Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Friday, October 27, 2017

[Food Review] Kerabu Maggi @ Mahligai Tomyam, Ampang.

Assalamualaikum~...
Hari Jumaat lepas, dpt job ke area Ampang pulak..
Selesai buat kerja di sana, hari pun sdh petang..
Cari Grab punya la susah...
Smp kan ada 2 driver yg mintak cancel sbb katanya jammed teruk utk smp ke tmpt sy (Lorong Pandan Pertama 3)...

Sdh alang2 masa kerja pun habis, sy pun pi cari tmpt minum kjap sementara cari GrabCar utk blk ke ofis..
X jauh dr tmpt client td, ada 1 gerai tomyam..
Mula2 tu cek dlu lah sama ada sdh buka atau belum...
Alhamdulillah.. ada bberapa customer yg sdg makan masa tu...

MAHLIGAI TOMYAM

Baru ja duduk, sorg waitress dtg bawa buku menu..
Tengok menu, semua makanan goreng2.. yg semua pun berat2...
Pdhl sy masih knyang sbb baru makan nasi masa lunch td...
Pastu toleh kanan, ada 1 corner dgn menu yg x da dalam buku tadi, cnth:
1. Rojak Buah
2. Nasi Kerabu
3. Mee Celup
4. Kerabu Maggi

WHAT!!?? Kerabu Maggi ni mmg sdh lama betul sy cari!!
Sejak viral dalam FB dulu...
Akhirnya jumpa jugak! Jumpa pulak dekat Ampang, heheh~
Trus order sepinggan & Nescafe Ice..



Lebih kurang 15minit macam tu, baru la Kerabu Maggi sy sampai, huhuhu...
Tengok dari rupa pun sdh menyelerakan betul!! Warna-warni!!





Selain Kerabu Maggi, byk lagi menu dorg yg lain...
MAHLIGAI TOMYAM ni sama juga macam restoran² THAI yg lain...
Boleh refer buku menu di bawah :



Bagi mereka yg mau try makan sini especially peminat makanan Thai,
boleh la datang ke MAHLIGAI TOMYAM...
Kalau pakai Waze/Google Maps, kena cari "Char Kwey Teow Republik"...
Ini restoran lama sblm MAHLIGAI TOMYAM ni kut...
Restoran ni betul² berhadapan dgn MAYANA yg juga restoran THAI..
Apa yg Kak Yati bgtau, area Ampang ni mmg banyak restoran THAI & Kelantan...
Boleh lah datang sini okeh~


2 comments:

  1. nah teringin aku mo makan kerabu maggi...ada ka di tawauuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah.. bikin sendiri bahh... kalau sedap boleh bikin bisnis tu... :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::