Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, January 29, 2010

Jalan2 ngan Sal p Midvalley~


Smlm (28.01.2010) Sal ajak kuar jalan2 p Midvalley.
So, balik ja kerja jam 5.30pm kelam kabut pulang & mandi... 
Sal blg mau ambik d rumah jam 6pm, tp smp jam 6.30 nda sampai2 lagi, dia blg ada masalah... 
So, sy pun menunggu la dgn sabar... 
Nda lama, dia msj bilang smp suda.. 
Rupanya bateri keta ada prob, nda boleh mati enjin trus x dpt hidup lagi... 
Smp buat "jumper" sblm smp rumah sy... 
Kami pun menyinggah la di kedai Bridgestone di Glomac tu... 
Bila abg2 tu buat test ngan bateri tu, nda tau la apa masalah dorang kestau si Sal... 
Apa benda kah di dalam tu yg terbakar... 
Dorang suruh tukar jak bateri baru, tp harga rm223.. 
Wooow~... Boleh bikin shopping tuuue... 
Dgn berat hati, Sal nda jadi buat apa2 pun ngan keta tu... 
Singgah jak di Brothers beli alat "jumper".. 
Takut nnt pas shopping nda boleh hidup lg...


On the way gi Mid tu berdoa laaa byk2 supaya ndak da masalah smp pulang rumah nnt... 
Smp Mid, kami pun start shopping... 
Tp Sal jak la yg ber-shopping ria, sy shopping credit Celcom sepuloh hingget jak, hehe... 
Apalg, msj2 ngan Mr.D la sementara tunggu Sal shopping.. 
Malam ni dia ndak da taklimat, sbb mlm Jumaat kan... 
Ada lah program d masjid bg yg Muslim... 
So, dpt la ber-mesej2 ngan dia lbh awal... 
Biasanya kmi start msj2 pun jam 9pm gitu... 
Msti dia 'mintak izin' p tidur jam 10.30pm... 
Sy paham juga bha tu... Kerja nya tu bukan senang.. Huhuuhuuu~..


Sal shopping sakan laaa... Mcm dia pulak yg baru dpt gaji... Heheheee... 
Dia beli sepasang high heel, sepasang sandal, neck tie 
(nda tau la beli tuk siapa, for sure la her future Bf kan kali... ^_^), 
ngan keychain wif "his" name... 
Yayayyaaa~, dia pun tengah angau jugak yaaa~...



Jam 10.30pm, byk sudah kedai yg tutup... 
Plan mau makan di Nandoz pun nda sempat suda... 
So, ajak dia mkn di Restoran Mohd. Chan di Glomac... 
Tu first time dia makan di sana... 
Dia order Sizzling Yee Mee, sy pulak mcm biasa laaa... 
My fevret Nasi Ayam "Kung Boh".... 


Bila waiter tu sampai dgn menu yg sy order......
Saya macam...... "what is dis?????"
Nasi Ayam Kung Boh kan Ayam masak kicap dgn Cili kering....
Tp sy cuma nampak bawang & cili kering ja yg memenuhi pinggan.....
Ayam nya mana????
Saya panggil tu budak waiter:
"Excuse me.... Saya order Kung Boh Chicken.... Bukan Kung Boh CILI KERING..."


Tu waiter macam faham juga apa yg sy mksud kan...
Trus dia senyum2  ambik pinggan sy p dapur...
Bukan apa....
Apa yg kita bayar, kena la berbaloi dgn apa yg kita dapat, ya dak??
Bila budak tu dtg lagi kedua kali sambil angkat jari "thumbs-up"....ahahaaa~
Haahhh.... baru penuh pinggan ngan ayam......
Tu baru la nama dia Kung Boh Chicken......
^___________^
Jemput makann..... ^________^

Sal sangat puas hati dgn Sizzling Mee nya.....

2 comments:

  1. Hehehehee.. bole2... lain kali Bro sponsor myak keta & mamam... ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::