalah, x perna pigi bukit tu sebelum ne.....
Dengar nama pun pertama kali......



Daki sampai first stop pun sudah x larat.....
Sebelum asma menyerang,
baik surrender awal².....
Kak Nong & her frend x mau mengalah.....
Trus mendaki smp ke puncak...
Sy tunggu jak di pondok perhentian pertama, wuwuwuw~....... 


Lepas dorang puas bergambar di atas,
kmi pun teruskan perjalanan utk ke Tampi-Tampi.....
Selalu jugak dengar nama ne tp x perna datang......
Ne la pertama kali......

FYI, di Tampi-Tampi ne la lokasi penggambaran filem Duyong,
lakonan Maya Karim & Apek tu.....


Mula² plan memang mau berenang²,
siap bawak baju ganti lagi tu.....
Tapi segan pulak sbb masa datang tu semua orang siap terjun² lagi.....
budak² nya berenang² dgn konfiden.....
X da yg sy nampak berenang pakai pelampung.....
Segan la pulak.....
( MALU lebih tepat, ehehehe...... )
Maka saya ambik keputusan utk makan lagi......
Cepat pulak meehun goreng basah tadi tu terhadam....
( Padahal daki x sampai suku Bukit Tengkorak pun, huhuhu......)


Akan bawak Mummy & Daddy datang sini lain kali,
InsyaAllah.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::