Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, February 8, 2018

[Clinic Review] Dr.Ting Skin & Laser Clinic (Ting Skin Specialist Clinic)

26.11.2014

Assalamualaikum semua..

Ni kali sy mau buat review tentang sebuah klinik rawatan muka di Jalan Imbi, Kuala Lumpur.
"Dr.Ting Skin & Laser Clinic (Ting Skin Specialist Clinic)"
Klinik ni tersangat lah femes di kalangan mereka yg ada masalah kulit muka, seperti saya...
FYI, sblm ni sy tiada pulak masalah jerawat, kalau tumbuh pun masa tengah "P"...
Tp sejak berat badan naik beberapa tahun kebelakangan ni, 
jerawat pun mula tumbuh ibarat cendawan di musim hujan, huhuhuuu....
Mula2, jerawat banyak tumbuh di hidung..... Pastu penuh di dahi.... 
Maka jadilah bentuk-T..
Pastu mula tumbuh di pipi belah kanan & kiri...
Dan last skali, skrg ni penuh pula di dagu...
Sedih pulak saya.... Rasa DOWN yg amat sangat sbb jerawat & bekas tompok hitam sgt ketara masa ambik gambar...
Pastu sibuk edit2 gmbr pakai Camera 360, (T_____T)


Yang memburukkan keadaan, sy ni pantang makan semua yg berunsur KACANG...
(padahal itu la yg sedap)...
Rempeyek kacang, gado-gado, nasi lemak, kacang goreng salut telur, kacang tanah goreng dgn bawang putih.... Aduhaaaiiii....
Dan yg terbaru tumbuh, jerawat batu tumbuh di hidung sbb makan roti dgn Peanut Butter...


Sudah try macam2 ubat jerawat & set penjagaan muka, tp still tiada perubahan...
Oxy, T-Tree, Dnars, Wonderglow, semua lah...
Tp tetap x sesuai ngan kulit muka..
Jerawat tumbuh setiap hari... E-V-E-R-Y-D-A-Y...
Tny ngan kawan skolah yg dulu ada mslh jerawat, dia buat rawatan di hospital kerajaan..
Memang lah murah, tp kena register sbg pesakit luar dulu...
Kalau doctor tengok serius, baru proceed utk jmpa doc pakar...
Kalau tidak, doc cuma bagi ubat untuk makan saja.....
Saya pulak mau jmpa pakar terus......
Lagipun tgu dpt rawatan sbg pesakit luar bukannya skjp...
Mau ambik numbur lg.. Tunggu lagiiii.....
Selagi x penuh di muka, mst lah doc akan ckp ni x serius...
Tp x kan la mau tgu smp serius baru dia bagi jmp pakar, ya dak??



Pastu sy pun mula Google cari info pasal pakar kulit, yg penting MURAH!
First, sy jmpa Dr.K, org review psl doc ni mmg berkesan, tp SEKALI rawatan mau beribu woooo...
Pastu jmpa pulka Dr.N, minimum pun RM500.... (masih mahal juga)...
Last sekali baru jmpa tentang Dr.Ting ni....
Majoriti bloggers kata, cuma perlu byr RM155... *konsultasi doktor termasuk ubat....
Woooowwwww..... Ini tersangat lah murah....
Disebabkan murah dan berkesan tu lah, semua bloggers ckp pesakit Dr.Ting ni sentiasa sesak,
klinik belum bukak lg sdh ramai yg beratur panjang....
Klinik bukak pukul 9am, tp dia punya sesak tu start pukul 8.30am... Fuiyooo...
Tanpa banyak fikir, trus call clinic utk buat appointment...
Hari Sabtu pukul 3pm, sbb saya kerja halfday..



So, hari Sabtu lepas trus mintak teman Yaya utk pergi ke klinik tu....
Kami naik monorail dan turun di Stesen Imbi..
Turun di stesen Bukit Bintang (Sg.Wang) tu lebih dekat sebenarnya....
Berpandukan Google Maps, kami berlarian di simpang 4 dkt Bukit Bintang tu,
sudah la time tu hujan...
Mau cantik punya pasal, sanggup kami redahi.... huhuuuu...
Tapi memang lumayan jauh juga la kalau jalan kaki...
Sampai di hujung jalan, maka kami pun jmpa Klinik Dr.Ting, memang super sesak la dlm tu....




