Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, December 30, 2011

[Food Review] Pondok Desa Kampoeng Telaga, Malang

"Pondok Desa Kampoeng Telaga"

OK~... ni kali sy mau promot satu tempat makan yg best di kampung sy, Malang (Jawa Timur).... Tempat makan ne tidak jauh pun dari rumah Mummy... around 10minit gitu la sampai suda..... 
Tmpt ne best sbb ada tempat mancing skali.....


Masa mula2 sampai, kita akan jumpa pondok 'Check Point' ne di tmpat letak keta okeh.... Di sini la kita order semua pa yang kita mau makan.... 
Time ne kami big family makan ramai2 d cni...Sempena kami semua balik kampung la... And macam biasa, my aunty (mbak Idah) yang banja kami semua....



Since time kami balik kampung tu time Imlek (Tahun Baru Cina di Indonesia), so ada lah banner ne....


Baju pink tu la my aunty (Mbak Idah), orang kuat yg banja kami semua makan situ.... Harga pun lumayan juga laa... Tp bg Mummy, tmpt ne kira mahal... huhuhuhuu.....




Ne la suasana dalam tu.... Sangat cantik kannn...... ^________^


Pasangan bahagia ~ my Mummy & Daddy
(semoga sihat selalu & panjang umur... amin...)


Itu my Daddy, Aunty (Mbak Idah) & My kakak (Kak Nong)....


Budak gemok yang tengah kelaparan.... huhuhuhuuu....


Si ikan kaloi  KOI di dlm kolam, ikut juga dorang enter-frame....


Okeh~... Time tuk tinguk menu2 yang kami pesan..... Makanan sangat sdap, tambah lagi dengan pemandangan malam yg cantik, soo sy pun tambah nasik tidak terkira brpa kali.... hehehehee...
(alaaaa~... bukan slalu pon... ^_____^ )

Bawal penyet......


Terong Penyet.........


Udang Penyet..........


Kropok lekor..........


Gurami Terbang.........


Sebelum balik, amik pic dulu sebagai kenangan.... ^_______^


Itu family saya.... Mummy, Daddy, Mbak Idah, Kak Nong, Kazen (mbak Dewi) with Hubby & dotter...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::