Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, May 16, 2016

[Food Review] Update: Ezry Kelana Kafe, Kelana Jaya

Sudah lama sebenarnya follow Page
"Ezry Tempayan Kelana" dalam Facebook ni...

Macam tiap ari mereka update gambar & menu pasal kambing...
Setiap ari tu lah sy meleleh air liur, huhuhuh...
Dan setiap kali mereka update post, sy mesti tag nama kak Yati...
Mana boleh droling sorang2 kan, ehehehe....
Punya jahat....


Dan hari Isnin lepas, termakbul juga hajat kami untuk makan mbeekkk...
Mentang2 la restoran ni bukak 24jam, kami makan situ jam 11 malam okeh..
Diet betul lah kan, makan kambing tengah2 malam... huhuhuhu~...

credit Facebook

Mula-mula, kita baca dulu menu sampai katam...
 
 
 
 




Abang waiter tuh cakap, menu2 kambing tu menu2 baru...
Maka tiada lah dlm buku menu tu....
Saya & kak Yati mau makan apa, siap bukak Facebook lagi...
Pastu tunjuk ngan abg tu....

Mula2 mau order Lamb Chop, tp tiada rezeki lah pulak...
Malam tu Lamb Chop kosong, will try next time....

Pastu teringin lah pulak makan Nasi Putih + Kambing ngan Bawang besar tu...
Kak Yati yang mulanya mau order nasi goreng kambing, trus minta tukar juga, ehehehe...


Macam biasa, amik gambar dulu utk review dlm FB & blog...
Set nasi ni sekali ngan sup & air sirap tuh k...
Tidak silap harga dia RM 9.90...
(Hilang ingatan trus disebabkan kesedapan kambing tu, huhuhuu...)

Ini lah rupanya nasi putih + kambing ngan bawang tu...

Segala2nya sedapppp...
Dari daging kambing yg lembut, rasa kambing, sos BBQ tuh, sup...
Semua nya lah....
Macam dari mula smp habis pun saya ngan k.Yati asyik ckp...
"Ya Allah... sedapp nyaa... dapp nyaaaaa......"

Kak Yati... my makan2 partner....


Selain Nasi Putih + Kambing Bawang ni,
ada banyak lagi menu kambing yg lain....

 Nasi Goreng Kambing...

 
Lamb Chop...

 Menu Kambing for Lunch..

 Mee Rebus Gearbox Kambing

Sup Kambing...



Sini pun lauk2 masa lunch memang banyak betul....
Malang nya saya belum pernah try lagi, sebab ofis jauh, huhuhuu....










Bagi penggemar daging kambing, jemput lah try sini k....

Ezry Tempayan Kelana, Kelana Jaya
E111, Ground Floor Kelana Park View Tower, 
No.1, Jalan SS6/2, Kelana Jaya


Business Hours: 24 jam
Tel: 03-7886 4256

Facebook : Ezry Tempayan Kelana



***********************************************

(Update)

Malam ni kali kedua kami dinner di sini....
Supper lebih tepat sebenarnya... mana ada org dinner pukul 11 malam, wakakakak....





Ehhh, baru perasan diorang sudah tukar nama....




 Saya tetap dengan pendirian saya....
NASI + Kambing goreng.... (Siap pesan mntak cili & bawang besar byk²...)
Rasa tetap sama, tetap sedapppp....
Tapi kuantiti kambing tu yg berubah, makin cipuuuttt pulakk.... aiyoyoooo.... Ammaaa....






Bahh.... sebelum balek. mari lah kita selfie2 dulu....


Okehh, tiap kali makan sini, jangan lupa cop duluuu.....
Dapat 10 cop, dapat makan FREE 1x... Yeaaayyy~!!!!





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::