Masuk saja dalam klinik, trus cepat2 register dan bagitau yg sy sdh buat appointment..
Sorang 'nurse' di kaunter receptionist bagi sy kad rawatan & kad appointment utk diisi dgn maklumat pribadi..
Sy & Yaya ambik seat plg corner dan pesakit plg bising ialah kmi berdua....
Gerun tengok muka org yg mcm santa clause,
muka penuh kapas sbb kena inject di setiap satu jerawat, seram ooo....
Tapi jangan risau, INJECTION tuh ialah pilihan kita,
sama ada kita mau LEBIH BERKESAN & CEPAT SEMBUH,
maka ambik la injection tu, bill lain kira tau...




Bilik rawatan ada byk, tp Dr.Ting tu yg kluar-masuk lain2 bilik utk rawat pesakit..
Sebab tu la tiap kali 1 batch pesakit dipanggil masuk,
lamaaaaa betul baru mereka keluar, sbb kna tgu Dr.Ting buat rawatan di bilik2 lain...
Ada ramai juga yg bila kluar dr bilik rawatan, muka mereka merah menyala...
Rupanya lps buat rawatan Laser..
Nampak x nurse tu baca list nama pesakit ??
Dia akan panggil 1 batch tu dlm lingkungan 10 nama macam tu laaa... tapi lain2 bilik laa...
So, tiap kali 1 batch tu masuk, lamaaaa baru batch seterusnya dipanggil...
Sebab doctor nya cuma satu.... Bilik rawatan yg banyak...




Sy bersyukur juga sbb jerawat sy tidak seteruk pesakit2 yg sy lihat hari itu...
Ada yg sampai bernanah2.... Errrkkk.....
Dan mereka prefer utk ambik injection.....
Maka, sentiasa lah bersyukur dan ingat bahawa ramai lg yg lebih teruk dr kita....


Punya la si Yaya happy sbb nampak password Wifi yang "terpampang nyata" di kaunter receptionist..
Terus hilang dia punya boring, heheheee...

Tunggu punya tunggu, punya lama baru nama sy dipanggil, pdhl sdh buat appointment....
Lepas tu, baru sy dipanggil masuk & Dr.Ting pn blm ada...
Tidak tau la berapa kali Dr.Ting lalu lalang dlm bilik saya, suruh sy tunggu....
Tumpang lalu saja rupanya, huhuhuhuuu....
Sbb dia tgh rawat pesakit lain di bilik2 sblh... Sampai mngantuk saya duduk situ..
Dan akhirnya, Dr.Ting dtg merawat sy...
Dia tny apa masalah....
Sy pun ceritalah, psl pimples sy ni tumbuh tiap ari....
Dia belek2 muka sy kanan-kiri-atas-bawah, pastu dia HUUURRRRMMMMM.......
Trus dia lukis satu katun, dgn muka penuh jerawat di dahi, pipi, hidung dan dagu...
Dia tny, sblm ni pernah try apa2 rawatan? Sy ckp tidak ada...
Lupa pulak sbelum ni pernah try New York Skin Solution,
tp makin truk sbb dia pi picit2 jerawat sy... huh..


Jangan risau, Dr.Ting ialah doctor bertauliah & berpengalaman..
Boleh tengok sijil2 & pengiktirafannya.....

Sebab tu la org kata, mahal x semestinya bagos...

Tengok mcm Dr.Ting ni, x perlu iklan berlambak2 di TV,
x perlu suruh sms bagai, ckp ada free trial la apa lah,.. *free lah sangat
smp sana minta credit card org, kita ckp x mau, dia pi PAKSA...
Pastu mngumpat org dalam bahasa Mandarin ckp kita nih TIADA DUIT PUN MAU DATANG SITU....
Dr.Ting x perlu semua itu, cukup dgn rawatan yg murah tp berkesan,
sure org akan rekomen kpd kawan2 & ramai blogger buat review dlm blog,
cukup utk buat klinik Dr.Ting sentiasa femes & sesak...
 Pastu, Dr.Ting tny sy, ada anak ka? Sy ckp TIADA....
Sudah kawen? Sy ckp Belom....
Sbb dengar kata, ubat yg dia bg ni sgt keras dan bhya kpd baby...
Sy ada baca review, klu mkn ubat tu, pastikan tiada plan utk hamil dlm tempoh 5 bulan...
Dr.Ting pun explain psl ubat2 yg dia akan bagi....
Cleanser, Toner, Mosturizer & kapsul utk dimakan tiap pg dan petang...
Ubat2 tu utk bekal selama sebulan..
So, dia arrange 1 appointment sebulan kemudian utk tgk kesan ubat..
Dia ada bgtau yg utk hilangkan parut jerawat, kna buat rawatan selama bbrp bulan...
Bukan cuma sekali tau...



