Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, February 7, 2011

[Hotel Review] Harris Hotel, Tuban Bali

Tidak tau lah untuk keberapa kali kami satu family ke Bali, ahhaah...
Rasanya dari kecik lagi kami mmg selalu buat family trip ke Bali...
Dan kali ne sy mau introduce Hotel tmpt kami menginap during our trip to Bali dgn family aritu.....
Kami menginap di hotel ne selama 4 hari 3 malam.....
Harris Hotel ni ada banyak betul cawangan...
Even di Bali sendiri ja pun sdh ada 9 branch...
Dan kami pulak pilih yg di Tuban....


"HARRIS Hotel, Tuban Bali"


THE HOTEL
DSC06294
DSC06294
Photobucket





THE LOBBY
Photobucket
Photobucket

Photobucket



THE ROOM
 



Bilik2 di sini hampir semuanya sama konsep...
Bilik untuk 2 orang dan tidak terlalu luas...
Harga bilik masa tu ialah Rp523,000.00 (lbh kurang RM165.00)..

Photobucket

 Photobucket Photobucket Photobucket
Semua bilik di sini memang menghadap swimming pool...

PhotobucketMummy & me.........


THE BATHROOM

Photobucket Photobucket Photobucket 
Hobi sy ialah mengumpul barang2 mandian tiap kali menginap di hotel, hihih...
Belum pun start mandi, sy siap2 pi rampas barang2 mandian di bilik Mummy & bilik Mbak Idah, huahuahuaaa.....

Photobucket



THE BREAKFAST
Konsep sarapan di sini sama juga mcm hotel2 lain iaitu Buffet...
Pilihan makanan dia pun sangat banyak...
Dari breakfast yg ringan (cereal) smp la yg makanan berat2..
Dari menu Indonesia (Nasi Goreng) smp la Western Food (Spaghetti)... 


Photobucket
Masih dalam mood Tahun Baru Cina lagi....

Photobucket Ini bahagian sarapan yg menyihatkan...
Ada buah2, salad, roti, cereal, sandwich, etc...

Photobucket Ini bahagian yg berat2 pulak...
Ada Nasi goreng, spaghetti, bubur, mee goreng, ayam msk sos, etc...

Photobucket Mummy saya masih melilau cari breakfast, hihihi....
Yang tu ialah Aunty saya (Mbak Idah), Mummy's younger sister...

Photobucket Budak gemok yg tiap pagi makan makanan berat2...


Photobucket
Photobucket Sambil makan breakfast, sambil tengok ikan yg berenang2 di bawah tempat duduk...

Photobucket
1st round......

Photobucket 
2nd round, muahahahaaa...

Photobucket
Daddy & Mummy saya....



THE SWIMMING POOL

Pagi2 lagik sudah intercom ke bilik Mummy, ajak Mummy & Daddy berendam dlm swimming pool...
Mbak Idah & Mbak Indah sure masih ngorok2 lagi dlm kamar....


Photobucket
Photobucket
Photobucket
 Photobucket Photobucket Photobucket   Photobucket Cuma kami 1 family yg berendam di situ....



Photobucket

p/s: Bagi saya, hotel ne ok.... Selesa & bersih, tp ndak la mewah betul......
tapi ada swimming pool itu wajib yaaa, hehehee......




 Bagi mereka yg mencari hotel di area Tuban, ini alamat dia:


HARRIS Hotel Tuban - Bali

Jl. Dewi Sartika, Tuban, 
Bali 80361, Indonesia
 Phone: +62 361 9365 255 - Fax: +62 361 9366 258


For More about the hotel, boleh click sini:
http://tuban-bali.harrishotels.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::