Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, January 25, 2010

Kenduri Aqiqah di Kuang...



Sabtu lepas (23.01.2010) mcm biasa la, kerja halfday... 
Tp ndak ada pun yg kerja... 
Yg sorang sibuk main saham, yg sorang curi2 kuar opis, 
sorang bergayut, yg sy ber-facebook-ing, yg lain cbuk bercerita... 
Macham2 adaaaaa... 
Tinggal tunggu masa jak bah tu mau gerak p kenduri aqiqah d Kuang... 
Yg bergunting tu is the first child of biz partner kpd big boss kami... 
So, mau x mau, kena jugak collect2 duit beli hadiah, sorang kuar rm10, beli walker baby.... 

Since majlis start jam 12 - 2pm, kami pun kuar dr opis lbh awal... 

Belum jam 11.30am lagi sdh duduk dlm keta.. 
Convoi 3 keta & 1 lori company.. 
Tp adatlah klu sdh namanya "convoi", janji jam begini, bertolak jam begitu... 
Itu pun belum lagi yg bercerita merapu2 di luar keta.. 
Jam 11.45am baru jalan..


Jam 12.30pm baru smp rumah tu... 

Mcm biasa laa, menu sure Nasi Briyani... 
Baru sy perasan, org Smjung ni melayu, mamak, india...
majlis kawin, aqiqah, openhouse, mesti hidang Briyani.. 
Faris yg masa tu tgh msj2 ngan sy, dia bilang Briyani mmg menu fevret org2 cni.. 
Kalau kita di Sabah kan nasi putih + lauk-pauk.. Sedap lagi... 
Mungkin tekak saya ne belum biasa lagi makan Beriyani di majlis kenduri....
Tp memandangkan sy tgh lapar masa tu, bersyukur ja la dgn apa yg tuan rumah hidang, hehe.. 
Org pun ndak ramai... Mungkin sbb memang agak jauh dr bandar....
Jam 2pm lbh baru kami balik.. 
Kumpulan kami la tu yg paling last... 
Sblm balik, kami masuk dalam tgk baby... 
Lena nya tidurr......



Best nya jadi mak bapak kan....
Ada Baby..... Heehehee....
Macam x sabar la pulak.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::