Pastu sy pun keluar & tunggu ambik ubat...

Total rawatan & konsultasi doctor tadi ialah RM175....
 Masih dlm budget sy lg, hihihihihii....
Masa blk tu plk, hujan makin lebat...
Tp hati banyak senang sebab sdh jmp doc....
X sabar mau tgu smp sebulan utk hasil yg menakjubkn, hihihihi...
So, mari la kita tgu review psl kulit muka sy lg ok....
Bubbye~..................

From left: Cleanser, Toner, Mosturiser & kapsul.....

*******************************


Bagi yang ada masalah kulit,\

boleh la try pigi klinik ni kan...
Insyaallah sembuh.....


Klinik Dr.Ting ada di hujung blok, mmg senang mau jumpa...

Dr.Ting Skin & Laser Clinic (Ting Skin Specialist Clinic)
Ting Skin Specialist Clinic 136,
Jalan Imbi, 55100, Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan
 +60 3-2144 4848
http://www.tingskin.com.my/



*************************************


Update (30.06.2015) :


Maaf lah ya bagi kawan2 yg mau tengok hasil muka saya selepas menerima rawatan di Klinik Dr.Ting ni.... Baru skrg saya post, hihihi....

Gambar sebelum rawatan yg menyeramkan tu, nanti sy pi cari balik.....kalau ada lahh...
Maklum lah, time tu masih zaman muka x licin, huhu...
So, mau ambik gambar pun mmg x lah kan......


 Ini pic saya with Daddy masa balik Tawau bulan lepas...
Ada sikit saja lagi kesan hitam di dahi tu kan...
Tapi kira syukur jugalah sbb jerawat sdh kurang di dahi, pipi, hidung & dagu....
Sikit masa lagi InsyaAllah... :)


****************************************

Ini pulak testimoni dari pembaca blog saya....
Feedback bagus katanya, Alhamdulillah~... :)




  




Latest Update (February 2018) :


Pada 5hb February lepas, sy dtg lagi ke klinik Dr.Ting utk dptkan rawatan.. 
Ini disebabkan jerawat besar² serupa bisul tu tumbuh dgn pesat di area pangkal smp ke hujung hidung... 
Sekali tumbuh, 3 ketul serentak di kawasan yg sama... Kembar 3 gitu.. 
pastu di hujung hidung pulak kembar 2, berdenyut² rasanya... 
Smp sy rasa migrain & pening... 
Hari Sabtu lepas sy buat appointment utk dtg hari Isnin jam 9am...
Disebabkan malas tukar² tren LRT & monorel, 
maka saya trus naik Grab dr KL Sentral, RM5.00 ja pun~


Disebabkan area Bukit Bntg mmg area trafik jammed x kira weekdays / weekends,
maka sy smp sana sdh jam 9.40am, hehehe~...
Lps register, nurse pun bgtau yg doctor on duty ialah Dr.YAP, sy pun oke ja lah..
X kisah pun doctor apa, yg penting sembuh...


Walaupun sdh buat appointment, sy baru dipanggil masuk hampir jam 11am..
Mau sembuh punya pasal kena lah byk bersabar, heheh~...
Bila masuk ja dlm bilik rawatan, baru pertama kali sy dpt rawatan dgn Dr.Yap ni..
Doctor lelaki yg agak muda...
Dan tersangat lah friendly.... SANGAT!!


Mula² dia tny sy apa mslh, sy pun cerita la psl jerawat tumbuh berkembar² tuh..
Dia pun nampak keadaan muka sy mmg teruk...
Dia suruh sy pantang makan yg berlemak, bergoreng & bersusu...

