Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Tuesday, September 11, 2012

Sambutan Hari Raya PDRM & ATM

Sabtu lepas (08.09.2012) sy turun p kerja halfday macam biasa......
Dgn batuk & fever yg non-stop tu, mmg plan mau balik awal satu jam, jam 12.00pm.....
Tgh2 buat kerja tu, myBestie (Dean) call, dia mau bawak sy p openhouse PDRM & ATM di Dataran Merdeka, KL....... 
Rasa sakit trus hilang....
Jam 12:00pm cun², Dean smp suda di ofis sy, siap parking lagik di tmpt big boss......
Ni org sangat daring owh!...
Nmpk ja dr CCTV dia parking d ctu, trus sy lari laju² turun p bawah...
Balik rumah ganti baju kurung, trus naik tren dari Kelana Jaya ke Masjid Jamek.... Smp sana cun² pukul 2pm...
Sudah ramai yg datang, tp tamu² VIP termasuk Agong blm sampai lagik laa....
Kami dua amik port paling dkt dgn booth makanan, huahahahaa.......
Photobucket
 Meriaaaahhhh~...
Pertama kali datang Openhouse PDRM & ATM....

Photobucket
 Ini bestie saya ~ Shahruddin a.k.a Din....

 Photobucket

Photobucket
 Polis & ATM ada di mana2...
Sambil2 'cuci mata' juga, hihihihihi~....





Time ni, suda ada pengumuman tuk semua yg hadir p amik makanan.....
Sy pulak tunggu ja di bangku spy seat nda diamik org....
Kasian si Din~.... Dia ja yang paling sibuk p amik makanan....
Walaupun ada terlalu banyak pilihan,
ni ja yg kami makan....
tapi kenyang nya mintak ampun.......







Photobucket

Ndak lama pastu, kami pun naik tren balik ke Kelana Jaya....
Bila sdh dekat sampai, si Din trima panggilan dari atasan dia.....
Rupanya kena lapor diri di Cawangan Tatatertib Bukit Aman....
Haaaaaa?? Kami dua pn kelam kabut patah balik ke Masjid Jamek.....
Adoiii~.. Dgn perut penuh, kami berlari2 tukar tren... 
Balik ke Masjid Jamek... 
Memandangkan DIn tengok saya x sihat, dia suruh ja sy tunggu di bawah tu, nda payah ikut sbb dia mau lari....
Ok, sy pun jalan slow2 di belakang nya.... Bagi dia pecut p Dataran....


Time tu la sy mau SMS si Din, gtau dia yg sy tunggu ja dia di bangku stesen tren....
Sekali cek hp dalam beg, ndak da!!
Smp kasi kluar semua isi beg tu, mmg ndak da!!
Trus rasa mau nangis di situ....
Mau cari Din di Dataran, tp takut plak lau kami berselisih nnt..
Camana mau gtaw dia yg sy ada tunggu dia di bawah tu???
Alhamdulillah time tu sy ada bawak Tab,
trus tinguk sepa kawan c Din yg tgh online.....
trus mntak tolong one of his fren tuk sms si Dean...


Dekat setengah jam jugak la menunggu smbil mau nangis sbb kehilangan henfon, mau nangis sbb x jmpa si Din....... (T_____T)
Time tu la c Din kejutkan sy dari belakang....
Sudah laa terkejut, nangis lagi tu....
Si pakcik tu bukannya simpati sbb sy keciciran henfon,
tp malar ckp sy degil laa, cuai laa.....
Huh!! Kalau bnda sudah mau hilang, hilang juga tu.....
(Mgkin time sy cek henfon tu terjatuh masa duduk tunggu Din amik makanan)...


Kami pun balik ke Kelana Jaya & Dean antar sy balik rumah....
Smp di rumah trus suruh housemate sy (Bybie) tuk hntr SMS ke numb Maxis sy....
Sy minta org yg kutip Hp tu tuk pulangkan pd sy....
Kalau org tu pulangkan, sy berjanji tuk bagi org tu REWARD.....
Tp masa tu blm pikir lagik la mau bagi brapa.... huhuhu.....
Sy suda nda sanggup lagik kehilangan barang,
sudah la aritu beg kenak toreh....
Hilang 2 hp + duit gaji......


Nda lama pastu, org yg kutip tu reply msj Bybie.....
Alhamdulillah.....
Sorang makcik yang tejumpa henfon sy tu di Dataran Merdeka....
Kami bejanji mau jumpa keesokan hari nya....
Syukur alhamdulillah....
Kali nie jmpa org yg jujur & mau pulangkan Hp sy tu....
Yalah, walaupun nda la hp canggih,
tp simkad & kontek number tu yg paling pntg......





Update: Henfon Chinaberry sy itu telah pun sy amik balik dari makcik yg terjumpa nya di atas rumput Dataran Merdeka, cun² tmpt kami dua makan tu....... Syukur Alhamdulillah..... Dgn ditemani oleh c Bybie, kami bejmpa di Terminal Bersepadu Selatan di Bandar Tasik Selatan keesokan hari nya..... Makcik tu plak ditemani oleh anak ppuan nya.... Sbg membalas budi, ada lah sy bagi makcik tu REWARD, janji ikhlas kan.... hehehee...... 
Lepas ne janji pada diri sendiri supaya nda CUAI lagik!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::