Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Tuesday, December 22, 2009

[Wedding] Majlis Persandingan abang Que

Abang Que & Kak Jihan


Ni saya mau story pasal abg saya, abg Que kawin Sabtu lepas (12/12/09).... 
Ikut plan asal abg2 suh ikut Exora abg Jerry... 
Tp ari tu ramai pulak yg bawak keta... So, kmi pun asing2 la... 
Tunggu abg Jerry dll pun smp cair makeup, 
so Faris & Ershad jmput sy d aptmnt.. Ain pun ada... 
Forward2 msj konon berkumpul di umah sewa bang Que jam 9-10am, bertolak g Bentong jam 11am,
tp kita sedia maklum laa, jam Melayu ni mcm getah, boleh ditarik2....



Pas berkumpul geng kami d umah sewa abang Que, smp jam 11lbh x gerak2... 
Excited betul nmpk abg Man pun ada... 
Dia dtg jauh2 dr Langkawi...
Pas tu bertunggu2 lagik geng Tam di dpn KJMC, smp la jam 12.30pm, addduuiiiii.... 
Total keta yg konvoi ari tu ada 9 buah, besstt....
On the way tu sempat lagik singgah 7-E di stesen minyak mana ntah, beli bekal... 
Karipap yg ershad beli 1 plastik pun sudah hbs x smp halfway pun, heheheee.... 
Driveway around 1jam setengah juak la baru smp Bentong, 
tu pun blm lagi masuk kampung abg Que... 
Masing2 merengek-rengek suda bilang lapar...

Smp sana, abg start mkn beradab... Kami pun mkn la juak... 
Menu cam biasa, nasi briyani dll... 
tp sy prefer nasi putih.. kurenng sikit briyani nih... 
Maklum laah, tekak orang Sabah bila pi majlis2 memang Nasi Putih + lauk-pauk..
Tmpt duduk pun berpecah2... Sbb ramai gila tetamu, smp seat pun x cukup...
Pas mkn, kmi ramai2 masuk dlm rumah, tgu abg tukar baju & amik gmbr.. 
Sementara menunggu tu kami pun snap sana, snap sini... Lama x jmpa..
Majlis perkahwinan abg Que menjadi majlis gathering bagi kami alumni2 Unitar Kelana Jaya... Meriah bakk hanggg~!!

Tam and The Gang.....

Abg2 saya: Asral, Ershad, abg Man, abg Imran & the gang...
(Ershad tgh busy ambik nombor phone kawan2, ehehehe....)
Asral, abg Man, abg Jerry & abg Alwi.....
Ershad dari tadi duk catit number phone..... Macam wartawan sudah....

Saya, Ain, Kak Ema & Mela buat koloni sendiri, hehheee...
Cewek2 cakep, hehehehee.....
Haaaiippppp.... Ershad pun mau join geng gosip girls kami yaaaa....

Ndak lama, abg pun kuar ngan baju biru..
Tuuuu diaaaa... Cewek2 cantik Alumni Unitar KJ....

Haaaaaa.... ni pulak cowok2 ganteng Alumni Unitar KJ...
(boleh masuk majalah Maskulin nih.... )



Pas tu, ada la pulak sesi bergambar ngan pasangan masing2... 
Mau amik aura la tu.. 
Pasangan2 hot tersebut ialah: 
Ershad & Ain
Nurin & Zul
Nina & Fitri
Fadhil & Ummi
 Abg Alwi & Kak Mala
abg Man & Mela (psgn paling mndapat sambutan teriakan paling kuat!!)


Pasangan paling hot : abang Man & Mela

Abg Alwi & Kak Mala

Fitri & Nina

Ershad & Ain

Nurin & Zul

Fadhil & Ummi




Last skali, abang2 semua jerit "Fateeeennn!!!"... 
Aik, sy ngan sepa pulakkk??? 
Ternyata mereka telah menarik Faris... 
Ooouuhh~, mereka belum tau rupanya yg sy & Faris sudah menjadi sahabat, ahahaha... 
Smp kan sy sdh turun pelamin sblm tukang gmbr snap... Huhuuhuu~... 
Abg Que pun sempat bisik: "Napa nak cepat sgt??"...Errkk~


Pasangan yang dipaksa naik : Faris & Fatin (saya)



Lepas puas amik gmbr semua, masing2 la pi mencium2 abang  sana... 
Yalah, jadi lakik org ndak boleh sudah begilak2 mcm masi bujang... 
Kami pun ready to balik KL... Huhuuu~... 
Sedihnya, pas ni lama lagik dpt jmpa abg..



Pas tu, kmi pun balik... 
Dorang semua pigi air terjun Chamang... 
Ershad pulak ndak mau, tau lah dia tu... 
So, kmi pun ada plan sendiri iaitu makan lagiiiii... 
Kami mkn di Chicken Hartz Sunway Pyramid..
Smp la pas maghrib kami di sana, baru la pulang dgn perut yg teramat sgt full...


:: Photos credit to Nurin & Ummi Safiah's FB ::

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::