Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, December 8, 2008

[Hotel Review] Casa Padma Hotel & Suites, Kuta Bali

During our family trip ke Bali, kami tukar hotel pulak pada hari kedua..
Saja mau try hotel lain, hehehehe~.......
And myAunty (Mbak Idah) yg pilih hotel ne....
Lagipun Mbak Idah faham betul perangai anak buah dia sorang ni, suka buat Review hotel..
Maka, kami pun ganti2 lah hotel utk try hotel2 lain di Bali tu...

"Casa Padma Hotel & Suites"
Photobucket

Dari luar, nampak biasa ja....
Tidak la mewah betul.....
Tapi dalam bilik & bathroom memang mewah la.....


Layanan pun superb~...
Tengah2 tunggu utk check-in, kami dihidangkan dgn orange juice for freeee~...
Kira mcm "Welcome Drink" gitu laa....
Photobucket
Photobucket
MyLovely Aunty (Mbak Idah) & her bestfriend (Mbak Indah)..


Cuma kami sekeluarga x berkenan mau berenang di Swimming pool dia ne...
Selalu nya kalau p mana2 hotel, sy la paling semangat tuk terjun dlm swimming pool....
Tapi sbb lokasi dia cun2 depan Receptionist...
Orang lalu lalang pun bulih nampak, aiyoooo~... Maluuuu~....
Satu lagik kekurangan Hotel ne ialah, dia NGGA ADA LIF.... (-____-")

Photobucket


Photobucket



THE ROOM

Macam biasa, my aunty ambik 3 bilik yg sama....
Di hotel ne, aunty amik 3 bilik Superior Suites....
Dalam bilik ne mmg sgt2 luas...
Ada ruang tamu lagik...

Superior Suites = USD130 = Rp1,672,215.97 = RM 474

Photobucket Photobucket Photobucket
(Keadaan katil lepas berguling² dgn Kak Nong, huahahaa~....)



THE BATHROOM

Bathroom dia best sbb TERSANGAT lah luas, ok....
Keperluan pun lengkap....
Ada shower, ada bath tab lagi.....
Memandangkan segan mau swimming di swimming pool nya,
maka sy swimming dlm bath tab jaaa, hehehee~......

Photobucket 
Mummy: "Cantik lah washtafel nya... Macam mangkuk Sup.."


 Photobucket Photobucket
Photobucket



THE BREAKFAST

Esok nya, kami turun tuk breakfast....
Lagik skali kami rs kecewa sbb breakfast di hotel ne ala-carte instead of buffet....
Huuuummmf~.... ngga bisa nambah 2-3 round, huhuhu~....
Tp masakan sedap juga laa......
(n_________n)

Photobucket Photobucket



Untuk maklumat lanjut ttg hotel ne, boleh klik link di bawah:

http://www.casapadmasuites.com/

Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket


Jl. Padma, Kuta, Kabupaten Badung, Bali 80361, Indonesia
+62 361 753073

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::