Ubat yg dia bagi tetap sama:
1. Cleanser (botol merah)
2. Toner (botol putih)
3. Krim jerawat (bekas kecik)
4. Ubat makan (kapsul utk sebulan)

Pesanan pun tetap sama...
"Tidak boleh ada plan hamil dalam 3 bulan"
Ok fine~... Sy pun blum kawen lagi... hehe~


Dr.Yap tu punya lah friendly smp tny berapa tahun sdh kerja di Smjung...
Sy jwb "12 tahun", smp terkejut doc tu...
Sy pun heran juga camana dia tau sy dr Sabah, rupanya dia tgok kod IC "-12-" tuhh..
Pastu tny napa x kerja d Sabah, apply SPA8...
Sy pun cerita lah sdh apply byk kali pun teda rezeki, so bersyukur sj dgn pekerjaan skrg, huhu..
Dia kata apply ja tiap tahun, lg² Melayu Bumiputera, lg senang dpt...
(InsyaAllah.... )


Pastu dia ckp "Jumpa lagi sebulan kemudian"...
Sbb dia mau tgok kesan ubat camana, oke atau x....
Thank u , Dr.Yap....



Smp luar, tunggu lagi giliran utk ambik ubat & buat bayaran....
Sy siap² memang bawak duit lbih, in case mmg harga sdh naik mcm yg pembaca² blog ni ckp kan...
And as expected, nurse tu ckp "RM245...", terkedu kejap...
Tp okelah sbb ini kali kedua sy dtg, dan memang terbukti berkesan..
(Bulan ni kena berjimat cermat, huhu~....)

Pastu sy pun sambung masuk kerja dgn hati yg puas & x sabar consume semua ubat2 tu..
Harap² la sempat sembuh sebelum balik Tawau masa cuti CNY nanti, Aamiin~




Remark: Walaupun sblm ni RM170 dan skrg ni RM245,
Tapi still dlm RM200+ tu kira ok lah berbanding klinik2 pakar lain yg charge lebih dr RM500 ...
Tp itu terpulang pd kemampuan sendiri lah...

"Tepuk dada, tanya JERAWAT..... huahauahaaa....."



76 comments:

  1. aii sy nak tnye cmne direction nak g
    klinik dr ting nie yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti...

      Follow saja Google map di atas tu yaa.. sangat senang...

      Kalau dari Monorail stesen Imbi, turun dan jalan staright sampai simpang 4... Pastu jalan straight lagi sampai end of the road... Klinik Dr.Ting ada di situ.... ^____________^

      Delete
  2. Awk.. cm ne muka awk skrg??ok da ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dhia Sara..

      Alhamdulillah sudah ok sikit...

      Jerawat & tompok hitam di pipi suda hilang, cuma bahagian dahi & dagu saja lagi yg kadang2 masih tumbuh, huhuhu..

      Akan visit klinik dr.Ting lagi insyaAllah.... ^____^

      Delete
  3. Nk cuba lepas ni. Minggu depan dah nak jumpa dia dh. Hope semua berjalan dengan lancar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melissa Sylvia James..

      Hi, camana?? sudah pergi klinik Dr.Ting?? So How?? Ada perubahan x??

      Delete
  4. Hi kak. Okay ka akak pakai ubatnya? Mcmmana muka kakak skrg? Mau pegi jugak tapi takut pulak. Muka saya pun teruk ni T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awine Halim...

      Hi, x payah takut Dear...
      Jangan tunggu lama2..
      Lagi awal pergi, lagi bagus...
      Lagi pun dia cuma check saja, dia x inject pun...
      Injection tu by request... Mostly yg ambik jab tu pun lelaki, sbb mereka lebih tahan kut...
      Kalau ppuan kena inject di jerawat, memang nangis laaa... hihihi...

      Delete
  5. Awine Halim...

