Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, December 26, 2009

Jalan² with ex-classmate (Juniyati)

Semalam (25.12.09) cuti Xmas, mulanya ndak plan p mana2 pun.. Maklum laa, org ndak da keta ni mana la dpt p mana2.. Naik train plak malas... Around jam 10am gitu, dpt msj dr Kak Mala, dia ajak p jualan gudang d Airport Subang... Drpd ndak buat apa2, on jak laa... Jam 10.40am, dia msj bilang smp sudah d bwh aptment.. Ada jugak c Shimmon yg jaga workstation Unitar tu ikut..



 

Ni first time aku smp ke Subang airport.. And 1st time jgk jln dgn Kak Mala... (kak Mala ni gf abg sy, Alwi)... Jualan gudang tu pun ndak ada la yg menarik... Handphone nya la murah.. Tp apakan daya, aku hanya mampu melihat & sentuh2 jak.. :(

 
Pas puas round2 satu gudang, kami pun singgah makan ikan bakar di sblh masjid dkt airport tuh... Wooooww, mmg puas hati la dia punya ikan keli bakar & sup tulang nya... Pekaat.. Saya rasa itu la sup tulang paling sedap yg perna sy mkn.. Ouh ya, mkn lunch ni sponsored by Kak Mala, thanks akak~... Pas kenyang, baru balik rumah.. 
 
*******************************

Malamnya, sy jalan plak ngan
Junik konon mau main salji di Pavilion KL tu... Mula2 tu sy ajak jugak c Elmi.. Sbb dorang 2 ni ndak dtg pun ms gathering d Promenade ari tu.. Last2, dia msj bilang nya ndak dpt dtg, mau jmpa mak mertuanya... InsyaAllah mjlis dibuat d Melaka bulan 6 tahun depan... 


Tp c Junik lmbt pulak pulang kerja, jam 8pm blm hbs lagik.. Sdgkan salji tu start jam 8-8.30pm jak... Tp ndak apa lah, bukan rezeki kami lah tu... Jam 8.30pm, baru kami berjumpa di KL sentral, baru trus naik Monorail p Bukit Bintang.. Lumayan ramai jugak laa sana.. Depan Pavillion tu sesak suda org bergambar sama c rusa & pokok2 Xmas tu.. 
 (Oh yaa, kmi terserempak ngan c Acha Septriasa dpn pintu Pavilion.. Mcm tergesa2 jak, kali takut kami mintak tndtgn nya, hhehheee..)
 
 
Pas tu, kmi dua pun mula lah berganti2 tgkap gmbr, sbb kami 2 org saja bah kasian... Ko gmbr aku, aku gambar ko, bgtu la seterusnya.. Mau mintak tolong org pun semua masing2 sibuk bergmbr.. Dkt mau balik suda, baru kami memberanikan diri mintak tolong 1 cewek tu tgkap gmbr kami berdua.. Betapa bernilai nya foto ittuu... Susah pyh baru dpt jmpa org yg bermuka sporting.. Dlm mall pun cantek jugak.. Ndak da pun kami pusing2 dlm kedai, just tumpang bergambar jak... ^_^ 
 
Lepas kepuasan amik gmbr, baru terasa lapar.. Apa lgi c Junik, lgsung blm mkn dr pulang kerja.. Cari2 tmpt mkn mana ada suda yg masih bukak, jam 10.40pm sudah masa tu. Yg ada pun cuma tmpt org minum2 yg open air tu, maklum laa, Bukit Bintang maa... Boleh nya kami ilek2 lagi mencarik mkn, lgsung x terfikir sama train yg sudah "say-gud-bye" sama kami.. Kami pun mkn la di KFC, baru teringat psl train.. Mkn pun mcm ndak terkunyah sudah, main telan jak..




 

Pdhal jam 11pm lbh sudah tu, kami happy la sbb Monorail smp jam 12.. Skali smp d KL sentral, tutup suda kaunter.. Train c Junik yg ke Salak Selatan pun sama.. Mau nangis kmi dua sana.. Mau g surau, "closed already".. Kata abg Bangla tu.. Huuuuaaaaa.... Kami pun carik la port yg agak gelap & terpencil utk melelapkan mata.. Kmi duk di meja2 depan Kenny Rogers..

 


Tp mana lah kmi boleh tidur mcm pakcik2 yg transit di KL sentral tu, dorang tidur sambil duduk menegak pun bole berdengkur lg.. Kami pun mula lah ingat balik cerita2 kmi ms skolah menengah.. Pasal kami tuition d FTC Fajar, psl abg2 pengajar tu (abg Madi, abg Abad, abg Sudirman...).. Psl kami masa form 6 di Kuhara.. Byk la yg kami cerita.. Sedar ndak sedar, jam 5am sudah.. Saya tertidur kejap la, terbangun jam 6am.. C Junik pulak lngsung ndak tidur, sbb biasa sudah dia berjaga, kan dia kerja d 7E.. Bila kami tgk jak kaunter sudah bukak, kami pun blk laa.. Smp rumah jam 6.30am.. Tidur kejap jak pas mandi, trus turun kerja, aaadduiiii...

3 comments:

  1. ui adventure nya ko geng...
    c junik watpa sana?di mana dia?
    nampaknya aku pun bakal2 nih melepak2 sana....bajumpa kita a...

    ABG MADI.......hahahaha ada perkataan yg dia sukak sebut tu tp aku suda lopa

    ReplyDelete
  2. ui adventure nya ko geng...
    c junik watpa sana?di mana dia?
    nampaknya aku pun bakal2 nih melepak2 sana....bajumpa kita a...

    ABG MADI.......hahahaha ada perkataan yg dia sukak sebut tu tp aku suda lopa

    ReplyDelete
  3. oouuhh.... kia sama tuition kah geng.?? lupa pulak aku... hahaha...
    c junik ada di d sg.besi.. kerja 7E dia.. tp ari ahad ni dia balik tawau la pulak... xsure mau dtg kl lagi atau x..
    ari tu kmi berjanji 3 org bah tu sama c elmi, tp dia last minute cancel sbb mau jmpa mak mertua nya.. hahhaaaa....
    bulan 6 thn dpn majlis nya d melaka... bah, awal2 kita menempah baju ya, geng...
    ada aku kestau dorg ko mau kerja cni, gathering kita ramai2 yaa...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::