Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Tuesday, November 22, 2011

♥:: Wedding Hafizul Faris ::♥





20 November lepas (Ahad), aq attend majlis persandingan sebelah lelaki utk perkahwinan Hafizul Faris & Partner (norshakinah).. Sebenarnya dorang sudah pun nikah pd 11.11.11 aritu, pastu persandingan sebelah pempuan di Jelai, N9 pd 12.11.11....


Faris ne merupakan salah sorg yang perna hadir dlm hidup aq dulu.... Kira2 tahun 2007 dulu.... Dgn dia lebi kurang setahun juga la... Tp ndak da jodoh, so dia dipertemukan dgn seseorang yg jauh lebi baik dr aq, dia ialah Norshakinah Ithnin.... :)


Beberapa minggu lepas, Faris mang ada YM aq, jmput aq dtg dgn abg angkt ku (Ershad & gf, Ain)... Tp disebabkan dia terlalu bz dgn majlis nya, dia ndak sempat bagi kad jemputan so dia jmput dlm Ym jak pastu dia email kan alamat tmpt dia bersanding ---> Klang Executive Club...


Disebabkan abgku pun bz, maka aq pergi ngan Ain... And aq ajak myBesfren (Din) sbg partner aq.... Ikut perancangan, kmi gerak dr Kelana Jaya jam 11.30am... So, budget smp di sana dlm jam 12.30pm, cun2 time Faris sanding... (majlis start jam 11am - 4pm).. Tau2nya, Enchek Din telah ketiduran sbb malam sebelum tu dia bertugas jam 12am smp jam 8am.... So, agak kesian juga la dia tpksa tidur skjap & jalan lagi... Lagi2 aq risau juga dia bawak motor time mengantuk...


Bila aq kol dia jam 12pm sbb x smp2 lagi, ternyata betul, dia mang masih TIDUUURR... Ndak hbs2 dia mnita maaf, tp aq faham juga pekerjaan nya camana... So, kmi decide utk amik Din di rumah nya d Kg,Melayu Subang berpandukan GPS... Tp pusing punya pusing, rasanya GPS tu cam mau bawak kami p KL pulak... Din pun decide tuk dtg naik motor ke Balai KJ... Pas tu baru kami gerak... Alhamdulillah... Smp juga akhirnya...


Bila masuk dlm hall, rasa keko pun ada juga... maklum lah, jumpa balik family kpd ex kita, mst la rasa cuak sikit kan.... (terserempak ngan Shafik di pintu masuk)... Aq pun melilau cari mak Faris, sbb dia sgt baik pd aq dulu... Ndak manis la kalau trus duduk n makan tanpa salam2 dgn family Faris kan...


Mula2 salam dgn makcik & abang Faris.... Semua nampak macam terkejut jak bila nmpk aq.. huhuhu.... Pas tu, salam ngan Azee & Shaz yg duduk dkt ngan meja kami.. Meriah jugak la suasana dlm hall tu... Faris & Kina nampak sepadan duk atas pelamin tu... :)


Kami pun palagi, menyuap laa... Lapar uuiii~.... hehehe... Sambil makan, ada persembahan tarian dr adik2 sepupu Faris... Ndak lama pastu, Faris & Kina turun n tunggu utk bersalaman dgn tetamu di dkt pintu.. Sebelum balik, aq salam dulu dgn besfren Faris (Neeza), kazen faris (Shahid & adik "Kinah"), dgn mak Tam Faris, abang & kakak Ipar Faris... Dorang masih layan aq dgn baik, sama macam dulu.... Big family yg sangat2 sporting i ever met...


Masa mau salam dgn pengantin ppuan, Faris nampak sgt terkejut... Tiba2 trus "EHHHH!!??"... Laaah, org jmput, kita dtg laa... awat tekejut lagu tu??? huhuhu.... Aq cuma wish sj dia "Selamat Pengantin Baru".. Bini dia senyum jaa.... :))


Pas salam2 dgn mama & kak ipar Faris (kak Zura), kami pun balik.. On the way hujan pulak tu... Hujan rahmat...


P/S: Buat pasangan Faris & Kina... Smoga bahagia ke akhir hayat... Dapat keturunan yg soleh & solehah.... Moga dilimpahkan rezeki... Smoga diberkati ALLAH di dunia & akhirat... AMIN...

*** Pics credit to Neeza & frens dalam FB.... ***

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::