    Hi, x payah takut Dear...
    Jangan tunggu lama2..
    Lagi awal pergi, lagi bagus...
    Lagi pun dia cuma check saja, dia x inject pun...
    Injection tu by request... Mostly yg ambik jab tu pun lelaki, sbb mereka lebih tahan kut...
    Kalau ppuan kena inject di jerawat, memang nangis laaa... hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak.. Sy nak tengok perubahan muka akak bole tak? Sy nak laser muka tp tkt akan kesan sampingan.. Parut jerawat byk sgt ni

      Delete
    2. Akak.. Mcm mna perubahan muka akak sekarang?? Sy nak laser tapi tkt akan kesan sampingan nya.. Sy pun byk parut dkt pipi ni..susah naw nak hilangkan

      Delete
    3. Hye 'sulyanie mat rani'...

      Kalau laser, mgkin harga dia lain lah kan... maybe lbh mahal sikit...
      Better call dulu, dan tanya sblm buat appintment...

      Tapi selalunya kalau laser memang muka merah menyala after treatment...
      Masa dekat Klinik Dr.Ting ni pun ramai yg buat...
      Sblm kluar dr klinik, dorg akan pakai face mask utk avoid pancaran matahari...
      Lps beberapa hari baru kesan merah berkurangan...

      Kalau parut jerawat mmg susah mau hilang, dear...
      Kalau jerawat hidup, mmg cepat ja la mati klu ubat tu berkesan..
      Tp yg hitam2 tu, mmg ambik masa jugak la.... hihihi...

      Delete
  6. Sis , situ ada buat mole removal tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najah Natasya....

      Rasanya ada kut... baik call dulu, tanya sebelum buat appointment... :)

      Delete
  7. hi Watie Fatin , rasa ok x muka..
    i nie risau ttg price je sbb i ada g 1 skin clinic kat kl jugak tapi mahal hingga 450.. sini harga dia ok x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye sharmine francis ..

      Iyaaaa... sangat ok... percaya la...
      harga dia sgt berpatutan...
      Sebelum sy pigi kan sy ada cerita, sy pigi baca review2 org dulu..
      Memang semua RM100+ jaa...

      Majoriti mereka kena cas RM155 macam tu..
      Tp tempoh hari sy pnya bil kena RM170...
      Nda juga jauh beza kann...

      Yg penting murah dan hasil dia memuaskan... ^_____^

      Delete
  8. hi fatin ok x price dia??? sbb i g 1 skin clinic harganya sampai 450 utk 1 consultancy

    ReplyDelete
  9. Salam..akk punya appointment ni brp kali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam....

      Baru pergi skali... Dia ada arrange sebulan kemudian punya app, tp x pergi pun, hihihihi~

      Delete
  10. ada tak apa2 side effect bila makan pill tu? risau pulak kalau bab2 orally consumed medication.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm.... Alhamdulillah setakat saya consume habis ubat tu, jerawat sy semua mengecut...

      Tapi bila doc tny sy sdh kawen ka blum, ada plan mau kawen x, ada plan mau ada baby x... macam takut juga...

      So, sy cuma pergi sekali saja...
      Muka skrg pun sdh ok, Alhamdulillah...
      Jadi sy pun x pergi lagi....

      Delete
  11. Hi Watie Fatin, muka saya pun penuh jerawat. Berapa lama lepas dari datang kat dr ting jerawat hilang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi.... Lebih kurang sebulan macam tu laa..
      Ubat tu utk bekal sebulan, tp ubat2 x habis lagi, muka sudah ok...
      Saya x habiskan pun kapsul tu...
      Ubat luaran tu pun sdh ok sbnrnya...
      Cuma kapsul tu dia kecutkan jerawat dari dalam... :)

      Delete
  12. terimakasih atas informasinya gan, saya mencari informasi tetang jerawat yang selalu mengganggu penampilan wajah.
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sis nk tnya ad no dea tak? Kalau nk buat pemutihan kulit bp yaa??

      Delete
    2. Hi Aiyyu Yusoff,

      Ini number klinik Dr.Ting ya~ (03-2144 4848)..
      Jangan lupa buat apointment dulu sblm dtg yaa... sgt sesak sana tuh...

      Delete
  13. Assalamualaikum hi.. Dah lama nak pergi klinik ni tp x pergi2 lg.. Ada x tanya doc tu, ubat2 ni berunsurkan yg halal ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumussalam...

      Saya x tanya pun doctor tu, sbb mana2 pergi klinik lain pun mmg x perna tanya ubat tu halal kah x... ubat kan...

