Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, December 4, 2013

Korean Language Class Sem 2......



Syukur Alhamdulillah, semester ne merupakan sem kedua sy belajar di 
Maru Language Education Service..


Saya tetap ambik kelas hjg Minggu dan kelas paling awal,
iaitu hari Ahad jam 9:30am.....
Tetap juga pilih cikgu yg sama, Hye Yong 선생님
Sebab dia sgt sportinggg......


Kalau sem pertama kita banyak belajar mengeja & menulis..
Sem kedua ne lebih susah sikit,
sbb banyak Grammar yg kita belajar....
Ada noun, verbs, adjective, past tense, present tense, macam bahasa Inggeris juga.....
Memang pening juga la....
Pening pun mesti kena belajar jugak kan....

Conteng-conteng buku.......

Kalau banyak ne pun masih x ingat, x tau lah......
Dulu masa skolah di Sin Hwa pun kena tulis macam ne juga......

Nampak x saya duduk paling belakang tu??
Khusyuk nya sy belajar, ehem3.......


Yang duduk sebeah kiri tu la bestfren sy masa dalam kelas, Cecilia......
Tiap habis kelas mesti kami jalan2 di Sunway Pyramid.....
Lepak & lunch di Korean Street Cafe.......
Tapi dia bilang x mau sambung ke level 2A.. uwaaaaaaa~.......


X sabar rasa nya mau fasih bahasa Korea....
Selain berguna kalau kita pigi Korea nanti,
tapi sy teringin betul kerja dgn company yg menggunakan bahasa Korea..
InsyaAllah..... Amin~


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::