Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, December 2, 2009

Party Bujang Abgku Que



Tadi malam (01.12.09), seperti yg sy rancang, 
terlaksana lah jugak Party Bujang tuk abgku Que.... 
Ndak lama lagik dia kawin kan... 
4/12 nikah, 5/12 sanding tmpt sis-in-law & 12/12 sanding tmpt abang.. 
So, sy organize la Party nih supaya kami dapat berkumpul & begilak2, 
pas kawin ndak boleh suda... huhuhu....
Balik jak dr kerja, mandi & siap2 trus gi Bangi amik cake yg sy order online tu... 
Sudah la hujan, bus pulak stgh jam tunggu, jam 8.30pm lbh pun x smp2 lagi.. 
Klu kita urgent, x dtg2.. 
Cubak klu xda hal, x smpat pun duduk sudah bus dtg... 
Haaaiihh~.. Tepaksa naik taxi gi Taman Bhagia la, x bole ditunggu tau itu bus..


Pas tu naik Putra ke Masjid Jamek, then naik komuter g Bangi.. 
Punya la jauh perjalanan, semata2 mau ambik cake jaa....
Ni 1st time sy naik komuter.. 
Sy turun di stesen Bangi... 
Cari punya cari teksi, xda pulak sy jmpa... 
Tiba2 ada sorang pakcik tu tawarkan kereta, klu di Tawau tu dipanggil "kereta sapu" gitu la... 
Dia ckp stesen tu mmg xda taxi.. 
Stesen UKM jak ada... 
Sy pun tnpa buang masa trus naik....


Tmpt mau amik cake tu plak bukan main jaaaoooohhh... 
Di Seksyen 7 Bndr Baru Bangi.. 
Masuk kuar ladang klapa sawit... Hutan belantara... Istigfar jak laa... 
Smp jak depan skolah yg kak Ayu maksudkan, sy call dia & anaknya yg antar p tepi jalan.. 
Dlm keta tu smpat lagik menyobok2 cake tu....
Dan haasil nyaa WOOOOWWW!! 
Menakjubkann.. Marvelous!!! Mmg santeekk...


Cantik kan kek yang saya tempah ne......
Tema Manchester United....
Ada gambar saya & abang² semua as per request.....
Sangat puas hati walaupun harga dia agak 'huuurrrmmmm'...


Wording atas cake tu: "Selamat Melangkah Ke Alam Perkahwinan"
We Love You ~ Fatin, Ershad, Abang Man, Asral, Fadhil, Abang Jerry & Abang Al
wi




Pas amik cake tu, sy tnya pakcik tu boleh ka hntr balik ke stesen Bangi, 
coz abg Que akan amik sy di sana.. 
Dia ckp cas rm60!!!!! 
Mau mati terkejut sy masa tu... 
Peeerrgghh, tmbang mcm dr Kelana Jaya ke LCCT pulak... 
Pdhal x la jauh gilak... 
Kalau ke stesen UKM pulak dia cas rm50!!!... Ya Allah~.. 
Syukur lah masih ada duit balance lepas bayar cake tu... 
Padahal sy budget dlm rm20 la paling mahal 1 way... 
Sy pun bertenggek sorang2 di stesen UKM tu tunggu abg2 dtg amik... 
Sunyiiiii betul.. Xda org.. 
Ada pun driver2 taxi jak, tu pun dorg duduk jauh dr sy.. 
Dalam hati hanya mampu istigfar & berdoa ja....
Jam pun dekat 11pm suda.. Segan betul ngan abg2.. 
Kalau sy tau gini, bagus amik awal2 kemarin, jd smalam tinggal kuar mkn..




Ndak lama dorang smp, satu per satu saya say soorryyy~... 
Especially ngan abg Que, sbb dia bilang mau start jam 9.30pm, huhuhuu~.. 
Sudah la sy yg mnyebabkan dorang tukar plan tmpt mkn, 
jauh2 lagik pi mengambik sy... 
Actually dorang plan mau makan di "Kunang-Kunang" di Gombak... 
Pasal sy la dorang tpksa tukar plan... 
Duuuhh~... Malunyaaa... 


Tp best jugak tmpt mkn yg kami pigi td mlm tu... 
Ruang makan luas, bole bersila2.. Xda nyamookk... 
Pas tu, abg2 bg surprise gift tuk bang Que... Jeng3~... 
Pregnancy Test duhal... 
Ada2 jak dorang ni.. 
Nasib baik dorang ndak belikan kondom, sbb abg mau cepat2 dpt baby, heheheee...
Fadhil, the 'bakal-pengantin' (Abg Que) & abg Jerry...



Sementara tunggu makanan kami sampai, 
abg Que potong cake yg sy beli tu.. 
Alhamdulillah dia suka... 
Abg2 yg lain pun ckp cake tu cantek.. 
Walaupun ada sdkit mahal, tp puas hati jugak la ngan hasilnya.. 
Sangat kemas, teliti & apa yg sy mau semua kakak tu buat.. 
Pokoknya perfecto laaa... 
Cuma transport mau amik cake tu jak yg bikin panas.. Huh~.. 
Kami mkn2, amik gmbr byk2 & chit-chat smp around 1am.. 
(Layan gambar joomm...)



Alamak, kecik nya saya.............


Abang Jerry & Ceral tepaksa tunduk utk menyeimbangi ketinggian sy.....
(Ceral tu bukan tunduk,..... macam mau 'berry' ja gayanya.... )



Lepas selesai makan, kami pun berangkat pulang.....
Pas tu kami sambung g Karok di SS2... 
Tp sy x ikut nyanyi laa.. Abg2 jak yg nyanyi.. 
Ndak sangka pulak suara Asral tu best nyanyi rock, hehheheee~.. 
Kami amik 1 jam jak.. 
Td mlm 1st time sy masuk tmpt karok... 
Tu pun berani sbb g ngan abg2, klu ngan org lain x berani laa..


Abg Que melayan saat2 terakhir sbg org bujangan, huahahaha......

Abang² sudah mula kehabisan energy sbb sdh tgh malam buta....



Jam 2am lbh kami habis... 
Singgah rumah dorang amik wedding card abg Que for me.. 
Pas tu dorang antar sy balik... 
Around jam 3am jugak la smp rumah.. 
Abg Que & Abg Jerry antar sy smp depan pintu rumah.. 
Maklum laa, rumah tgkt 12... 
Seraaaaaamm sorang2 dlm lif... 
Pelik2 jak kita pikir... 
Walaupun 3 abg sy x dpt dtg: abg Man, Ershad & Abg Alwi..., 
tp sy rasa haappyy betul dpt hangout ngan dorang...






ஜ۩۞۩ஜ I Love All Of You With All My Heart... ஜ۩۞۩ஜ

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::