Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, October 12, 2009

Open House di Villa Putera Condo, KL


Tgk... RTM pon ada...

Ari Sabtu lepas (10.10.2009), mcm thn2 sebelum ni la.. 
Kami staf2 Kumpulan Saintifik F.E Sdn Bhd dijemput ke "open house" 
Global Mesra Holdings S/B di Villa Putera Condo (blkang The Mall, KL)... 
Ni tahun kedua la sy attend open house tu... 
Tahun lepas ada pertikaian antara sy ngan staf2 lain... 
Ada kaaaaa patut disuruhnya kami pakai T-shirt company, supaya sedondon... 
Klu mereka yg tidak sambut Hari Raya tu ok laaa... Pakai apa pun x kisah.. 
Klu sy yg sambut raya ni pun disuruh pakai t-shirt + jeans, 
bagus x pyh dtg skali, bikin malu jak.. 
Sama la hal nya ngan dorang.. Dorang mau kah disuruh pkai baju hitam during CNY..????

And kali ni sy x pyh pun argue2 pasal baju, awal2 pg dtg siap2 pakai kurung! 
Dr hujung rmbut ke hujung kaki serba pink.. hehheee.. 
Jam 11 lbh lagi suda bertanya2, bila mau gerak ke sana... 
Ya lah, majlis start jam 10am - 5pm... 
Tp mana la bah kita mau pigi time sesak2 org kan.. 
Mknn pun kali sikit jak.. hikhikhikk .. 
So, kmi punya manager pun benarkan la kmi gerak jam 11 lbh tu... 
Kami ber-3 (Kak Liza, Miss Har & me) tumpang keta anak boss, Ah Hwee... 
Tp kali ni x ramai kami yg pigi..

Smp sana, mmg sesak gilaaaaa.... Smp xda seat... 
Kami pun nasib2 jak dpt tmpt kosong, tpksa lagik mencarik bangku sendiri.. 
Tahun lepas, artis undangan nya c Abon & Ali Mamak.. 
Tahun ni pulak ada Azlee, Hamdan & Lan Pet2... 
Siap ada press con lagi... Perrgghhh~... 


Azlee & Hamdan ( c Lan Pet2 nya ntah ke mana... )



Makann semua buffet, xda nasi.. huhuhuuuu... Antara juadah yg ada:-

- Kambing BBQ wif black paper sauce
- Sate ayam & daging
- Laksa
- Rojak buah
- Cucur udang
- Aiskrim
- Aneka jenis air (sirap, nescafe, kopi, etc...)
- Lemang, ketupat & rendang
- Cendol
- Pisang goreng & keropok lekor
- Bihun, kuetiaw & mee (goreng & sup)
- Ayam goreng KFC
- bubur kacang hijau
- roti john
- roti bom


Booth yg berbaris panjang ialag gerai otak-otak & sate.. 
Mak aaiihh... Laku betul..
Chef2 nya masih memanggang pun semua sudah sibuk me-reserve... 
Ya laaa, klu dijual di luar bukan murah, 50-70 sen sebatang, tipis pulak tuh.. 
Di situ pulak dpt free2 lagi, sapa mau rugi kan..


Around jam 1.30pm gitu lah kami balik.. 
Sangkut lagik jam di KL, jam 3 baru smp rumah... 
Pas tu, zzzzzzzz.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::