Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, September 1, 2010

[Food Review] Tony Roma's @ Midvalley


Kemarin (31.08.2010), kan cuti Hari Kemerdekaan... Siang tu ingat mau p Masjid Jamek lg usha2 baju raya... Tp pikir2, alang2 la sekali p sungkai dgn kwn2 SMK Konven St.Ursula Tawau... Mcm yg dibincangkan dlm FB, mula2 tu 9 org yg sy ajak... Tp last minute ramai yg cancel sbb ndak dpt cuti & tpksa kja wpun Hari Kebangsaan... Sian, ndak merdeka diorang, huhuhuuu~....


So, yg confirm cuma si Len & masrina (with tunang)... Plan berkumpul d Midvalley jam 5pm... Tp tau lah kan, traffic jam.... So, dkt jam 6 juga la baru kmi dpt berjumpa.... Mula2 tu Elmi & hubby cdgkan mau makan d Kenny Rogers.. Tp dorang sndiri pun nda dpt dtg, sy call mau reserve tmpt pun xda yg mau angkat fon.... Buruk betul service Kennys tuh, bagus jgn letak la fon number dlm website tuh!


Kami pun on the spot cari tmpt mkn... Mmg semua Fullhouse..!!! Tekejut tgk Q Pizza Hut yg panjang mcm keta api... Kennys, Chicken Rice Shop, & semua restoran sdh fully reserved... Huhuhuuu~.... Mmg terfikir sdh mau sungkai sama Dunkin Donut... Sekali try2 tny d Tony Roma's, ada plk kosong, cun2 4 org.... Maybe sbb tmpt mahal kot, tu sbb masih ada kosong....
Le Menu



Bila tgk menu tuh, mmg telan liur la jugak... 1 meal udah rm30++..... Airnya pun rm8.90 plg murah.... Klu d Kep-C, dpt udah kenduri kendara.... Tp ndak palah, bukan slalu pun... Try2 sj la tmpt baru, mana tau puas hati kan... Sy order Shrimp Pasta, Len order ayam with nasi, Mas order set burger + fries, tunang Mas order Ribs...


Shrimp Scampi Pasta..... RM31.90++
Ini Len punya...
Ini saya punya pasta.... memang sangat sedaappp!!!
Ini Masrina punya...
Ini fiance Masrina punya....

Sementara mnunggu wktu sungkai, kami refresh balik kwn2 Konven & Matriks dorang dulu... Byk udah yg kawin... Mas pun bulan 12 nnt kawin udah, alhamdulillah... Tgl sy dgn c Len saja ni yg singgel minggel... Ciannya~... Huhuhuuu~.... Plg lawak bila refresh balik topik sukak-menyukak nih... "c anu sukak sama ko, c anu pun suka sama c anu... Tp akhirnya dia kawin plak sama c anu2."... Locok pulak, cam budak2....


Dekat masuk wktu sungkai, baru dtg kmi punya air & makanan.... Memang puas hati lah juak... Semua large portion... Sy yg kuat makan ni pun tau udah klu ndak akan dpt hbskan pasta ku itu... Lbh kurang jam 7.30pm gtu, ada waitress dtg p meja2 inform udah masuk wktu berbuka... Dgn susah pyh sy hbskan pasta... Fuuhhh~, mmg sedap laaaa~... Udang dia memang penuh dlm pinggan... 


Bila udah mau byr bil, total RM208.00!! Untuk 4 orang okay~.... Sy ngan Len pun masing2 kuarkan rm50, tp tunang Mas nda mau trima plk... Dia mau blnja bilang, hohohooo~.... Puas dipaksa suruh trima tp ndak mau jugak... Errrm, rezeki la malam tu... Alhamdulillah~ ... So, ms dorang kwen nnt kena la sedia hadiah yg mahal...


Pas tu, Mas & tunang mntak diri balik duluan sbb mau jmpa kwn lagi... Sy & Len plak pusing2 cr baju kerja nya... Sementara pusing2 tu, ada juak Len tny psl c "eherm2" tu apa kes... Cam kasian sungguh dia baca blog sy nih cerita psl 'Him'... huhuhuuu~... Sy pun story la sama dia.... Dia pun terkejut juga... Tp ndak palah, hopefully dia sejuk balik hatinya & back to normal lagi mcm sblm ni... Lgpun dia bukan tau hal sebenar... Once dia tau nnt, dia tau la sapa salah & betul... Lbh kurang jam 10, kmi pun balik... Len antar sy smp KL Sentral & sy direct plg p T.Bahagia...



p/s: Harap maaf kerana Lighting camera sangat2 OVER... huhuhuhu.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::