Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Thursday, September 28, 2017

[Food Review] Seoulicious, Evolve Concept Mall, PJ.

Assalamualaikum...



Hari ni mau buat Food Review ttg makanan Korea yg bertempat di Foodcourt Evolve Mall, PJ...

Ini ialah kali pertama jugak sy dtg ke mall ni...
Datang sini pun disebabkan post viral ttg jualan barangan Hello Kitty di situ...
Memandangkan Grab pun tgh ada promo OFF RM6.00, so dr rmh sy ke Evolve Mall  x payah bayar langsung pun pulang-balik.... Berbaloi-baloi bukan....


Memandangkan hari ni ialah cuti Hari Merdeka, marilah kita jalan² cari makan....

Smp di situ, x seperti apa yg di viralkan....
Barangan Hello Kitty x banyak choice pun...
Ada pun mahal betul.... esp bekas makanan & thumbler dia....
Yg murah & mampu dibeli pun dia punya Tote Bag & lanyard...
Rasanya kedai Hello Kitty di Times Square tu lagi murah & byk pilihan...
So sad~






So demi mengubati kekecewaan, sy pun naik ke foodcourt "Foodzine" di Level 2....




Mula2 sekali kita tawaf dulu 1-2 round sambil baca menu2 yg ada....
Awal² td mcm mengidam Kuetiau Goreng....
BIla round p bahagian belakang, tiba² nampak kaunter makanan Korea ~ "SEOULICIOUS"...
Jangan risau sbb tanda HALAL tu besar2 lg depan kaunter...


Tgk gambar, semua pun nampak sedap...
Mula2 mau makan RABOKKI.....
Tiba2 tukar kpd JJAJJANGMYEON pulak....
Dan sdh alang2 datang jauh ni...
Kita order 2 dish lah~
Bukannya selalu pun dtg sini...
Satu lagi sy order Korean pancake ~ "JEON PLATTER"...


 Bila kita order tu, dia akan suruh kita key-in number phone kita sbb kita akan dpt Points tau....
And kita pun terus dpt mesej bgtau yg kita dpt brapa byk points... 



Points ni kalau kita kumpul, kita bole redeem utk dpt harga yg lebih murah...
Oh ya~... Jangan lupa install app MULAH via Google Playstore ya....
Kita bole tgok brapa points terkumpul kita dlm apps tu....
Macam ni lah points sy masa 1st visit haritu.... 
Apps MULAH ni byk lagi restoran/cafe yg kita boleh kumpul/redeem points...
Saja jaa suruh kita slalu makan luar kan... hurrmm~


X perlu tunggu lama, mamat Korea tu sdh "ting-tinggg" sambil lambai² saya....


Nampak menyelerakan...
Kuantiti pun lumayan banyak utk portion 1 orang...
Sy mkn smp separuh pun sudah senak perut...

Terpaksa selang-selikan dgn makan Jeon tu...







JEON PLATTER ni ada 3 jenis, dan ada 2 kpg JEON utk tiap jenis, so total ada 6 kpg lah...
Tp size dia mini jaa.... 1x ngappp... hehehe~:
Selesai makan, sy pun terus balik laa...
Mall ni baru lagi...
So, byk kedai masih kosong & masih under construction lagi...


Bagi mereka yg minat makanan Korea mcm sy, boleh la dtg ke SEOULICIOUS di alamat :

SEOULICIOUS @ FOODZINEEVOLVE CONCEPT MALL
Alamat: 4, Level 2, Jalan PJU 1a/4a, 47310 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia 
Telefon: +60 12-309 0372





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::