Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, December 14, 2017

[Food Review] Kungfu Ramen, Giant Kelana Jaya.






Assalamualaikum....

Hari ni mau buat review pasal satu restoran Mee Tarik dlm Giant Kelana Jaya ni...
Jarak Giant KJ & rumah sy dalam lbh krg 5 minit ja jalan kaki...
Restoran ni pulak sdh banyak kali tukar owner...
Mula2 dulu Ayam Penyet Express, pastu yg terakhir ni KUNGFU RAMEN...
Skrg ni lah tempat lepak kami dgn kak Yati tiap kali lepas balik dr kelas petang.

Konsep dapur restoran ni ialah berkaca transparan,
so pelanggan boleh la tgk chef tarik2 mee mcm ber-kungfu secara LIVE gitu....


Yang ni antara menu2 yg kami perna try di KUNGFU RAMEN....
Setakat ni belum ada lagi menu yg mengecewakan kami, semua pun sedapppp!!

Lamb Noodle Soup (RM8.50)

Ini pulak menu yg paling kerap kami order...
Agaric Fried Meat Noodle (Chicken - RM8.50)


Fried Meat & Beans Noodle (Chicken - RM8.50)

Xinjiang Dumpling Noodle (Chicken - RM8.50)

Mushroom Fried Meat Noodle (Chicken - RM8.50)


Yang ni pulak saya order Fried Hand-Pulled Noodle (Chicken - RM8.50)...
Agak kecewa jugak lah sebenarnya sbb apa yg sy dapat x seperti dalam gambar..
Kan sy order FRIED, tp yg datang ni pulak ada kuah...
Sy ingat waitres tu salah hantar...
Bila sy tanya dgn waiter, dia ckp "ntah2... x tahu...." (-____-)


So, untuk menampak kan ilusi FRIED tu, su bubuh banyak2 sambal cili dia....
Cili diorang ni x pedas, so kena bubuh banyak2 baru ada rasa sikit....

Tadaaaa~... Menjadi pun Mee Tarik Goreng kita.... heheheh~




Ini pulak menu yang kami order minggu lepas....

Tiap² minggu makan Mee Tarik pun jemu juga kan...
So, ini kali kami try order menu NASI pulak...
Sedapp jugakk~!! Tidak mengecewakan....

Thai Style Fried Rice (Chicken - RM8.00) 

Cumin Fried Meat with Rice (Chicken - RM8.00)





Bagi peminat2 Chinese Food, kamu mesti datang sini & mencuba sendiri Mee Tarik Kungfu Ramen..
Gerenti tidak akan mengecewakan kamu...
Kalau kmu pakai Waze, search saja "Giant Kelana Jaya"...



Address
No. 33, Jalan SS 6/12

47301 Kelana Jaya,
Petaling Jaya, Selangor.
Tel: 03-7880 4714

Fax: 03-7803 7858



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::