Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, September 24, 2010

[Travel] Jalan2 p Semporna bersama family kesayangan..



Hari Sabtu lepas (18 Sept 2010), akhirnya termakbul juak wish mau bawak family sy jalan2 p Semporna.... 
Jam 7am lagik kami gerak dr rumah... 
Siap bawak bekal popia yg sy & Kak Nong buat tadi malam smp midnite.... 
Sambil2 lipat popia tu, sambil nonton Narnia d tv3 sambil bergayut dgn Mr.D.....
(tidak pulak terasa mengantuk, ekekekekek~...)


Tengahari, kami smp ja di Semporna, Daddy singgah p Post Office dulu jumpa kawan2 lamanya... Biasa lah kan klu org sdh pencen ni.. Mau berindu-rinduan dgn kwn² seperjuangan dulu..
Pas tu, kmi trus p pasar ikan.... 
Ikan sini kan lbh murah & byk pilihan jugak.... 
Daddy & Mummy borong ikan tulai, udang besar, bruais, bawal, sotong etc..... 
Ada jugak mknn laut yg sy ndak pernah tengok, contohnya "Tayum" & "Latok" nih.... 
Daddy pun x makan bnda nih... 
Pas tu masuk dia pnya gerai makan di dalam pasar, membeli ikan & sotong bakar....


Pas tu, kmi direct p Floating, yg lbh dikenali sbg "Ploting", hehehee.... 
Kmi tgkap2 pic di jambatannya jap, bak2 model gitu.... 
Trus p having lunch d Resto. Bandar Mutiara tu... 
Sejak kami kecik lagi, asal datang ke Semporna ja kmi msti makan di restoran ne.... 
Dulu ramai la, tp sekarang sunyi.....



Kami yg kelaparan mcm pirana tu trus bingung tengok Menu nya tu... 
Kalau mknn, mmg standard la, mana2 pun klu tmpt pelancongan mst start dr rm8.00++.... 
Tp minumannya tu bah, macam nda masuk akal.... 
Air apapun semua start dr rm4.50... 
Teh ais ka, nescafe ais ka, Milo ais kaaa.... semua rm4.50.... 
Dia pny juice lagi la, rm10.00 yaa....



Kak Nong punya Nasi Goreng Seafood



Mummy punya meehun Goreng

Daddy punya Tauhu Jepun Sizzling....

Saya punya mihun goreng basah......
(sy wajib order ne tiap kali dtg sini).....



Daddy punya Nasi + Udang Sweet Sour...

Daddy & Mummy tercinta....





Pas kekenyangan, kami pun rehat2 kejap sambil ber-photoshoot ria.... 
Lebih kurang jam 1pm gitu, baru kami balik.... 

Pulangannya, Kak Nong & saya bergilir2 drive... 
Dia drive dr Semporna ke Check-point, pas tu sy sambung smp balik p rumah.... 
Tu la kali pertama sy bawak keta lps lulus lesen P, Huhuhuuuu~.... 
Seram nya time ada lori2 p potong... mengucap ja la.... 


Ahhh... semakin tension bila ada 'Pegawai JPJ' (Daddy) duduk di sebelah sambil nagging...
tapi syukur juga sbb smp rumah dgn selamat....
Tapi part paling funny ialah myMummy.....
Bila Kak Nong atau Daddy yg drive, kemain Mummy tidur lena di belakang....
Tapi bila giliran sy yg drive, Mummy x tidur pun walau sekejap....
Duduk tegak mcm ketakutan di belakang, huahahaa~....
Lebiu, Mummy!!



p/s: sampai ja rumah trus gebang2 dgn Mr.D sbb 1st time dpt drive jarak jauh..
(Jauh la sangat kannn.....)
Siap sent MMS video lagi tu dgn dia...... Ekekekek!~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::