Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, December 29, 2014

[Food Review] Serai @ Paradigm Mall, Kelana Jaya (2)


Assalamualaikum.....

Kali ni mau buat review utk kedua kali di Serai @ Paradigm Mall, Kelana Jaya..

Ini adalah kali kedua kami makan di Serai @ Paradigm...
Saya pun nda tau la napa staf2 Harvey Norman department Electrical ni suka betul makan di situ..
Katanya Nasi Kerabu di situ sangat sedap.... 
Tapi mungkin sebab saya bukan penggemar Nasi Kerabu jadi saya rasa biasa2 jaa....
Errmm, sudah la mahal....



Untuk kali kedua ni, kami makan di situ sempena Christmas...




Dan kali ni pulak Big Boss join sekali, Mr.Karam....
Mr. Karam (Big Boss Electrical Dept.), Encik Mukhriz (Event Manager) & Kak Fairuz (Senior Admin)

Bila semua org lari mengelak dr dia, kami yg staf2 Melayu jalan berlenggang-kangkung ni dpt la seat paling hujung2,...
Dia selaku Boss, of coz la sampai paling akhir...
Dan, merasa lah duduk depan2 boss.... wakakkaa....



Mula2 tu memang senak perut sikit...
Tapi bila lama2 menyembang dgn dia...
Baik sebenarnya dia ni.... Sangat2 Friendly.....
Dan yang paling penting, dia tidak pilih bulu....
Kami yg kuli2 ni pun dia ajak sembang sekali....

Haaaa.... Nampak..... Mula2 cuak jugak dia khusyuk ajak saya sembang..
Sy pun pasang muka ketat... (muka macam tahan kentut...)


Disebabkan sy masih staf baru lagi dlm department tu,
maka banyak laaa dia interview saya masa tu...
Apa jawatan saya, kerja saya buat apa...
Camana pandai speak Chinese...
Kenapa dulu sekolah Cina, bla blaa blaaaa.....

Mula2 jaa takut... Segan... Mau pitam...
Haaaa~.. Lama2, boss yg dengar aku menyembang... Huahaaaahhh~...


Dengar tuuu~...
Big Boss sedang menyampaikan amanat....
Yang sebenarnya, dia x habis2 buat lawak....



Time ni Boss pelik tengok saya... Semua makanan saya pi snap...
Termasuk makanan dia sekali.... Wakakakaka~
Selamba saya tarik pinggan dia: "Excuse me, Sir.... hihihihi~..."
Masa tu baru dia tau hobi sy ni ambik gambar makanan...
Kak Fairuz pun bgtau Mr.Karam, "Actualy she's a food blogger..."




Daaann~... Akhirnya sy tidak takut dia lagi....
Siap posing lagi depan dia... Astaga...






Kalau pertama kali datang sini sy order Serai Platter (RM25.00++),
ini kali sy mau try Chinese Food pulak....
Saya order ini........... Sang Har Yin Yong....
Harga dia RM19.00++ (tidak termasuk tax)

Disebabkan satu meja ni pun order punya la pelik2,
maka makanan pun lama lah sampainya....
Sementara menunggu tu, macam2 la perangai...
Saya sibuk ambik gambar......
Mr.Teng, En.Mukhriz & Mr.Woon sibuk main henpon....


Yang si Wani nih macam2 dia mintak ngan waiter, wakakak... Mintak air suam lah.. Dah ada sudu garfu mintak Chopstick lagi, Adoyaaiii......

Mr.Alan sibuk ngan supplier.......

Yang lain sibuk menyembang.....

Setelah hampir boring & mula mengantuk, makanan pun sampai.....

Kak Fairuz punya Serai Platter...


Erin punya Tom Yam....

Dan saya punya Sang Har Yin Yong..... Memang sedaappppp..... Nda tipu nihh~
Menu ni ialah kuetiau di bahagian bawah, dan ada mihun yg digoreng kering di bahagian atas...
Pastu ada telur, udang besar, lobak & sawi...
Kuah dia rasa macam Mee Basah di Sabah....
Memang marbeles..... !!!




