Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, October 19, 2016

[Food Review] Nasi Lemak Gerai Yatie @ Foodcourt Selera Jaya 223, PJ.

Ini kali ketiga Kak Yati ajak saya makan di foodcourt ni....
Foodcourt ni memang banyak gerai, makanan pun sangat byk pilihan...
Ada lauk2 nasi campur, ada char kue teow, ada mamak, roti canai, western food, mcm2 lagik la...
Tp ada satu gerai ni yg sentiasa sesak ngan org, iaitu gerai
Nasi Lemak Gerai Yatie..



Yang special dgn nasi lemak dia ni ialah sambal & of coz ayam goreng dia yang sgt rangup...
Satu kali angkat ayam goreng tu keluar panas2 dari kuali,
time tu jugak org borong habis ayam goreng dia...
Sorang punya tapau tu kadang smp 2 plastik ayam dia rembat...


Kalau selalunya kami datang malam, dan masa tu mmg peak hours,
kali ni kami dtg ptg pulak...
Tp smp sana pun, ayam goreng dia tinggal 2 ketol jaaa, tu pun part kepak... huhuhu...
So kami pun ambik keputusan tuk tunggu next round punya ayam goreng...
dgn harapan dpt pilih part Paha, kak Yatie pulak mau pilih part Dada...


Sementara tunggu ayam siap digoreng, kami pun berselfie ria...


Berlatar-belakangkan telur2 ayam.... Punn Bolehh~!!

Ayam goreng liciinn......


Selepas menanti dgn penuh kesabaran dlm 20minit mcm tu,
sorang kakak kluar dr dapur smbil membawa ayam goreng rangup...




Maka ber-gather² lah saya & kak Yati memilih part2 ayam idaman kami sblm dirembat customer lain...



Yeaahhh.... Pilih2....
Kak Yati laju2 pi rembat part dada...
Saya pulak rembat part paha yg saiz giant....



Kami macam biasa pilih meja betul2 depan kaunter tuh,
jadi kalau mau menambah senang2 ja pi cekup ayam goreng, hehehehe....


Sepinggan ni kalau ada telur sebiji kena tambah RM1.00 (add on)...
Telur pulak ada pilihan : Telur mata, telur dadar, telur rebus...
Kalau lauk ayam saja RM5.00...
So, kalau ada telur macam ni RM6.00 lah...


Sambal tu siap mintak tambah lagi extra...
Kak Yati x mintak tambah pun sudah meleleh2 air mata, air hidung.... 
Tapi memang sedap laaa sambal dia...
Cukup manis... cukup pedas....
Ayam pulak rangup gila kriuk-kriuukkk.....


Haaa~... Lagi satu.. Sebelah gerai Yatie ni ada satu gerai Roti Canai..

Memang sangat rangup & hmpir teda minyak langsung roti canai dia..
Aritu tengah kenyang, so order roti canai jaa...
Tapi kenyang2 pun order 2 keping jugak, ehehehe...
Satu Roti Telur & satu roti kosong...
Tp lebih prefer Roti Kosong sbb lebih rangup...

Roti Kosong = RM1.20
Roti Telur = RM 2.00


Pastu makan berlaukkan Ayam Goreng crispy Gerai Yatie....

Marveleeessss~!!!!!!!!!
Seketul ayam goreng = RM 3.00


Bagi yg tinggal area PJ tu, sy sgt suggest utk kamurang try makan di sini...
Kalau tidak minat nasi lemak pun, ada byk lagi gerai2 lain di sini....

Foodcourt Selera Jaya 223 PJ
Jalan 51a/223, Seksyen 51a, 
46100 Petaling Jaya, Selangor.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::