Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, May 4, 2009

Majlis pertunangan Abg Que...

Ini Abang Long saya, Abang Que...


Ari ni awal pagi lagik sy bersiap...semangat betul mau g Bentong, Pahang...
Kan ari ni abng Long sy (Abang Que) bertunang...terpksa ambik Emergency Leave, hehehehee...
Jam 8:30am, abang Jerry jemput sy di apartment, ada jugak kawan dia satu orang ikut (abang faris).. 
Nina & boyfie pulak naik keta lain...
Kami bekumpul di dkt Unitar... Konvoi 2 keta p Bentong..




Mau satu jam lebih juga drive dari KJ ke Bentong.....
Kami 3orang semua ndak ada yg breakfast...

Sampai jak rumah abg Que, Semua mengadu lapar..hehhee~..
Syukur alhamdulillah mak Abg Que trus hidang mcm2 jenis makanan utk kami...
(Terima kasih, makcik... kerna memahami yg dtg dr Kelana Jaya dgn membawa perut yg kosong, huhuhu)
Ada mihun goreng, kuetiau goreng, lontong+kuah kacang, banyak lah..
Lapar punya pasal, nda tau lah berapa kali menambah...
Kebaya pun sampai sendat, huhuhu.....
Tp, yg paling buat malu, semua ahli kluarga abg Que pakai Baju Kurung...
Sy sorg ja pakai Kebaya, adededeeeiiii.....
Mengalahkan tuan rumah pulak.....


Jam 10.30 gitu, kami konvoi 6 kereta gi kampung bakal tunang abng...
Sy disuruh jugak mengangkat hantaran, dpt yg potpouri...
(mintak aura bakal pengantin letew..... heheheh~)

 
Banyak kereta yang konvoi ke rumah kak Jihan...







Sy pun x ingat apa nama kampung kak Jihan...

Abg Que ckp setengah jam jak driveway...kami pun semangat lah jugak mendengar... 
Cerita punya cerita dlm keta, aaiiikkk....mcm ndak sampai2 pulak nyaaa...
Jalan raya nya pun... mak aaiiihhh... mcm naik banjaran...
Macam jalan g Ranau - KK... Tp best jugak, dpt makan angin.... heheheee...
Dpt tgk pemandangan tinggiiii... 




video

Abg Jerry (Dlm Video): masuk perkampungan org asli siaaal~...... hehehee.....




Kira2 satu jam setengah driveway, baru lah kami smp di rumah kak Jehan..
Semua komplen bilang jaaauuuuhhh....
Hantaran yg aku disuruh angkat tu pun tercabut sdh semua dr dulang nya...wakakakka..
Ada yg mau claim duet minyak lagik tuu...



Kami yg ppuan2 ngan rombongan ni pun masuk la trus ke rumah..
Ni la 1st time sy ikut org bertunang tau...
Abg Que & geng2nya tunggu jak diluar..
Sdh adat kan, lelaki plg tua berkias2 & berpantun..







Pas tu, kak jehan pun disuruh keluar...
Makcik abg Que yg sarungkan cincin...


FYI, Kak Jihan ialah kak ipar pertama sy....
Abg2 sy yg lain masih bujang....
video




Bila kami hbs makan, baru lah abg Que & the geng masuk makan, nduuuk naaaa~..

Abang Long nampak berselera betul...
Itu sebab lapar atau gumbira sebab suda jadi tunang orang yaa??? ^______^

Sebelum balek, ada sesi fotografi lah pulakk...
mcm artis sdh abg Que ngan kak Jehan...
Kak Jihan, Abg Que & the gang.....




Pas salam, ngan sis-in-law, kami pun pulang... 
Lagik sekali kami redah perkampungan org asli, hehehehee~..
Mak abang Que suruh kami singgah rumah durang, rehat² & makan kek dr kak jehan...
Kasian abg.. Smp rumah, kek nya penyek.. hehhehee...



Pas rehat kejap, kmi pun pulang balek ke PJ...
Sebelum balik, sy pun g lah dapur, salam2 ngan mak & makcik² abg...
Sempat lagik tu tanya sy org mana...
Sy ckp lah Tawau...
Trus durang ckp, "sdh agak pun..."
Sbb mukak sy ni lain sikit..
Waaahh...apa nya yg lain???


Pas say gudbye ngan abg, kmi pun gerak pulang...
Makan sdh, tea time pun sdh... skrg masa utk tidur petang, dlm kereta...
Smp KJ baru sy terbangun..hehehheee...
Tp mmg best laaaa...ndak rugi amik cuti...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::