Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, July 27, 2016

[Food Review] Murni Discovery @ SS6, Kelana Jaya.

Happy Birthday, Fatiiiinnn ~!!!!!!!!


Happy Birthday To Me !!! (27072016)
Malam ni, pas Isya, Kak Yati ajak sambut birthday sama2...

Mula2 ingat mau makan burger gerai tepi jalan tu jaa...
Tp bila dengar perut mula merengek2, rasa kasian la pulak, ehehehee...
Maka, sy pun ajak K.Yati utk cari makan yg berat2..
Jauh2 hari lagi teringin mau makan di Murni yg baru buka dkt rumah tu,
branch Kelana Jaya...
Kedai tu sudah byk  kali ganti restoran, mesti x laku....
Mula2 mamak, pastu India, pastu Thai, msh juga lingkup...
Last2 Murni yg ganti, hambek kau... Tiap malam sesak...



Sejak study di Kuching tahun 2005, smp la sambung study di Kelana Jaya...

Study + kerja selama 10 tahun di sini, mmg x perna sambut birthday...
Jangan kan dgn kawan or BF, dgn family lagi lah x perna... huhuhu
Baru tahun ni sambut dgn K.Yati... 
Alhamdulillah syukur....


Mula2 sampai, of coz la air dulu yg datang kan....


K.Yati order "I Kiss You"..


Sy tiap kali pi Murni mst order "I Love You"..
Dalam tu ada Ribena + Soda + Laici....



Yg best nya makan di mana2 branch Murni,

kita mmg xpayah tgu lama utk mknn kita sampai.... Kejap jak sdh ada depan mata....


Sebelum makan, foto2 dulu, ehehehehee...
Yalah, nama pun Food Blogger kaann....
Jangan cakak hakak ni riak pulak.... bagi org rasa ngidam la, bg org rasa teringin tp x mampu la, apa lahhh....
Ini lah tujuan nya Food Blogger, utk meng-war²-kan tempat2 makan yg best & sedap..


Bagi yg slalu makan di Murni, mmg tau lah portion dia camana kan...

Memang sgt besaaarrrr, sesuai utk makan dua org utk 1 pinggan...
Tp disebabkan malam tu kami agak kebuloq sikit,
maka kami order sorang satu, hihihihihi....

 Birthday Girl punya Nasi Goreng Chicken Chop... 

Memang puas hati betul saya order ni...
Ada paha ayam with black pepper sauce,
keropok, telur mata, fries & nasi goreng...

 K.Yati punya Nasi Goreng Tom Yam....

Terima Kasih byk dehhh Pihak Penaja, Kak Yati...


Jam sudah menunjukkan jam 11 malam,
maka kami pun siap2 mau bayar bill....
Punyalah sy jakun, sebelum ni siap bawak turun resit yg berminyak2 tu pastu bayar di kaunter bawah...
Rupanya K.Yati ckp boleh ja panggil budak2 waiter yg berdiri di atas tu,
bayar dgn diorang..... 
Baru pulaakkk tau... (T__T)


Baru mau kluar kan duit sendiri, pastu K.Yati ckp:
"X payah bayar... Akk belanja... Kan awak birthday...."
Ouuuuhh~... terharu nyaaa..... Rasa mau nangis pulak, hahahahaa.... 
Over gituu..


Btw, terima kasih byk kpd yg mengucapkan Happy Bebday utk sy via Facebook, Whatsapp, Mesej, Wechat & yg bagi hadiah2 coklat utk sy... Makasih banyak2....



*******************************************


Yang ni pulak, kami baru pergi on last Saturday....







Best seat tingkat atas plg hujung tu.... sbb ada bantal2 kusyen...
Lepas makan, bole terus lena... hehehee.....


Ini saya punya Spaghetti Carbonara Chicken Chop....

  
Sedap mmg sedappp, tp agak cepat muaakkk....
Sbb sos carbonara tu sdh cukup creamy, pastu ada susu lagi...
Ada lagi taburan cheese di atas tu....
Mmg kena hadam slow2 laah, klu x mmg kluar balik tu nanti.. hihihihi....



Ini pulak Kak Yati punya Nasi Goreng Chicken Chop....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::