      Tp sy tgk blogger2 muslim lain, ramai yg datang klinik ni... :)

      Delete
  14. : Assalamualaikum, hii Fatin.
    Sy baru j pg consult pagi tadi dkt clinic tp xberapa sure pasal pil tuh. Bila baca review mcm "seram".. HEHEE

    Any advice? Masa makan okay j kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumussalam, Hii~

      Waahhh... x sabar tgu testimoni dr kamu nanti, heheheh...
      Pasal pil tuh sy pun x berani makan byk lps baca review org lain, rasanya x smp 10biji pun saya makan...

      tapi ubat sapu dia pun sdh kira sgt ok.... :)

      Delete
  15. Assalamualaikum, hii Fatin.
    Consume pill tu okay x? Any side effect? Advice please ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumussalam.... sory late reply...
      Hmmm.... setakat ni ok laa...
      teda pula apa2 side effect... hehehehe.... :)

      Delete
  16. Saya pergi ke kb Kelantan Dr k kb rawatan laser Dier free cuma Ubat je bayar .. Dah Cuba sekali.ade perubahan rasa nak wat rawatan laser lagi ar.. Ada Tak lagi murah dari Dr.k kb Kelantan er. ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh sy tau ok ker buat laser dkt DR. K dkt kelantan tu? Sbb dgr indah khabr dr rupa?

      Delete
  17. salam awak, saya baru pergi isnin lepas; 11 april 16, and kena RM245. maybe naik harga kot sbb macam sama je apa yg kita dapat. cuma tu la, muka saya cam drying la. saya risau sbb jerawat tgh dalam healing crisis, harap takde pape teruk la. saya nak tau, awak buat appointment dgn dia berapa kali? and, saya haritu dapat doc lelaki muda chinese, partner dia kot, sbb dr ting kan tua kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...... Uiiisshhh, mahal nya smp rm245... tp baru2 ni ada pembaca blog sy pi sana juga, kena charge sama macam sy, rm170... huhuhu....
      sy pi 1x jaa.... pastu dia arrange appointment sebulan kemudian, tp sy x pi pun, sbb muka sdh ok.... hehehehe

      Delete
  18. Dr k kb 1 sesi laser rm brape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy kurang tau juga, sbb x perna try doc lain.... hehehee.. :)

      Delete
    2. Doktor K Kota Bharu free laser.. byr utk ubat sahaja.. itu pun kurang dari RM100..

      Delete
  19. Salam hye Fatin. Saya plan nak pergi clinic dr ting next week, tapi cuma nak reconfirm macam mana kulit Fatin sekarang? Sebab tgh dilemma ni either nak pergi vitC drip atau dr ting��

    ReplyDelete
  20. Salam Fatin. I'm Nurul. Thank you so much for sharing. Fatin, just curious Nak tahu, macam mana kulit Fatin sekarang? Sebab saya plan Nak pergi Klinik Dr Ting next week, tapi dalam dilemma ni either Nak buat VitC drip atau jumpa Dr Ting😔. Thank you Fatin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, kulit x teruk mcm dulu.....
      Kalau ada jerawat pun biasalah, masa P ja....
      tp lepas tu sembuh balik, hehehe....

      Delete
  21. Replies
    1. Hmmm, parut yg mcm mana tu ya ?? sbb masa kulit muka sy teruk dulu pun byk juga parut jerawat sy, tp jenis yg hitam2 tu lah...
      Just makan ubat tu & pakai ubat2 yg doctor bagi.... Dan stop makan KICAP, ehhehee.... :)

      Delete
  22. Yeee.. Samela. Sy pn baru arini pegi kene chrge rm245. Terkejut jugak. lebih dr bdget sy jugaklaa.. Sy Cume nk sedapkan hati mgkin kapsul tu berbeza ke doss dia..

    ReplyDelete
  23. Sy pn br pegi arini 26/8 kene chrge rm245. terkejut jugak sbb lebih dr bdget. cleasr toner gel n kapsul. Tp nak sedapkan hati mungkin kapsul yg doctor bg tu berbeza dos nye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh, mahal jugak yaaa... mungkin jugak dia bg ubat tgok keadaan muka pesakit kan... sbb masa sy dtg buat rawatan dulu, sy bukan jerawat yg bernanah tu, cuma byk tompok2 hitam bekas jerawat...

