Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, September 4, 2009

Hari pertama bawak kereta di SDC....

SDC di Asia Jaya...
Ari ni sy ambik cuti half day, sbb ada klas amali di SDC... 
Tunggu bus Rapid punya lah lama.. 
Pas tu baru naik train dr Tmn Bahagia ke Asia Jaya.. 
Smp opis SDC cun2 jam 9am... 
Cpt2 cari Cikgu Gani... Fuh~, nasib baik.. 
Dari jauh dia nampak sy berlari, sambil tgk jam nya senyum2... 
Pas isi borang yg byk2 tu, baru dia bawak g tanah lapang  & tunjuk apa tu 
radiator, carburator, camana isi minyak enjin, isi myak bateri etc.. 
Pas dia tunjuk cara bawak keta 1 round, trus dia suruh turun n tukar tmpat.. 
Errrkkk~... Kecut perut sy masa tuh... 
Cepatnya starrrttt bawak kereta sendiri..??
Baru tunjuk 1 kali kottt.....??
Kereta yg Cikgu Gani guna tuk ajar sy ari ni....

Saya dpt ingat jugak la 5 perkara sblm jln tu:
first, adjust seat, cermin blkg + tepi, seat belt, free gear+start enjin, 
dan last wiper+lampu.. 
Mula2 cikgu bg jalan gear 1 & ndak bole tekan minyak, 
so keta pun jalan cam siput.. ^_^.. 
Bila suda pandai sikit, baru cikgu bg tekan minyak sikit2, 
tu pun ujung2 jari jak, kekekeee.. 
Up lagi level, mula lah naik bukit.. 
Fuh, baru saya tau camana perasaan kakak sy bila tgk dia mula2 belajar bawak kereta dulu, 
sy pigi ketawakkan dia bila kereta terundur.. 
Tp sy x pulak terundur, tp asik mati2 enjin... 
Duh~.. Ndak pandai betul kasi seimbang klac + minyak.. 
Smp cikgu Gani ckp "JANGAN LEPAS KLAC!"
makin lah sy gelabah & keta mati lagi... 
Begitu lah seterusnya smp cikgu Gani pun penat.. Huhuhuuu~... 
Sorry, cikgu... Teruji kesabarannya di bulan puasa ni sbb sy.. (-_-")

Di bukit2 itu la enjin asik mati2 jak... (-_-")




Pusing punya pusing, hujan pun turun... 
Punya nervous smp sy x ingat mau hidupkan wiper.... Uhuhuuuu~... 
Paling susah masa buat 3 penjuru tuh... 
Kena pusing habis itu stereng.. Aarrrggh~.. 
Smp bermandi keringat bah.. 
Pas tu semua benda sy tanya cikgu.. 
"Cikgu, tekan myak?? 
Cikgu, tekan break??? Cikgu belok mana?? 
Cikgu, mau jalan ke mana ni??"... 
Mmg nasib Cikgu Gani la dpt student macam sy... 
Cikgu tu pun buat cam sy ni suda pandai betul la pulak... 
Boleh pulak pejam2 mata time sy tgh drive.. 
Duh~... Makin gelabah dibuatnya... 
So, kesimpulannya, sy lemah dekat "bukit2" tu & nda pandai kawal stereng.. 
Suka masuk2 lorong org.. Hehehee... 
Tp nda apa la bah kan.. Nama pun 1st day.. 
Kira bole dimaafkan laa.. eheheh~.





Jam 11.45, Cikgu gani pun berenti ngajar & suruh sy tunggu smp jam 12 baru buat thumbprint.. 
Dekat SDC ne best....
Masa mau mula belajar kita thumbprint,
pas habis kelas pun sama....
SO, xda la kes ponteng.....
Kena tunggu smp lesen "L" siap baru boleh sambung bljar bawak keta di jalan raya.. 
Huhuhuu~.. Lamanya lagiii... 
Then sy naik train balik Tmn Bahagia & turun kerja jam 1.30pm..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::