Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, September 25, 2016

[Food Review] Upperstar Steak & Chicken Restaurant, Kota Kinabalu

Masa pergi KK minggu lepas, my friend Lily mengajak dinner sama2,
bilang nya ada mau curhat2 (curahan hati), huhuhuhu...
Maklum lah, walaupun hampir tiap ari msj2 dlm whatsapp,
tp sesetengah hal tu best lagi kalau dicerita depan2,
lebih ada feel gitu....
Malam nya, dia datang pickup sy di DM Hotel, Damai....


Macam biasa, soalan dia yg paling susah utk dijawab:
"Mo makan di mana kita ??"
Aikk, bukan kah dia yg tinggal di KK, kita ni ibarat pelancung ikut seja lah mana tourguide bawa..
Tp kalau tour guide yg tny kita, mmg soalan maut tu... huhuhu...


Mula2 dia mau ajak makan di Restoran Masakan Sedap ..
Restoran ni menyediakan Halal-Chinese Style Seafood..
Ada tulisan HALAL besar2 yg terpampang di restoran...
Ada tag JJCM TV3 jugak yg digantung di situ....
Memang x perlu rasa ragu atau was2....
Malang nya, kami pusing banyak kali pun teda parking... 
Punya la sesak sampai byk kereta double-park...
Lily x berani ambik risiko, so kami pun terpaksa cari tempat makan lain....
Teda rezeki pula mau makan sini malam ni, uuwwaaaa....
InsyaAllah akan cuba lain kali dtg ke KK.....


Last2, dia ajak makan di Upperstar branch Lintas Plaza...
Padahal dekat hotel (Damai) pun ada Upperstar juga, heheheeh....


Dekorasi dalam restoran ni serba Classic & Mewah...

Mewah tang chandelier dia tu lah...

Pastu classic pulak sbb byk gantung gambar dan alat muzik yg lama2..





Konsep makanan di sini of coz la semuanya Western Food...
Mcm pasta, piza, chicken/lamb chop, burger, snacks etc...
Makanan dia insyaAllah Halal, sila click link SINI...
tapi dia ada juga serve alcoholic drinks...
Serupa macam restoran2 Western food yg lain macam Chilli's, TGI Fridays, Tony Roma's, Spaghetti Grill, etc...
Ramai jugak la blogger2 MUSLIM yg buat review psl restoran ni...
Yg upload photos dlm Instagram & Facebook pun ramai..
Tapi itu pilihan masing2 k...

Hasil carian imej untuk Upperstar
Saya order Grilled Chicken dan si Lily pulak order Roasted Beef Cheese Burger..


Untuk minuman pulak, memandangkan sy suka yg pahit2, dan neskepe ais pun teda di sini, maka sy order jaa Ice Blended Mocha..
Sy expect ianya dia pahit, tapi Mocha dia sangat manisssss!! 
Smp ngilu gigi saya... !!
Mau mintak tambah dgn air sejuk, malu lah pulaa....
Ice Blended Mocha = RM6.90 (x termasuk tax)



Ada penampakan 2 sumandak.. 
yg sorang bz main wassap, yg sorang bz begambar, hehehe....
Di sini, tiap meja ada disediakan desktop utk customers ber-online ria..
Boleh la trus update gambar kamurang tgh makan di situ,
atau share location kaaa...
Tp skrg ni masing2 pun boleh on9 pakai hp kan...
Mntak ja password wifi diorang...



Sementara ber-curhat2 tu, makanan kami pun sampai...
Tidak la lama betul...
tapi lumayan laa cerita kami tuh smp bercorner2 jugak ....

 Roasted Beef Cheese Burger RM8.95 (x termasuk tax)

Punya khusyuk si amoi makan burger dia....


Yang ini pulak saya punya order...
Mungkin sbb sdh biasa makan nasik, jadi kuantiti segini masih belum cukup utk mengenyangkan saya, wakakaka.....
Tekak melayu la katakan....

Ada paha ayam tanpa tulang yg di-grill, dituang dgn sos Carbonara, pastu ada fries, mashed potato, coleslaw & garlic bread...
Tapi ayam dia sangat sedaapppp !!!!!!

Grilled Chicken RM13.95 (x termasuk tax)



*******************


Total utk 2 org makan & minum tu, cost almost RM 50.00 !!
Seingat saya macam Rm48++ macam tu lah...
Memang sy terkejut, tp fikir mungkin harga standard for western food...
Maklum laa... tekak melayu yg makan nasi jak ni mmg jarang btul masuk tempat2 begini... kecuali kawan yg ajak....
Tp bila baca review2 orang yg perna dtg pi Upperstar ni, 
sama ada review dlm Facebook ataupun blog,
semua pun bagi komen OVERPRICED !!
Sudah lah mahal, kuantiti pun seciput jaaa...
Majoriti bloggers kta Not Recomended... huhuhu~..
So, kalau mau lepak2 curhat2 tu, kamu minum2 saja cukup laa...
Tapi kalau tengah perut lapar, mau makan kenyang & berpatutan,
cari lah tempat lain, hehehee....
Tp itu terpulang lah kan... Masing2 pnya citarasa...



Upperstar ni ada banyak branch di Kota Kinabalu....

1. Alamat: 8, Jalan Damai, Luyang, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia Telefon:+60 88-260 388 Masa: Buka 24 jam 

2. Alamat: 22-0, Lorong Lintas Plaza 3, Lintas Plaza, Sabah, 88300 Kota Kinabalu, Malaysia Telefon:+60 88-233 636 

3. Alamat: Lot 49, Imago Shopping Mall, Coastal Highway, 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia Telefon:+60 88-487 223 

4. Alamat: Block C Lot 8, Segama Complex, Jalan Segama 2, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia Telefon:+60 88-270 775 Masa: 4:30PTG–2:00PG 

5. Dalam Suria Sabah Mall

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::