Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, September 24, 2016

[Food Review] Grace Point Food Court, Sembulan, Kota Kinabalu


Masa kami punya trip to KK minggu lepas, ada sekali tu Mummy ajak makan di Grace Point Foodcourt..
Mummy teringin betul mau makan Ayam Penyet....
Sedap betul dia bilang...
Dengan berpandukan Waze, kami pun meluncur laju dr Kampung Air ke Sembulan....
Alhamdulillah, x jugak berapa jauh tempat nya...
Dan x da adegan sesat2....



Masa kami smpai sana, belum pun jam 5pm....
Ada banyak kaunter makanan yang masih blum bukak....
Termasuk kaunter makanan Indonesia tu...
Kasian Mummy, sempat x mau makan masa tu...
(Mogok lapar gara2 kaunter tutup, ekekekee......)


Sambil2 tu kami pi servay2 kaunter makanan yg lain... 
Sbb di sini ada lebih dr 10 kaunter makanan....
Masa tu ada brapa kaunter jak yg baru bukak....
Kami pun pi order air minuman dulu...
 My Kakak tgh mengorder dgn serius nyaaa.... hehehe....

Mummy & Kakak mcm biasa order Milo Ice..
Nescafe Ice ialah kemestian buat saya....

Masih belum banyak kaunter yg buka masa tu....


Sementara tunggu jam 5pm, kami order ja makanan ringan sbg starter...
Kami order Dim Sum di kaunter Chinese Food...

 
Dim Sum campur2 ni RM10.00 (7 ketul)....

Daddy pulak masa tu belum lapar lagi, so order Mee Goreng Mamak ja di kaunter sebelah...
Tapi agak mengecewakan...
Memang teda langsung rupa Mee Goreng Mamak...
Sudah la pakai mee jenis Angel Hair tu (amboi... mamak kacukan kahh...??)
pastu yg ada cuma rasa TERLEBIH MANIS......
Ndak tau lah tu manis gula kah atau manis sos cili....
Kita yg muda ni pun x boleh hadam, apa lagi org tua....
So Daddy makan x sampai separuh pun....
Tapi disebabkan x mau bazir, Kakak & sy lah yg tolong habis kan, huhuhu...
Cmana tidak muk-muk kalau macam ni, jd tukang kasi habis makanan org jaaa..... (T___T)
Nampak x muka Daddy yg agak dipaksa senyum tu, eheheh....

Yeahh... Mummy update facebook kah tuu... hehehe...


Round punya round, x sedar pun sudah jam 5pm.....
Tiba2 kaunter Indonesia tu bukak... Alhamdulillah....
Mummy pun kembali ceria... heheehehe... 
(punya hebat penangan Ayam Penyet tuh....)
Apa lagi, bergather2 lah kami pi serbu...




Mummy & Kak Nong order set Ayam Paha Berempah Panggang...
Kalau saya x payah tanya lah, selagi ada Mr.Mbekkkk.... Sy tetap setia pada dia jaa... Hihihihi~
Sementara tunggu Ayam Penyet & Kambing Grill tu,
kami order snack lagi sbg starter :
Pangsit Goreng & Tahu Sumedang..

 
 

Ndak lama pastu, Mummy & kakak punya Ayam Panggang yg sampai duluan....
Rupa pun cantik jaa.....
Sambal pun sedap.....
Set Ayam Paha Berempah panggang = RM 10.00.
Ada Ayam panggang, sambal, acar timun, keropok unyil + Nasi putih...


Mummy & Kakak sdh hampir makan separuh baru sy punya Mr.Mbek sampai, hihi....
Kalau makan kambing ni, kena pakai tangan baru terasa ummpphhh ~!!

Sedap gilaaa weeeiiihhh...
Sama mcm set ayam panggang... Ada nasi, acar timun & keripik unyil..
Tp dia lupa kasi saya sambal, huhuhu.... Tepaksa sy pi mntak sndri di kaunter....


Dia punya rempah perap tu memang menusuk dalam daging kambing tu...



Ndak dpt mau describe kesedapan kambing panggang ni....
Part lemak tu kena simpan2 paling last baru dimakan, hehehe...
"Save The Best For Last" orang bilang....


Semua muka puas hati & kekenyangan, kecuali Daddy... hehehe.....


Since foodcourt ni ada tugu peringatan bersejarah,
maka kami menghadam makanan td dgn berfotoshoot di sini...
Tempat pun cantikkk.....


Tugu ni sempena memperingati pemimpin2 Sabah yg terkorban dlm nahas kapal  terbang..
Daddy bilang pemimpin yg terkorban tu semua org hebat2... sayang kan....
"Double 6" tu sempena tarikh tragedy 6 June 1976...

Senarai pemimpin hebat2 yg terkorban tu....



Bagi yg mau try makan di sini especially kambing menjilat jari tu,
sila Waze "Grace Point Food Court"...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::