Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, May 19, 2010

[Hotel Review] The Oasis Hotel, Kuta Bali


Photobucket

During our company trip to Bali (19.05.2010 - 22.05.2010),
kami menginap di The Oasis Hotel, Kuta Bali...
Penginapan ne diatur oleh travel agent kami....
So, kalau rate hotel tu memang x pasti lah pulak... 
Boleh check sendiri di website hotel:

http://www.theoasiskuta.com/

Photobucket
Photobucket

Hotel ne memang kena masuk sikit ke jalan kecik dr jalan besar....
Rental car tepaksa turun kan kami di tepi jalan pastu kami jalan kaki masuk ke lorong kecik tuk masuk ke dalam hotel......
Walaupun taraf 3 bintang, hotel ne still ada swimming pool ok...
Tapi memandangkan sy dtg sini dgn staf2 , ada pulak staf lelaki,
maka hobi swimming sy terpaksa di-cancel.....
Uuuuuwwaaaaa~...........
Cukup main2 air & celup2 kaki jaa.....

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Amboi laaa..... Olivia & Ms Har.....
(Pelik semacam jaa jurufoto tu ambik gambar ya, hihihi~)
Photobucket

View from our room....

Photobucket


Filiran saya pulak mau ber-photoshoot...
 Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Bagi sy, hotel ne cukup ok laa...
Selesa & bersih.....
Sy ne mmg cepat puas hati, hehehe....
Disebabkan hotel ni cuma 2-tinngkat saja, so lif mmg tiada lah...

:: Lobby Hotel... ::
Lobi dia pun simple jaa....

Masa ni, myAunty (Mbak Idah) boleh pulak hantar staf dia pi Hotel ni...
Tiba2 receptionist panggil saya turun , dia cakap ada kiriman dari someone...
Bila bukak sampul....
Duit Rupiah berkepul2....
Rupanya mbak Idah bagi duit untuk shopping, hahahaaa...
Mbak Idah ialah aunty yg terbaik di dunia....!!

Photobucket
Berposing bersama sebelum buat aktiviti pertama..


Walaupun hotel ne x mewah,
tp sy paling suka sbb hotel ne kita jalan kaki ja ke luar,
berderet2 barisan kedai yg jual souvenir sdh depan mata....
Tidak perlu jalan jauh2 lagi utk shopping....
Best kannn!!?????

Photobucket
Tour Service cun2 depan hotel......

Photobucket
Ne la suasana di luar lorong hotel kami, meriah kan....

Photobucket Photobucket
Kedai Runcit 24jam dekat jak dgn hotel..........
Tidak susah untuk kita beli kudapan...


Oh yaaa, mcm trip2 sebelum ne....
Staf perempuan ada 5 org jaa....
So, sy dgn our Auditor (Miss Wong) sebilik....
Sales & admin department 1 bilik (Lily Tay, Olivia & Ms.Har)...

Photobucket
Photobucket


Bagi yg suka dgn hotel yg sederhana tp dekat dgn tourist attraction & beach, sy recomend kamu hotel ne.....
Dari hotel, jalan kaki pun bulih smp ke beach.......
Kalau jenis loneranger macam saya ni, tidak perlu lah menginap di hotel mewah2...
Yang penting murah, selesa & bersih....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::