Ini Peter Choo punya Penne...
Saya tengok dia makan muka sedih pulak...
Lesu... Kusam...
Saya tnya dia: "Sedap kah??"
Dia buat mata kuyu smbil jawab: "T-A-W-A-R...." (-_____-)
Kesian... Nasib ko lah, Peter~




Sesi melantak....
Mr.Karam time makan pun buat lawak lagi....
Camana org x tersedak.....




Selesai makan, Mr.Karam panggil waiter... Mintak buku menu..
Dia menyembang x habis lagi...
Pastu dia ckp, order lah apa2 dessert....
Kami ni memang ingat bayar sendiri2 macam biasa lah...
Kami pun masing2 tolak buku menu tu...
Pastu bos pun tanya... "Mau pisang goreng?? Coklat??"
Semua pun geleng2 kepala dgn lemah gemalai... 
Kalau sdh nama Bos, apa yg dia order, anak buah mesti lah akur kan....
Dia pun order 2 set pisang goreng & 1 set coklat...


Coklat tu dalam dia ada coklat lelehhhh.... Macam volcano bila dipotong..



Ada pisang goreng yg rangup.... 
Sos manis tu x tau la, coklat kut... Sy x makan manis2 nih..
Pastu ada Ice-cream...
Tengah2 sy makan pisang goreng tu, Mr.Karam pun bising..
"Apa pulak makan cam gitu... Kena lah tuang sos tu, pastu calit ngan ice-cream.."
Adduuhhh~... Sy ni kampung2 saja oo, bos... Makan pisang goreng begitu ja..
Kalau di Tawau, pisang goreng makan sama sambal kicap... 
Nda pakai sos2 manis laa, calit eskrim pa semua tuh... Huahahah~



Ambik gambar kenangan sebelum balik ke ofis...


Pastu, bila semua siap2 kasi keluar duit mau bayar bill,
tiba2 Mr.Karam keluarkan credit card dia & blg dia yg sponsor...
Waahhhh~.... terima kasih banyak, Bosss!!!
"Tau tadi order dessert sorang satu", aku ber-monolog.....


**************************


Balik dari lunch, ada sesi tukar2 hadiah pulak......
Nilai hadiah mestilah dalam lingkungan RM30...
Tapi aku nengok, ada banyak jugak hadiah yg x sampai pun RM20..
Ada tu yg siap ambik barang di outlet HN pulak tu, wakakakakaka.....


Orang pertama yg cabut undian of coz la Mr.Karam.....
http://2.bp.blogspot.com/-ekn527iCDeI/VPcr2HenSFI/AAAAAAAAOUk/p1xvsic2buk/s1600/DSC_0711.JPG
 

Wani dapat hadiah dari sy, COKLAT.....
Harap ko suka lah yaaa, Wani oiii~

Kak Fairuz dapat hadiah frame dari Mr.Choon...
Tapi td dia baru jaa singgah di outlet HN Paradigm....
Ambik dari situ lah tu, huahahahaa~.....

Erin dapat set Body Shop...

Saya dapat thumbler....

Peter Choo dapat mug dr siapa pun x ingat...
See~??? Ada kah mug cenggitu smp Rm30... wakakaka....

Mr.Choon dpt hadiah apa ntah...
 
http://3.bp.blogspot.com/-NJkF9cxqV5A/VPcr-QcXtVI/AAAAAAAAOUs/TQB5Bn1sDLI/s1600/DSC_0713.JPG

Dua orang ni (Mr.Woon & Mr.Teng), rapat macam anak ngan bapak...
Hadiah pun dapat sama, bantal peluk..... 
Aduhai.... Bromance sungguh.... hihihi~...

Sampai Boss pun pelik, camana dua org ni dapat hadiah yg sama.....

Soon Peng dapat rak dari Erin....

En.Mukhriz dpt lampu Aladdin dari Mr.Karam...
Bos pun baru perasan yg harga pun x bukak lagi, huahahaaa~


*****************



Bagi yang mau try masakan Melayu di Paradigm Mall,
ini alamat lengkap nya.....


Serai @ Paradigm Mall
Lot 07, Level 1 Boulevard, Paradigm Mall,
No.1, Jalan SS7/26A, Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya, Selangor.

Email: info@seraigroup.com.my
Tel: 03-7887 3707




Related Post:



p/s: Thank You Very Much, Boss~!!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::