Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, December 30, 2011

[Food Review] House Of Sampoerna, Surabaya

"House Of Sampoerna"

Malam ni ialah hari kedua saya & Elsie di Surabaya...
Aunty (Mbak Idah) & bestie (Mbak Indah) bawak kami makan di "House Of Sampoerna"... 
Ne pun idea dari Mbak Indah, dia yg mau banja kami sbb aritu ialah birthday dia.... 
Sampai jak kami di cafe ne, aq & Baby sudah huu-haa-huu-haaaa bergambar di luar cafe... 
Trus Mbak Idah suh masuk dulu, order makanan baru bulih bergambar2, huahuahua.....


Kamu mesti tau brand Sampoerna tu apa kan??? Lagi2 yg merokok tu.... 
Tu one of jenama rokok yg femes juga di Indonesia.... 
Actualy cafe ne dulu nya kilang membuat rokok tu... 
Sekarang sudah diubah suai jadi Cafe.... 
Bahagian membuat rokok tu pulak jadi Muzium... 
Makanan nya pulak, bagi sy sgt lah mahal kalau dibandingkan dgn restoran yg kmi makan semalam (Kahyangan)... 
Cafe ne pun standard tmpt dia.... Sambil makan, ada juga live band yg perform... 
So, layan jak la pics......









 Ini ialah area Muzium....










For More Pics, visit their Official Blog:: http://houseofsampoerna.museum/e_historybeauty_cafe.htm

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::