      Delete
  24. Salam..sy bru pegi hrini..cas rm245..maybe harga lepas gst kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Hafiz, manyak org tak masa u pigi? Jumps Dr Yap atau Dr Ting? Ada kesan?

      Delete
    2. Mohamad hafiz....jerawat jenis bernanah ke? Sy pun dilema nak pergi dr chow atau dr ting.....hafiz, fatin dan kawan lain, jom sembang dlm wassap nak? Borak kt dlm ni takut terlepas notification....byk lagi nak tanya ni. 17 september ni cadang nak pergi sama ada chow atau ting

      Delete
    3. Mohamad hafiz....jerawat jenis bernanah ke? Sy pun dilema nak pergi dr chow atau dr ting.....hafiz, fatin dan kawan lain, jom sembang dlm wassap nak? Borak kt dlm ni takut terlepas notification....byk lagi nak tanya ni. 17 september ni cadang nak pergi sama ada chow atau ting

      Delete
  25. Saya pergi jumpa Dr Ting semalam selepas baca review orang yang pernah pergi consult dengan dia. Total semua rm160,dia bagi cleanser, krim muka, toner and isotretinoin. So tak sabar nak tengok result dia macam mana hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh.. yakah...?
      Maknanya x da lah naik hrga ..
      Cuma harga tu dia depends ngan keadaan muka pesakit kan..
      Sbb bbrp pembaca blog kata lena charged rm200+...
      InsyaAllah.. dlm sebulan mmg nmpk perubahan..
      Lagipun ni doktor pakar..
      Ubat2 mst selamat punyaa..
      Nanti share reviuew tau.. hehehe ..

      Delete
    2. hye sis. mcm mana dah muka sis ? ada perubahan tak ? teringin jgk ni nk try. 😀

      Delete
  26. kak watie, saya ada masalah jerawat. tapi dia tak nampak cuma bila kita pegang muka rasa lah jerawat dia yang kecik kecik tu. penuh kat dahi,pipi,dgn dagu :'( since form 1 dia start naik, and i dah cuba pakai produk and buat facial kat tempat yg mahal tp tak elok pun . i ingat nak pergi klinik ni minggu depan. tapi takut mahal lol xD maklumlah tak berapa nak kaya kan haha. tapi kan sis, sis cakap sis pergi sekali je. then lepastu muka terus menerus elok smpai sekarang ke mcm mana? sis still pakai ubat dia ke smpai sekarang? noticed me please

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyeeee~..
      Ehh sama .. jerawat sy pun mcm tu.. esp tang hidung.. hari hujung minggu ialah hari picit jerawat kecik2 bagi saya, heheh....
      skrg ni x da lah licin mcm kulit telur gitu...
      sblm p Dr.Ting ni memang penuh jerawat di dahi, hidung, pipi kanan kiri & dagu....
      Lps sy dpt rawatan, jerawat kurang sikit....
      Problem cuma tang dagu ja, sbb lubuk segala minyak dkt situ...
      Mmg bertahun x pergi Dr.Ting, sbb bz ngan kerja & hjg mgu plk ada kelas....
      Tp insyaAllah akan dtg once ada kesempatan....
      Range harga x mahal sgt mcm klinik pakar tmpt lain...
      Kalau injek2 matikan jerawat tu lain kira, normally ubat2 yg dia bg mcm dlm gmbr tu dlm 170 - 200+ ja...
      Berbaloi la drpd kamu try ubat2 yg org jual dlm FB tuh...

      Delete
    2. agaknya kan bila dah habis pakai ubat dia kasi tu, muka naik jerawat lg tak?

