Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, September 24, 2016

[Food Review] MIA Boat Noodle @ IMAGO, Kota Kinabalu

During our trip to KK minggu lepas, menyempatkan diri utk jumpa my friend, Lily Poh...
Masa tu pulak hujan... KK skrg ni mmg tgh musim hujan...
Mau jalan2 outdoor memang x dapat lah...
Kami pun pening tiap kali dia tanya :
"mau pi mana kita?? mkn di mana?? mau beli apa... mau makan apa2??"
Aiyoyooo.... Kalau macam ni lah tour guide, pelancong pun pining... huahauhaaaa....
Last2 dia bawak kami pi Imago Mall....


Masuk situ pun saya & kakak tengok2 jaa...
Si tour guide pulak yg over shopping, wakakakakaa....
Time utk dinner pun kami pening mau makan apa...
Sebenarnya banyak ja restoran dlm tu, tp sbb terlalu byk pilihan la kami jadi pening...



Bila lalu dpan restoran boat noodle tu, tiba2 kakak saya pandang sy sambil mata dia berpinar2....
Dia ni bab noodle memang pantang jumpa...
Kalau sy pulak pantang jumpa kambing.. hhehehehe....
So, kami pun decide tuk makan ja di situ....
Lagipun kakak belum perna makan boat noodle lagi.. So bagi dia try ja lah...




Lepas pilih meja, macam biasa, kami baca menu dia...
Pilihan menu pun x banyak...



Pastu kami pun order air...
Lily yg tgh on diet, order air mineral jaa sebotol... 
(Jadilah seperti Lily, huhuhu...)
Sy pulak semestinya order my fevret Blended Thai Green Tea..
Alah, yg byk jual di gerai2 RM5.00 segelas tuu...
Kakak pulak mcm biasa, dengan Blended Chocolate dia...


Ice Blended Thai Green Tea = RM 8.37
Ice Blended Thai Chocolate = RM 8.37



Untuk starter, kami order Boat Noodle Chicken (Spicy) ...
Order sorang semangkuk...
Sy bgtau kakak, boat noodle ni memang style dia kena makan bermangkuk2...
Ada tu yg smp berpuluh2 mangkuk...
Sbb kuantiti dia memang 1 suap jaaa....
Kakak sy pulak ingat sy ni main2....
Bila sampai, dia pulak yg heran... ehhehehee....
"Patut lah ko bilang cukup² 1 suap jaa.....", huahahahaa....


Boat Noodle Chicken (Spicy) = RM 2.10



Itu baru starter okeh....
Untuk Main Dish, kami order 1 pinggan Chiang Mai Chicken Rice, kongsi makan bertiga...
Rasa Ayam sangat sedap, memang sesuai mkn bgtu ja dgn nasi putih...
Pedas, masam.... 

Chiang Mai Chicken Rice = RM 8.37



Untuk second round, kakak & Lily order lagi 1 mangkuk Boat Noodle Beef Spicy...
Main Dish, kami order pulak Basil Chicken Rice....
Kami try & error jaa lah, sbb teda gambar dlm menu tu...




Basil Chicken Rice ni ada Nasi Putih + Telur Dadar + Kobis yg dicelur saja+ Daging Ayam cincang yg dimasak dgn KICAP..


Basil Chicken Rice = RM 8.37


Prefer yang Chiang Mai Chicken Rice tadi...
Sbb Basil Chicken ni macam rasa kicap masin jaa...
Daun basil dia pun x nampak celah mana...
Memang totally masin !
Sedap lagi makan nasi putih + telur dadar tu saja....



Total semua RM30++....
Di sponsor oleh our Lily Poh, yeaaayy....
Thanks Amoi ~!!
Pastu kami pun balik ke hotel utk Zzzzzzz~.....................

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::