Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, May 22, 2016

[Food Review] See U Village Steamboat, Paradigm Mall

Assalamualaikum....
Lama betul tidak update blog ni kan, especially bab Jalan2 Cari Makan, hehheee...
Yalah, skrg ni tgh giat kurangkan berat badan...
Jangan main2 ooo, tidak lama lagi kita Raya suda ni....

Ni baru ada peluang update tempat makan baru yg jadi fevret saya semenjak dua menjak ni...
Wani punya pasal laa... Dia yg rekomen ngan sy pasal ni tempat...


See U Village Steamboat di Paradigm Mall, Kelana Jaya...

Restoran ni konsep dia steamboat laa...
Tapi bukan steamboat yg byr sekali trus makan smp kenyang tu...
Tp steamboat jenis set punya....
Kita bayar utk apa yg kita makan jaaa...



Pertama kali sy dtg sini, dengan Wani & Kak Fairuz, bulan March lepas..
Sempena 'majlis' farewell saya, huhuhu...
Brapa kali mau farewell daaa... heehehee..
Aritu farewell sempena resign dr Harvey Norman...
Tapi still dalam bangunan yg sama, masih boleh lunch sama2 lagi...
Masih boleh lepak ramai2 lagi dgn ex-colleagues semua...
Skrg ni pulak resign lagi, dpt kerja baru dekat ngan rumah..
Lps ni mmg xdpt jmpa & lunch sama2 lagi...
So, kami pun sambut la perpisahan kami ni di tempat yg best sikit...


Saya & Wani pilih menu yang sama...
"Sliced Beef Noodles" - RM 19.90....

Kak Fairuz punya pulak tiada Beef, cuma sayur saja...
Tapi ada sebiji telur...

 
Banyak betul untuk satu set ni.....


Pilihan sup ada dua: Tom Yam & Ayam...
Saya of coz la pilih Tom Yam...
Sbb suka yg masam & pedas....


*********************************

Yang ni pulak kali kedua makan sini....
Selang seminggu jaaa sudah mengidam lagi, hehehee...
Terus pakat2 dgn Wani utk makan sini lagi seminggu kemudian..


Kami datang tengahari, masa ni belum ramai org lagi...


Kami pilih seat panjang kayu ni, 
boleh la makan sambil bersila...
Baru ada feel... Hehehehee....

Ni ialah waitress yg melayan kami...
memang sgt peramah orang nyaa...
Air minum lambat smp, kami picit bell, dia datang...
Sup Tom Yam kurang, kmi picit lagi, dia dtg lagi...
Sy rasa belum kenyang lagi, mntak top-up mihun, picit lagi, dia lagi dtg...
(eeehhh ?? top-up mihun?? kata diet ??? huahauhauaa.....)


Again, Sup Tom Yam menjadi pujaan hati...



Hari ni saya mau makan besar....
Yalah, kalau org diet kan ada 1 hari 'Cheat Day', hehehehe..
Maka, sy pilih "Chicken Value Set" - RM 29.90.....





Sementara menunggu, mari lah kita bancuh2 sos dia...
Sambal + minyak Bawang Goreng tu, perrgghhh~!!!

 Ohh yaaa, sini pun ada jual Snack juga..
Macam sayap goreng & macam2 jenis dumpling goreng...


Again, Wani order "Sliced Beef Noodle", tp kali ni dia pilih Mee..


Haaaaa~... Ambik kau...
Ni saya punya Chicken Value Set...
Terung tu order ala-carte, x silap 1 pinggan tu RM 5.90...
Dan sy pilih mihun..


Macam2 ada: 1 ekor udang besar, scalop, fish ball, crab stick, dumpling, lobak, labu, sayuran & byk lagi lah...


Isi ayam...


Mula2 tu sy ingat yg panjang2 tu Mee Udon, mati2 mintak tukar sbb x makan mee yg besar2 ni.. loya tekak...
Pastu Wani & waitress tu pun explain yg tu bukan Udon, tapi ikan...
Bila kita rebus dlm sup, dia jadi macam lekor gitu...
Sedapppp rupanya, hehehehee...

Malu2 gitewwww...

Wani macam biasa, Teh O ice...
Sy semestinya Iced White Coffee...


Memang sedap betul makanan dekat sini...
Tengah update blog ni pun sudah rasa ngidam, addduiii....

Bagi yg mau try makan sini, pi jaa Paradigm Mall Kelana Jaya...
naik ja pi Level CC...
Cun2 sebelah Nandoz....

Lot CF-18&30, Paradigm Mall
No 1, Jalan SS7/26A,
Kelana Jaya
47301 Petaling Jaya
Tel: +603-7887 9954

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::