Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, October 30, 2016

[Budget Hotel Review] KK Crystal Hotel @ Kg.Air, Kota Kinabalu


Assalamualaikum....


Ini kali sy mau review salah satu hotel di Kota Kinabalu...
Bab hotel, memang berlambak2 di KK....
Ada resort, hotel mahal, hotel separuh mahal, hotel murah (bajet), lodge, backpackers, homestay, motel pun ada... ehehehehe...
Ikut la mana yg selesa & ikut kemampuan poket masing2...


Kalau kami ni memang pilih hotel biasa yg x terlalu mahal & x terlalu murah...
Dalam range RM60-80+ macam tu lah pilihan kami... sbb kena ambik 2 bilik kan...
Dan yg penting ada LIF....
Sebab kalau pakai tangga, memang sgt susah utk Daddy naik atas....
Kami ni pulak asal travel ja memang berangkut mcm satu rumah kena punggah....
Apa lagi saya, stay 2 malam pun bawak beg bagasi beroda, wakaakkaa...
Kalau teda lif, memang kena tanggung sndri la azab naik pi atas pakai tangga...
Hasil carian imej untuk kk crystal hotel


Hampir tiap kali kami ke KK, kami akan stay di hotel ini :
"KK Crystal Hotel"..
Hotel ni dlm kategory budget juga la tapi yg paling best, hotel ni ada lif ok....
Hotel2 budget mmg jarang btl yg ada lif, slalunya lbh dr 3 tgkat baru ada lif..
Dan range hotel ni pun x terlalu mahal....
Dalam RM70+ hingga RM100+ shj.... 
Harga RM70+ tu pun harga utk 2 pax oke.... Murah kan....


Hotel ni letaknya di kawasan Kampung Air...
Kawasan yg paling byk hotel murah.. Mmg berderet2 hotel di area tu...
Selalunya, kami akan ambik 1 bilik Twin Room (kakak & saya) dan 1 bilik Double Room (Daddy & Mummy)...
Mula2 dulu kmi dtg sini, teruja la sbb menginap sini time hotel tu baru dibuka...
Dgn semangat waja trus mintak bilik Twin with Window....
Sekali tengok bilik, window dia sejumput tu ja ...
Itu pun di atas, nampak tangga kecemasan ...
Teda pun nampak pemandangan luar bilik...

Twin Room With Window

Bilik with window yg pemandangannya tidak bgtu indah, hahahha..



So, kali kedua kami dtg sini, kami pilih jak bilik yang Without Window...
Bilik Twin & Double pun sama harga...
Twin Room = RM 78.00
Double Room = RM 78.00
* No deposit required.


Twin Room Without Window

Makanan penuh di atas meja itu adlh perkara wajib, hehehe....

Bathroom






Ini la lobi hotel....
Boleh la lepak2 sini kalau boring terpuruk dlm bilik jaa....

Hasil carian imej untuk kk crystal hotel


Hasil carian imej untuk kk crystal hotel
Hotel ni bersambung dgn restoran di belakang tu...
Restoran tu pulak ada jual Ikan Bakar...
Tiap kali masuk hotel, ya Allah... Bau ikan bakar tu btl2 menggoda jiwa...


Bg mereka yg menginap di hotel Kg.Air, ada beberapa tmpt yg mudah utk kamu pergi walaupun dgn berjalan kaki :

1. Pasar Malam Kg.Air (tiap malam pun ada)
2. Centre Point
3. Pasar Tamu Gaya Street (Ahad sahaja)


Check-out time....

Masa utk balik ke Tawau, huhuhuu.. Bye2, Kay-Kay....

Hasil carian imej untuk kk crystal hotel
Bagi mereka yg mau mencuba menginap di sini, boleh la try :


AlamatNo.13, Jalan Kg. Air Hj Yaakub, 
88000 Kota Kinabalu, Sabah.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::