Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, February 2, 2012

[Hotel Review] Garden Palace, Surabaya (Deluxe Theme Premium Japanese)



Masa jalan² ke Surabaya dengan my family on 01 February tempoh hari..... Kami menginap di Garden Palace Hotel... Ne kali kedua saya nginap di sini... First tyme dgn myBFF tahun lepas... My Aunty (mbak Idah) suka book hotel ne sbb ne hotel cun² di tengah bandar.... So kalau mau jalan² ke Mall, cari makan, jalan kaki pun boleh..... 


Kami gerak dr kampung (Malang) jam 11am, naik keta amik masa 2 jam jugak la... Tu belum lagik traffic jam yang sangat TERRIBLE di kawasan Porong....  Memang lebih dr jam 1:00pm baru kami masuk Surabaya.... Smp ja Surabaya langsung check-in.... And tiba² dapat surprise SMS from myLovely Aunty, dia bilang 2 bilik tu sudah dia bayar...... Hohohohoo~.......
Time kami pergi ne, rate dia dekat Rp3 juta per malam nya....
Equals to RM1,005.00 plus minus.....
Mau pingsan saya dengar harga dia tuuu...


And yang paling surprise nya lagik, bila dapat kunci bilik, tengok2 dpt numbur 18xx.... Maksud nya tingkat 18 lah!!! Fuiyoooo~.... Hepi & eksaited kemain lagik ooo~.... Sy mmg suka tmpt tinggi2 nih, coz view dia mesti cantik.... And yang the paling-paling eksaited skali bila 'pakcik-hotel-angkat-bagasi' tu cakap tingkat 18 ne satu-satu nya level yang ada tema2 bilik.... Ada tema Nusantara, Roman & Japanese..... And kami punya dua2 bilik JAPANESE STYLE.... Fuiyooo.....  maka melumpat2 la kami di dalam lif.... nguahahaaa~.... (Besa la kan, kanak-kanak riang)... ^______^

I Love You, Mbak Idah !!!!
Tema² bilik: Nusantara, Japanese & Roman....

Masuk2 ja bilik Mummy & Daddy langsung bersorak² gembira tinguk design bilik yg sangat chantekk tu.... Dgn katil Jepun dia, meja bersila, pintu sliding dia.... So sweeett~.... (Sangat terharu dgn myAunty masa tu....) .. Terus rasa mcm tengah berada di Jepun time tu, hihihihi.....Then dgn sergap saya mengeluarkan camera & amik gambar design bilik & bathroom, dengan harapan dapat mengubah bilik tidur saya di Kelana Jaya dgn sedemikian rupa, hohohoooo~.....




















Jum kita bersantai di Bathroom dia pulak, hehehe~.....
Bulih lepak2 ne dalam bathroom nya, 
coz sangat cantek kan......









 Sambil duduk di tingkap dia, mari kita menikmati pemandangan Surabaya dari tingkat 18....
Kita bulih nampak tu Jambatan Suramadu yang menghubungkan Surabaya - Pulau Madura...


Click utk tumbesaran gambar lau mau tinguk tu Jembatan SuraMadu.... ^_____^



Grand City Mall 





And yang paling best, tingkat 18 ne ada ruang khas utk penghuni bilik Deluxe Theme saja,
ada bilik utk online.... Bulih minum² kupi, 
makan² kudapan.....
Siuk kan.......




Saya pula semestinya berposing dgn makanan & kudapan,
nguahahaha....~
Kalau mau minum² kupi, sila la tuang sendiri yaa...
suma nya self service.....



Esok pangi nya (02 February), kami breakfast di restaurant dia....
Kalau mau including breakfast, maka bayaran bilik pun semestinya mahal sikit la....
Sambil² tu, amik gambar sekitar lobby sbb mau check-out suda tyme ne.....




Ne nda taw yg keberapa round suda, hikhikhikkk~.....

myLovely Mummy & Daddy....







OK, time for check-out suda.....

Flight ke KL jam 6.40pm, huhuhuhuhu~......

Sengaja amik gambar berlatar belakangkan abang2 pilot & akak2 pramugari,
ehehehehee....
yuppp, hotel ne mmg 'hostel' utk kebanyakan cabin crew....


MyLovely Aunty, mbak Idah, yang sponsor penginapan kami.....
Wo Ai Ni, Mbak Id..... ^_________^




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::