Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, October 16, 2016

[Food Review] Mini Gathering @ Ramal Junction Kajang.

Sempena Public Holiday Awal Muharam minggu lepas, maka plan kami utk berkumpul sambil JJCM di KL pun terlaksana....
Ada Jun, Day, Ainy, Lina & Ros..
Mereka ni semua kawan sekolah menengah dari Form 1 lagi satu kelas, kecuali Ainy... 
Tp tu lah, dgn adanya Facebook & Whatsapp, yg x rapat pun jd rapat kan....
Yg penting satu kepala & semua gila2.... ehehehee...


01.10.2016 (Sabtu)
Jun yg kena transfer dr Kolej Komuniti Tawau ke Temerloh, dtg ke KL smata2 perjumpaan ni... Dia ni lecturer tau.... Lps dia jmput sy di Masjid Jamek, kami tunggu pulak Day yg baru selesai kursus di Sabak Bernam, jmput dia di KTM KL.. Tghari pulak, kami jmput Ainy yg baru balik dr program di Terengganu. Ptg nya lagi, kmi jmput Lina yg dtg dr Sibu, sedang ada kursus di KL ni.... memang semua nya kebetulan sgt dtg ke KL ni atas urusan kerja.... Kalau saya & Ros pulak mmg kerja di sini pun...


Masa ni, kami baru dpt jumpa Day yg rupanya salah turun stesen KTM... hahahhaaha....
Kesian, panas2 terik jln dr Pejabat Pos dkt Pasar Seni tu smp ke KTM KL sambil tarik2 beg bagasi.... Jauhhh tuuu~....



Lepas tu, trs pergi ke Pasar Malam Jalan TAR utk makan tengahari.. Masa tu mmg teda masa servay2 lagi... Nampak ja gerai yg jual nasi kerabu paling hujung tuh, trus makan situ jugak... Lapar yg amat !!


Selesai makan, kami pun memulakan penjelajahan pasar malam... dr hulu ke hilir, pastu smbung dr hilir ke hulu.... Byk jugak la hasil tangkapan Day & Jun aritu... Sy ja lenggang kangkung, sbb sy minggu2 lain pun boleh dtg lagi, huhuhuhu~...


Tuuu diaaa.... Jun borong t-shirt utk dia & hubby....


Tgh2 shoping, Ainy call... Dia blg dia sdh blk dr T'ganu... Kmi pun habis kan misi dulu, baru pi jemput dia di Kg.Baru dgn berpandukan Waze... Pusing pya pusing, sesat punya sesat mcm Maze Runner, akhirnya kami jmpa juga rumah sewa Ainy... Mmg sgt cantik pemandangan rumah dia ni... Balkoni bilik cun2 menghadap Twin Tower.... Gilaa ahhh !!!


Rumah Ainy betul2 menghadap KLCC !!!

Alang2 sudah sampai Kg.Baru nih, maka kami pun ambik keputusan pi tengok Rumah Biru yg selalu jadi lokasi shooting dlm drama2 melayu tu.... Siapa yg selalu tengok drama tu maka kenal sangat la dengan rumah ni..... 
Smpai2 jaa, trus park kereta di halaman Rumah Biru ni....
Intai2 dr dalam kereta, mcm tiada org pulak... sbb tingkap & pintu semua tertutup...
Last2 nmpk ada org subuk2 dr tingkap, kebetulan pulak masa kami mau bg salam...
Yalah, masuk tmpat org kena lah mintak izin dulu kan, apa lagi mcm kami ni yg semata2 ambik gambar jaa....


Lps mntak izin dgn tuan rumah, kami pun mulakan aksi wefie2....





Lps puas ber-fotoshoot, kmi pigi ambik pulak Lina di Perumahan Pegawai Kanan Polis Desa Aman, Kerinchi.... Lps tu lagi skali kami pigi Psr Mlm Jln Tar, hehe... Sbb td shopping dgn Jun, Day & sy, kali ni giliran Day, Ainy & Lina plk....
Sy & Jun lepak dlm kereta sambil makan gorengan cucuk², hehehee~


Pastu singgah Dataran Merdeka skjap utk fotoshoot... Masa tu pulak hujan punya lah lebat... 
Pelancong2 pun bergather2 ambik gambar masa ni, mana dorg peduli hujan pun....
Kami pun pelancong  juga, tp dr Tawau... ehehhee~


Lps pening2 mau jmpa & makan di mana, akhirnya Ros ajak dinner di Ramal Junction Kajang... Sbb dekat dgn rumah dia... Kami ni ikut saja lah.... Bab makan ni x kisah pun... Janji kenyang...


