Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, February 21, 2010

[Food Review] Omah Dhuwur, Jogja

Ne kali, sy mau introduce 1 restaurant tmpat kami makan with myLovely family during our trip to Jogja tempoh hari..........

"Omah Dhuwur Restaurant"

FYI, Omah Dhuwur ne nama dalam bahasa Jawa yg bermaksud
Omah=Rumah ; Dhuwur=Atas....
So, mmg sesuai la dgn restaurant ne yg kawasan dia mmg agak tinggi....
Lokasi pun agak susah utk dicari....
Tp Aunty kesayangan sy memang sengaja pilih restaurant ne sbb dia tau hobi Photography sy... heheh...
Sebab di dalam restoran ne ada taman2 utk kita Photoshoot...
Since nama pun sudah nama Jawa, so menu pun mstilah masakan asli Jawa....

Photobucket

Once kita masuk restaurant ne, ada butik kecik tmpt dorang jual pakaian & souvenir Batik....
Pastu kita pun pilih seat.....
Memandangkan restaurant ne mmg sgt tinggi,
so angin pun sgt nyaman ~.......

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket



Then, mari kita pilih menu pulak.........
Photobucket

Sementara tunggu order smp, pa lagik........??
Ambik gambar laa.......
kawasan di bawah restaurant tu ada taman yg sgt luas & cantik.....
Sgt sesuai utk Photoshoot........
My aunty pun layan kan jak laa amik gmbr mySista & me,
posing sana, posing sini.....

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket




Pas sesi photoshoot selesai,
kami pun makan...........
Jum kita tinguk pa ja menu yg kami order.............
Photobucket  
Keripik ubi ne sbg starter, free jaaa...... hehehehe~

Photobucket
~ Sop Buntut ala Omah Dhuwur (a.k.a Ekor Sapi) ~

Photobucket
~ Nasi Ayam Bumbu Kuning ~

Photobucket

Photobucket
~ Nasi Goreng Spesial Seafood ~

Photobucket
Ne air minum saya..... Mocha Ice of course~..........




Bagi yg mau try makan di sini, sila google map sendiri ya..... hehehee....

OMAH DHUWUR RESTAURANT

JL.MONDORAKAN 252 KOTAGEDE JOGJAKARTA

1 comment:

  1. Assalamualaikum wr wb.

    Sebelumnya saya mohon maaf jika Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan. Salam perkenalan nama saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Kami adalah perusahaan pelanjongan khususnya dalam pakej pelancongan Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak hendak melancong kat Jogja sila bole kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

    Kami bole bagi harga yang berpatutan dengan pelayanan maksimal kerana semua kami handle langsung dari Jogja. Jika tuan/puan, abang/akak hendak melawat ke Jogja jangan sungkan whatsapp saya +628985101301 atau kol +62 85104919010, bole juga email kat ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa.. 

    Selain pakej pelancongan Jogja kami juga melayani paket pelancongan luar kota seperti Solo, Dieng, Bali, Lombok, Bromo, Karimunjawa dan lain-lain. Ada juga sewa kereta / van / minibus dengan harga yang berpatutan. Harga bole kami sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

    Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:

    Jogja 4D3N Tour (FULL BOARD / ALL IN)
    Kasongan (pottery production), parangtritis beach, manding (leather arts), borobudur temple, lava tour merapi (exploring the rest of merapi eruption using jeep), chocolate kotagede, masjid mataram kotagede (oldest mosque in Jogja), pusat kerajinan silver kotagede, kraton (sultan palace), tamansari watercastle, cave tubing goa pindul, indrayanti beach, bukit bintang
    Price start from: RM 482

    All package types include:
    • Private Car AC (Toyota Avanza / Grand Livina for 2-6 pax, isuzu elf 11 seats for 7-11 pax, isuzu elf 16/17 seats for 12-16 pax, medium bus 31-33 seats for 17-33 pax, bigbus 44-54 seats for more than 33 pax)
    • Hotels 3 nights *2/*3/*4 (+breakfast)
    • Driver
    • Driver Meals
    • Parking fees
    • Tour guide (by request)
    • Entrance ticket’s stated in itinerary
    • Dinner and lunch based itinerary
    • Documentation (by request)

    Exclude:
    • Airport taxes
    • Personal expences (laundry, pulsa, shopping dll)
    • Additional menu for dinner / lunch (if included)
    • Driver, driver’s assistant, guide tips (optional)

    Note:
    Harga dapat berubah sewaktu-waktu
    Harga tidak berlaku bagi high season

    Banyak lagi pakej yang lain seperti Jogja + Solo, Jogja + Dieng, Jogja + Semarang dan lain2. Sila jangan sungkan kol saya di +6285104919010 / whatsapp saya di +628985101301 (FREE). Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

    Wassalamualaikum Wr Wb

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::