Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, September 23, 2016

[Budget Hotel Review] B-Link Hotel, Kulai, Johor.

Hasil carian imej untuk b link hotel kulai

Assalamualaikum....

Ini kali saya mau buat review satu hotel di Kulai, Johor....
Hotel ni memang termasuk dalam kategory budget lah of coz,
sbb dia kira macam rumah kedai begitu....


Tengok dalam Agoda, hotel ni murah pun murah,
bersih pun bersih.... 
Tapi itu dalam gambar lah kan...
Kalau x cuba, mana kita tau ok atau x... Bersih atau x...
Bab kurang bersih tu sy masih boleh terima lagi lah,
tp kalau ada 'makhluk' lain yg menumpang skali tu yg sy x blh terima. huhuh~...
Skrg ni macam2 kes bunuh terjadi dlm bilik hotel....
Naudzubillah, jgn la smp dpt pengalaman tu...


Ari Sabtu lepas, saya pergi ke Kulai utk 2 hari 1 malam....
Naik bas dari TBS - Kulai dgn bas Transnasional..
Yg best nya hotel ni, dekat dengan stesen bas Kulai...
Hotel ni kena naik tangga ke tingkat 1....
Ground floor hotel ni pulak kebanyakannya ialah bengkel2 kereta....
Jadi kalau ada acai² tgh test speaker kereta dgn full volume tu, sabar jaa lah k... 


Sampai ja di hotel, macam biasa trus check in & bagitau ada booked via Agoda..
Tapi memandangkan bilik pun mungkin byk kosong, check in jaa mcm biasa...
X payah pun pakai resit Agoda tu, wakkakakaaa....
Dan yg bagus nya, x payah pakai deposit pun...
Penjaga kaunter sangat friendly....


Dapat bilik di tingkat 2... 
Memandangkan cuma stay utk 2H1M, maka sy pilih jaa lah bilik without window...
Kebanyakan masa pun di luar, jalan2, makan....
So tiada window pun tidak apa...


First bukak bilik...... Daaangggg~!!!!!!!!






1. Katil Queen
2. Bersih
3. Kemas
4. Tidak berbau
5. Tidak ada haiwan yg paling dibenci iaitu lipas & the gang..


Lari pulak tengok bilik air....
Bab ni tidak kurang penting nya......
Sbb pergi hotel mana2 pun sy akan cek bilik air dulu, heheehe...
Sekali bukak.... Wooooow~!!!!!!!!




1. Sangat bersih
2. Tidak sempit
3. Ada shower & water heater
4. Toilet pun pakai Bidet Spray (x main la pakai gayung2 ok, hehehee~! )


Sangat x sangka dpt bilik yg selesa utk harga yg lumayan murah i.e RM50 only...
Walaupun TV bukan flat screen, tiada Astro, but still ok la sbb dapat siaran Singapore... hehehe~



Malamnya, trus menyeberang ke gerai nasi lemak paling famous di Kulai :
Nasi Lemak Wak Kentut....
Sekali beli trus 2 bungkus okeh....
Nasi Lemak ni macam biasa la, cuma special nya ialah Ayam Goreng dia sangat rangup & semestinya sambal dia.....
Ayam Goreng kita pilih, tp semua pun besar2 juga saiz dia....
Pastu sy mintak serdak2 dia yg rangup tu....
Ingat kan mahal lah....
Skali bayar.... "10 ringgit....", kata abg tu...
Wooowww.... RM5 utk sebungkus nasi lemak ayam....
Kelana Jaya mana dapat ooo....
Balik pi hotel trus melantak.. 
Memang Marvelesssssss ~!!!!!!!




Alamat Hotel boleh tengok dlm resit di bawah ni k :





p/s: Oh yaaaa.. Bagi yg ke Kulai dan memerlukan GrabCar driver, ambik number abang ni...
Dia tersangat lah baik.....
Dia siap ambik saya lepas selesai dgn urusan sy.... :)

Abg Johari : 012-265 2484

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::