Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, January 25, 2015

FREE Movie Screening @ GSC Nu Sentral

Beberapa minggu yg lps, sy minta teman Yaya untuk submit borang pertukaran Ujrah di Pejabat PTPTN KL Sentral...
Tapi hampa sebab kena reject - lupa beli Setem Hasil... Haiyaaa...
Ingatkan boleh la settle hari tu juga...
Dengan hati yg tidak gumbira, kami pun pusing2 di KL Sentral mau ke Nu Sentral Mall...
Tiba2 si Yaya terpandang tempat letak brochure2 di sebelah kaunter pertanyaan...
"FREE Movie Screening @ GSC Nu Sentral"
Mula2 kami ambik 2 keping....
Fikir-punya-fikir, nama pun FREE....
Terus kami patah balik ambik selonggok brochures tu, hihihii.....
 Ini lah brochure yang kami ambik sehingga lupa diri tu...
Sekeping brochure/kupon ni, boleh redeem utk dapatkan 2 keping tiket wayang FREE...
Tapi seorang paling maximum boleh guna 2 keping kupon ni (max 4 keping tiket wayang)...

Jadual filem yang ditayangkan.....


Dan hari Sabtu lepas, kami lagi sekali pergi submit borang PTPTN di KL Sentral..
Alhamdulillah tiada masalah...
Kami pun trus berlari2 anak utk ke GSC Nu Sentral....
Dan woowwwww..... Ramai gila manusia....



Masa kami sampai pun sudah lebih pukul 12.30pm....
Kaunter bukak pukul 10am...
Dengar kata, pukul 9am sdh ramai yg baris...
Masa ni kami baris paling last sekali, kesian,.... huhuhu...


Tapi yg bestnya, barisan tu laju pulak bergerak...
Kejap2 ja kami maju....
Dalam setengah jam macam tu la, kami sampai sudah di barisan depan kaunter...

Time sudah depan kaunter tiket,
baru perasan yg banyak movie paling awal tayang sudah banyak yg blink2 warna merah, huhuuh..
Yg kuning tu confirm barisan paling depan....
Ingatkan sempat lah nonton 2 filem, tapi hampa,...
Sampai giliran kami redeem tiket, 1 filem jak yg kami sempat tengok...
Kami decided utk nonton MALEFICENT jak hari ni....
tu pun yang sdh jam 3:45pm...
Maklumlah, si Mak Buyung sorang tu nda boleh balik lewat2 malam...




Sementara tunggu sampai jam 3:45pm, kami pun lepak sambil isi perut di Foodcourt Nu Sentral..
Kami hari ni sehati sejiwa sebab dua2 org tanpa planing, boleh pulak bawak bekal....
Sy bawak bekal pun sbb malam semalam tu buat Labu Masak Lemak...
So, kalau x bawak bekal, takut pulak balik rumah nanti basi...

Ini ialah port fevret saya di foodcourt Nu Sentral, sbb boleh tengok KLCC...


Lepas mengisi perut, kmi pun trus masuk dlm pawagam...
Sudah beberapa tahun x tengok wyg, rasa agak eksaited pulak....
Paling last sy tengok wyg pun masa nonton Kungfu Panda dgn si Bybie dulu...

Apa pun, filem MALEFICENT ialah filem paling best sy tengok...
Jalan cerita, effect, pelakon..... Semua pun best...
Tapi paling best kalau nonton dlm 3D...



Oh ya, kalau kamu perasan, anak2 Angelina Jolie pun ikut berlakon dlm filem ni....
Vivienne-Jolie-Pitt : Sangat comel masa dia cakap "Up! Up!"....

Pax & Zahara-Jolie-Pitt...


*************************************

Hari kedua, kami nonton lagik.....
Kali ni nonton bertiga coz hubby si Yaya pun mau join.....
Mereka awal pagi lagi sudah keluar rumah...
Jam 9am lagi sdh baris...
Dan bila sy sampai Nu Sentral, sudah pun dekat dengan kaunter, hihihihi....
Sampai ja, sudah depan kaunter.. Thanx to Yaya & hubby... hihihi~

Hari ni kami nonton 3 wayang sekaligus:
i. The Maze Runner
ii. Big Hero 6 (3D)
iii. Guardian Of The Galaxy (3D)


Nah, ambik..... Dari pagi sampai malam kami nonton filem.... hihihihi~

Sementara tunggu The Maze Runner jam 11:45am,
lagi sekali kami lepak sambil isi perut di port fevret saya ni....
Kami bawak bekal lagi hari ni.... Yeaaayyyy~...


Kena masuk lebih awal sebab sesak gila....
Tu pun belum lagi barisan utk ambik spec 3D....


Selesai nonton The Maze Runner yg sy x tau pun apa akhir cerita tu.... Nda faham...
Pastu kami lepak lagi di foodcourt sementara tunggu jam 3:15pm, utk Big Hero 6 (3D)..
Walaupun sudah petang, barisan masih lagi panjang....


Selesai nonton Big Hero 6, kami makan Gado-Gado di Foodcourt sementara tunggu movie yg last kami nonton, Guardian Of The Galaxy (3D)....


Memang penat, tp syiok wooo...
Bila lagi mau marathon nonton wayang macam begini kan...
3 movies in a row......

Thanx to GSC Nu Sentral..... !!!



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::