Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Tuesday, April 26, 2011

Great Guardian Makeover, 1 Utama

Tanggal 10th April aritu (Ahad), c Bibie bawak sy pi 
 "The Great Guardian Makeover" d 1 Utama.... 
Aritu dia blnja d Guardian smp cecah RM30, so dpt la 2 keping tiket makeover... 


 
Sy bawak housemate sy (Yan) skali, sian dia sndiri d rumah... 
Kmi gerak around jam 11.30am gitu la... Naik taxi trus p sana... 
Smp tmpt makeover tu, punya la panjang dia punya line... 
Tp mau makeover punya pasal, sanggup jugak tu p baris.... 
Pas dpt goody bags, kmi pilih la jurumekap mana yg kmi mau... 
Kami usha satu per satu.. 
Ada yg telalu tebal, ada yg telalu nipis (smp mcm x di-makeover lgsg), ada yg sedang2 sajaa... 
Sy pilih satu Amoi nih, dia saturang jak yg buat mekap SmokeyEyes... 
Yg lain2 tu biasa2 jak.. 
Dan meja amoi ni la yg paling byk org bebaris...
Btw, ni FIRST TIME dalam hidup sy kena makeover... hooyyeaahhh!!! ^________^




 Muka excited sebelum di-makeover... Masi pucat lagik..



 
Maka, giliran sy pn tiba.... 
Tiba2 rs nerbes menyelubungi diri... Huhuhuhu~.... 
Yg mula2 excited & terujaa, trus bertukar jd gemuruh... 
Maklum lah, first time la katakan.... Agak jakun sedikit....

Masa nih baru sapu eyeshadow.... Warna purple....
Match gituuu ngan tudung.... :)


Disbbkan sy nda biasa pakai mekap, air mata ku mengalir deras tiap kali c Amoi sapu Eyeliner... 
Tu baru bahagian atas, blm lagik yg bawah.... 
Skali buat bawah, habis mengalir2 air mata smp ke pipi... 
Macam habis nonton Kuch² Ho Ta Hai....
Addddooii~... Sensitip betul ne mata owhh~.. 
Sampai si Amoi pun risau: "Aiyooo~.. Jangan Nangis oo Amoi.."



So, c Amoi decide tuk nda buat eyeliner di bawah mata... 
Tp bila sy tinguk cermin, mata sy jd mcm kena tumbuk.... Bengkak..
Errkkk, napa artis2 buat SmoleyEyes nampak cantik?? 
Sy plak nmpk pelik??? 
Mgkin sbb sy ndak biasa pakai mekap kali.... 
Bila sy siap dikasi mekap, semua org tgk sy macam pelik2... 
Saya pun smapai tidak kenal dgn muka sendiri, huhuhu~


Yan sebagai jurufoto saya......


Lepas saya siap, giliran Bybie pulak....
Dia memang sudah biasa pakai mekap...
Di rumah pun siap buat tutorial lagi buat kening la, eyeshadow la.....

Tengok tuuu, relax ja dia kena lukis eyeliner...
Tiada pun adegan nangis2 macam saya, huhuhu~......



Lepas dia habis di-mekap, dia mintak curl rambut dia....
Waaahhhh.... Macam datin2 giituuuu~.....
Make-up smokey eyes tu sesuai pulak dgn Bybie.... Chantekkk~....


Hampir jaa x kenal dengan muka sendiri.... Huhuhu~









 


Selesai sesi mekap, kami pun disuruh pi booth Photoshoot...
Sekeping tiket tu termasuk mekap, buat rambut & Photoshoot...
Sorang take 3x, tp bole redeem 1 kpg gmbr saja....
Merasa lah jadi model utk sehari, hihihi....


Bybie mmg di rumah pun suka posing, saya jd jurufoto..
Maklum lah, dia kan buat bisnes jual baju online...
So, posing2 nih celah gigi dia jaa...
Yg saya nih, sabar ja la itu fotografer...
Kaku mengalahkan mannequin.... huhuhu~....




Sementara tunggu gambar siap dalam 1 jam,
kami pun pi isi perut dulu di restoran Cina "Simply Chicken"....
Dan sedang makan pun sy rasa x selesa dgn muka kena makeover tu...
Macam ada 'sesuatu' di muka...


 
Agak2 cukup sdh 1 jam, kmi pun p bayar bil & amik gmbr yg sdh siap tu..
Uuuuuhhhh~~~~... Ndak cantiknyaaaa... 
Dgn mata purple cam kena tumbuk, bibir terlebih pink panther... 
Pipi yg tembam jadi semakin tembam sbb blusher... 
Aaahhh~~~... Ndak besstt!!! 


 Berusaha untuk tetap tersenyum walaupun hati meronta2.... huhuh~

Cepat2 p toilet & sy padam semua tuh... 
Sy memang x biasa pakai mekap tebal2 ni....Pas take few pics, kami pun balik dgn riang gumbira.... 


Kembali normal tanpa makeup... Fuuuhh~.. Legaa~.... :P


Story pasal Great Guardian Makeover ni akan masuk dalam upcoming majalah Remaja...
Beli taaaaauuuu~!!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::