      Delete
  27. sis watieeeee ! i nak tanya ni :) ada ada banyak jerawat kat area dahi pipi kiri kanan and dagu. tapi kan, jerawat dia kecik kecik tu. tapi banyak sangat. bila pegang muka rasa tak best langsung. dah mcm mcm cara tau saya cuba. saya pergi buat facial pun tak elok. produk yg mahal pun saya try pakai tapi tak da pape. mummy asyik bising sbb duit dah habis banyak tp jerawat tak hilang langsung. i nak tanya, if kalau i pergi sini kan, ubat yg dia kasi termasuk cleanser and semuanya tu lah, kena sentiasa pakai ke or lepas habis tu boleh pakai balik cleanser yg kita selalu guna? akak bila dah habis ubat tu akak pergi beli lg tak cleanser tu kat dia? and muka akak okay ke smpai sekarang. saya takut effect dia elok kejap je and nanti kena selalu pergi baru muka elok. haaa duit pun tak berapa nak ada. parah le kalau selalu kena pergi. noticed me please. i nak pergi klinik ni next week !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyeeee~..
      Ehh sama .. jerawat sy pun mcm tu.. esp tang hidung.. hari hujung minggu ialah hari picit jerawat kecik2 bagi saya, heheh....
      skrg ni x da lah licin mcm kulit telur gitu...
      sblm p Dr.Ting ni memang penuh jerawat di dahi, hidung, pipi kanan kiri & dagu....
      Lps sy dpt rawatan, jerawat kurang sikit....
      Problem cuma tang dagu ja, sbb lubuk segala minyak dkt situ...
      Mmg bertahun x pergi Dr.Ting, sbb bz ngan kerja & hjg mgu plk ada kelas....
      Tp insyaAllah akan dtg once ada kesempatan....
      Range harga x mahal sgt mcm klinik pakar tmpt lain...
      Kalau injek2 matikan jerawat tu lain kira, normally ubat2 yg dia bg mcm dlm gmbr tu dlm 170 - 200+ ja...
      Berbaloi la drpd kamu try ubat2 yg org jual dlm FB tuh...

      Delete
    2. so muka lepas tak guna dah ubat doc tu okay tak sis?

      Delete
    3. Alhamdulillah okay~...
      X seteruk dulu lah...
      Skrg pn ada jgk jerawat tp slalunya during P saja lah... normal...

      Delete
  28. Assalammualaikum sekarang muka awak dah ok kaa. ...saya nak cuba tapi was was

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumussalam...
      Ya, Alhadulillah ok.... :)

      Delete
  29. terus walk in atau kena call dlu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. UUiiiitt... jangan sekali² walk in....
      memang mereput la tunggu dkt ctu, heheheh....
      Better call dulu & dia akan mintak exact time kmu akn smp....

      Delete
  30. terus walk in atau kena call dlu?

    ReplyDelete
  31. Hi sis.. nak tanya, ur acne prob punca dr genetic? Or diet? Sbb dia dtg balik lps sis stop ubat2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy akan naik jerawat bila berat badan naik, heheheh.....
      sblm ni berat saya 70+... mmg muka pun affected...
      pastu berat turun ke 60+, jrawat pun kurang....
      skrg ni berat naik blk ke 70+, so jerawat pun muncul kembali stlh sekian lama mghilangkan diri... huhu....

      Sebelum ni mmg akan naik 1 jerawat wpun TERRRmakan sebiji kacang yg menyelit dlm nasik lemak....
      Tp bila consume ubt dari dr.Ting, mkn kacang pun xpa, tp better avoid la kan, hehehe.... kalau x, sia2 ja la byr ubat mahal²..

      Delete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. Pg td sy ad pegi klinik dr ting..dia bg cleanser (botol merah),toner (botol putih,krim jerawat (bekas kecik),ubat makan..tp sy terlupa cara guna yg dia ckp td..blh x bgthu sy step nk guna cleanser,toner n krim jerawat tu..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cleanser tu guna masa cuci muka....
      toner tu pakai lepas cuci muka/mandi, tp pakai tangan ja tau...
      sbb toner tu cpt kering, kalau guna kapas mmg xda lah smp ke kulit tu.... sdh jadi zarah2.... heheeh...
      krim jerawat tu pulak sapu atas jerawat, mmg sgt berkesan owhhh krim tu, sapu malam, esok sdh kering jerawat...
      kapsul tu plak makan sebiji sebelum tidur, make sure sdh dinner yahh....

      Btw kena cas brapa RM ??

      Delete
    2. Waahhh.... lagi murah dari saya, hehehehe.... :P

      Delete
  34. Mmg bile pkai muka jd merah erk? Muke sy jd mcm sunburn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sementara saja tu.... sbb dia dlm proses penyembuhan kan.... :)
      Lama2 nanti oke lah...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::