Lbh kurang jam 7pm, kami pun smp di Ramal Junction.. 
Di sini paling femes ialah satenya - Willy Satay....

Dari jauh lg sudah terhidu aroma Sate.....

Panjang gila Q di gerai Willy Satay ni....
Sedap betul memang....

"Sanggup nya diorang baris...." - getus hati Jun, Lina & Ainy... 








So, kami cadang beli sejenis makanan pastu share mkn ramai2...
Kmi order Yong Tau Foo, Sotong Kangkung, Sate 20 cucuk, cendawan goreng, ayam goreng crispy, meatball Abg Burn, Takoyaki, byk lagik laahh....
Last2 byk lagi makanan yg x habis, sib baik lah boleh di tapau bawak balik..

































Hari sdh semakin malam, maka makin ramai juga org smp...
Macam mau ready buka puasa pulak...
Memang meriah betul suasana di sini.....





Selesai makan2 smp jam 9pm lbh kurang... Pastu sambung pi karoke pulak...
Kami karok di NAV Family Karaoke yg bertempat di Metropoint Complex Kajang..
Kami ambik bilik LARGE utk 3 jam.... 
Total RM70.00++.........



Disebabkan tidak mau pakai cawan, sedut direct from the jug... wakakakak..


Kami selesai karok pun sdh jam 12:40am....
Tp belum ada yg mau balik lagi....
Kami teruskan penjelajahan dari Psr Mlm Kajang smp ke Uptown Danau Kota...
Balik rumah Ainy di Kg.Baru sdh jam 4:30am.... wooowww~....
Pastu mandi gilir2 dan apa lagi, semua mcm pengsan .....
Sblm tidur, smpat lagi sy snap pemandangan KLCC cun2 dari balkoni bilik Ainy...
Subhanallah cantek nyaaaa...
Sib baik la sy ni kerja di Kelana Jaya, klu x... confirm2 akan sewa d rumah ni...


***********************

Esok pagi nya, bangun serentak pastu mandi gilir2...
Seronoknyaa.... trus teringat zaman masa study dulu...
Masa skolah menengah mmg x perna rasa tgl asrama...
Tp masa study di Kuching dulu, duduk asrama slama 2 thn lbh...
Rinduuuuu betul masa tu, huhuhu....
Masak ramai2, makan ramai2, mandi pun tgu giliran, besstt~!
Sempat lagi si Ainy masakkan kami sarapan Magie with sosej,
tidak lupa juga dgn lauk2 yg ditapau td malam, hahahaha...

Sarapan pagi yg begitu meriah...


Lepas sarapan, kami pun apa lagi, trus photoshoot berlatar-blkg-kan KLCC....


With Dayana....

With Jun....


Lebih kurang jam 11:30am, kami pun mula kemas2 barang utk balik...  meneruskan rutin harian iaitu mnjadi kuli2.... huhuhu~
Terima kasih byk Ainy sbb bg kami tumpang 1 malam...
Sudah la bilik comel.... Pemandangan dr balkoni bilik cantiknya Subhanallah....
Next time mau tumpang tidur lagi, hihihihihi~


Mula2 hantar Pn.Lina dulu.......

Pastu kami pun gerak ke KLIA2 utk hantar Day, huhuhuhu.......

Smp ja airport, trs check-in laju2....
Baru dpt mkn lunch dgn hati yg tenang....

Okay, time for lunch.... Mkn di Subway jaa...
Sbb masih full oleh sarapan yg meriah td pagi tuh...
Beli 2 ketul pastu share bertiga....
Sharing is Caring bukan... hehehehe....


Jam 2:30pm, Day pun ready tuk masuk dlm Boarding Room, huhuhu...
Ndak tau bila lagi dpt berkumpul ramai2 macam ni....

See You Again...... (T_______T)

Sblm balik, singgah surau dulu....
Surau airport sangat selesa & bersih.... Sgt luas pulak tuu....

Pastu Jun hntr sy balik Kelana Jaya dan saya sambung zzzzzzzzz.....
Smlm tidur x cukup tuuuu... Migrain trus...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::