Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, September 23, 2016

[Budget Hotel Review] Park Hotel, Kg.Air, Kota Kinabalu



Hari kedua sebelum kami balik Tawau, kami cari lagi hotel di area bandar KK, utk memudahkan kami jalan2...
Disebabkan kami selalu menginap di KK Crystal Hotel,
maka kami try2 cari hotel lain... Saja mau mencuba....
Kalau x cuba, mana ada experience kan, balik2 hotel yg sama jaaa...




So, kmi pun masih setia utk cari hotel di area Kg.Air...
Kami pun masuk Park Hotel ni...
Harga pun not bad, agak2 macam harga KK Crystal juga...
Dan yg penting ada LIF !!!

My Kakak tengah check-in....


Tanya punya tanya, dia bagi kami discount sbb ambik 2 bilik...
Mcm biasa, ambik 1 bilik Twin + 1 bilik Double...
Dan soalan wajib ialah :
"Ada Astro ?? Ada Wifi ??"
Dua2 pun ada, syukur Alhamdulillah...
Kami pun dgn semangat punggah barang2 segudang dr dlm kereta...

Sekali bukak bilik, trus "Waaahhhh..... Luas nyaaaaaaa...."
Bilik memang sgt luas, boleh solat dlm bilik dengan selesa...
Arah kiblat pun ada disediakan...
Semua pun serba putih...
Design ala2 English classic gitu....
TV walaupun bukan flat screen, tp ada Astro juga.... Bole diterima laaaa...










Tapiiiiiiii~!!!!!!!!
Bila cek bilik air, tiada Bidet Spray... 
Yg ada hanya gayung utk ambik air dari sinki, wakakakaka..
(Sib baik la sinki tu just sebelah toilet jaa, kalau jauh, boleh bygkan kah kita kena bercangkung ke situ..wakakakaka.....)



Pas tu cek shower, ok fine... Ada shower.....
Tapi skali cek, tiada water heater.... huahauahaaaa...
Sy yg sdh biasa mandi tanpa heater ni ok la...
Tapi Daddy & kakak x biasa.... Apa lagi, mandi menggigil laaah...
(Sbnrnya oke ja bilik air tu, bersih pun bersih.... Cuma rasa agak x padan lah dengan harga dia.... )



Situasi kecoh skejap disebabkan agak terkejut bila nmpk bilik mandi dia... hehehee~
(Pastu bilik air utk dua2 bilik pun tombol dia rusak, hrp kunci engsel ja dari dalam.... So, pintu bilik air tu menganga seja la sepanjang malam, wakkakakaa.... Lucu betul laa....)



Sebelum tidur pulak, kakak perasan ada anak lipas atas tempat tidur dia...
Dia terpaksa tidur tebalik... (Kepala di kaki, kaki di kepala... hahahaaa....)
Pastu saja kasi tenteram dia : 
"Alaahh, anak lipas ja pun... Tinguk dia diam2 saja situ, manada bejalan2..."


Sekali tengah malam dia kejutkan saya ....
"Weeeiii..... tinguk apa di sbelah ko tuh !!!"
Skali sy toleh, ada suda tu anak lipas di sebelah saya, huahahaaa....
Nasib baik baru anak lipas, sy penyek ja pakai botol mineral water...
Kalau mak bapak lipas, sy rasa sy yg telompat katil.....
(Terus imagine dgn sayap2 dia tu... kaki berbulu diaa... iyerrrkkkk...........)



Besok nya Mummy intercom bilik kami mintak check out & pindah balik ke KK Crystal Hotel... huahahaahaaa.....




Nasihat saya, kalau sudah selesa dengan satu hotel tu, better stick to that hotel sejja...
Saya ni bersyukur juga la sebab baru jumpa lipas,
bukan makhluk Allah yg selalu duduk di bucu katil sambil tenung kita tidur tu....
You know what I mean.... huhuhuhu~....






p/s: Pernah merasakan satu pengalaman buruk di satu hotel di Seremban.... Tiba2 black-out... Tapi cuma bilik saya saja... Corridor ok pulak... Pastu dengar suara ibu & anak ni bersembang2.. Suara mereka mcm betul2 depan bilik saya.... Tapi bilik saya paling hujung la pulak... Depan bilik pulak cuma ada dinding, tiada bilik..... Wallahu'alam.... 
(Tp masi bersyukur sbb cuma dikasi dengar, bukan dikasi NAMPAK..... huhuhu......)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::