Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, August 3, 2011

♥:: (Movie Review) "Lulla Man (Thai)" ::♥

02 August 2011
♥~ ♥~ ♥~ ♥~ ♥~ ♥~

Malam ari selasa tu, aq demam.... sangat2 demam... Patutnya aq masuk keja Kings mcm biasa... Balik dr keja opis, aq trus p Kings... Ingatkan larat mau buat keja.. Tp baru msuk brpa minit, aq bersin nda benti².... Bila Kak An & BB balik dr bazar ramadhan, aq turs mintak izin ngan kak an utk balik..... huhuhuu.... Nasib baik our baker (Bahadur) sanggup buat full utk ganti tmpt ku.. (makacih, Bahadur... Muuuaaaxxx!!! ^_^ )


Malamnya, Syukri ajak p tinguk Preview Screening utk filem Thailand, "Lulla Man".... Preview Screening nih dianjurkan oleh Advertlets utk Bloggers... Aq ni pun menumpang ja nama Syukri, huhuhu... (Makasih Syukri utk ajakan & tiket free tersebut, hehee..)


Smp sana, ramai blogger yg dtg.... Majoriti Chinese... yg Melayu pun ada, tp aq nda kenal la... Aq ni bukannya blogger tetap pun... Suka² hati aq jak mau update ka nda... Sementara tunggu Syukri redeem ticket di booth Advertlets tu, aq tinguk trailer muvi terbaru Mr.Bean, "JOHNNY ENGLISH REBORN".... Maca lawak plak muvi tuh... akan ditinguk juga nnt... huhu....


Pas Syukri selesai me-redeem tiket, kami pun tunggu di atas... Dia sembang dgn kawan2 blogger dia, aq plak main sms wif my-elder-sis.... huhuhu.... Segan la mau join dorg... Blogger teeewwwww.... Saya ni kasian, tiada sama taraf mau join dorg... wuwuwuwuuuu..... Nda lama, kmi pun masuk....


Overall, ceta "Lulla Man" ni mang sangat-the-sangat² BEST & LAWAK.... Aq bg ni muvi 9/10.... Byk juga adegan 18SX dlm ni, tp bukan ini yg aq maksudkan dgn BEST.. hehehehe... Tp sbb jalan ceta nya, pelakonnya & LAWAK dorang yg sgt spontan.... Aq akan makesure akan p cari DVD muvi ni....


Bg dorang yg nda tahan napsu tu, bagus kmu jan tinguk la... nnt habis Gf org sebelah ko p cium.... huahuahuaaaa..... Byk scene yg sgt lawak smp aq ketawak hingga menitiskan hingus.... (sebab aq demam ok...)... Esp part dorang kantoi bersama gf masing² atas kapal tu oleh bini² dorang.... One of their wife tny, klu betul dia memancing, mana dia pnya tali pancing??? Dia spontan ja bilang, "pakai BLUETOOTH"...!! Huhuhuhu.. Da ka org memancing ikan pakai Bluetooth?? Gila punya canggih la ikan tu.... hehehee.....


Mai sini aq bg sinopsis sikit pasai ni cita ok..... 3 org watak utama: Tan, Joon, dan Tu - dorang nih BESTFRIEND.... Dorg tinggal serumah dgn bini2 dorang skali... (Tan paling HENSEM antara dorang 3 ni, hehehe....).. Dorang punya playboy ni mang Naudzubillah... Nda pandai bersyukur dgn bini yg setia di rumah... Mau jugak cari lain di luar... Dekat penghujung ceta ni, sedih sikit la... Esp time si Tan & frens ni mau p slamatkan aweknya yg cantik tu... Tp dorang kenak tngkap skali.... Last2 bini dorang tu plak yg kena p berkorban tuk slamatkan suami² dorang... Ingtkan dorg akan insaf, tp smp ending pun prangai sama ja... huhuhuuu... cam gitu la kalau lelaki kan....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::